nemzetisport.hu 2016.03.02 09:16 Frissítve: 2016.03.02 13:01

MK: a Videoton kiejtené „az ország egyik legjobb csapatát”

A Videoton játékosai egyetértenek abban, hogy Magyarország egyik legerősebb csapatával találkoznak a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, ám remélik, hogy az idegenben szerzett egygólos előny elegendő lesz a továbbjutás kiharcolásához a Ferencváros ellen.

Feczesin figyelmeztet: a Videoton nem ülhet rá az eredményre (Fotó: Hegedüs Gábor)

 

DOLL SZERINT KÉPES FORDÍTANI A FRADI

„Ez a kupa sajátossága, ezúttal nem lehet hibázni. A Videoton egy-nullás előnyben van, de képesek vagyunk gólokat szerezni, és megfordítani a párharcot – mondta a fradi.hu-nak a szerdai kupavisszavágóval kapcsolatban Thomas Doll, aki a Bp. Honvéd elleni szombati vereségre is kitért. – Nem voltam elégedett, de a fiúk sem magukkal. Ők is érezték, hogy ennél többet kell nyújtaniuk. A Honvéd elleni meccset alaposan kielemeztük hétfőn, mindenki tisztában van vele, hogy min kell változtatnunk. Sok apró dologban jobbnak kell lennünk, hogy ismét azon a szinten játsszunk, mint ősszel. Hogy pontosan mik ezek, az a csapat belső titka. De tudjuk, hogy miért küzdünk, és ennek megfelelően mindent megteszünk szerdán a sikerért.”

„A szezonban mutatott teljesítménye alapján egyértelmű, hogy az ország egyik legjobb csapata az FTC – mondta Kovács István a feol.hu-nak. –  Ennek ellenére fegyelmezett, szervezett játékkal már tavaly ősszel, és most februárban is sikerült megnehezítenünk a dolgukat. Tudatosan álltunk vissza, és adtuk át a területet a zöld-fehéreknek, akik amikor a védő harmadunkba értek, olyan agresszív védekezéssel találták szembe magukat, amivel nem is tudtak mit kezdeni. Az, hogy egy-nullás előnyről várjuk a visszavágót, mindenesetre biztató. Plusz motiváció számunkra, hogy mivel a bajnokságban a vártnál sajnos gyengébben szerepelünk, így a Magyar Kupa megnyerése tudná szebbé tenni az idényünket.”

„Négy éve vagyok a Vidi játékosa, és csupán ezt az egy serleget nem sikerült még a csapattal megnyernem Magyarországon, de biztos, hogy mindenki számára nagy motivációt jelent a Magyar Kupa. Az önbizalmunknak jót tett a Puskás FC elleni győzelem, annak azonban nem tulajdonítok nagy jelentőséget, hogy az FTC kikapott, nem hiszem, hogy ez befolyással lenne a szerdai visszavágóra.”

„Nem várhatjuk nyugodtabban a visszavágót – mondta ezt már Feczesin Róbert. – Az egy gól sok mindenre lehet elég, de kevésnek is bizonyulhat. Felkészülten várjuk a visszavágót. Nem ülhetünk az eredményre. Magyarország egyik legjobb csapatával találkozunk, nehéz mérkőzés lesz, de magabiztosan várjuk a visszavágót, mindent tudunk a Fradiról. Nagyon bízom benne, hogy ki tudjuk ejteni a Ferencvárost, s teljesen mindegy, ki szerzi a gólunkat. Agresszív stabil védekezésre alapozva próbálhatja meglepni az FTC-t a Vidi. A Magyar Kupa első meccsén is nagyon meddő volt az FTC mezőnyfölénye. Ha stabilak tudunk maradni hátul, akkor eredményesek leszünk.”

MAGYAR KUPA
 NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
13.30: Kozármisleny–Békéscsaba
Az első mérkőzésen: 1–2
 13.30: Tiszaújváros–Újpest
 Az első mérkőzésen: 1–8
 18.00: Videoton–Ferencváros (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!)
 Az első mérkőzésen: 1–0
A Debreceni VSC már a legjobb négy között van, a Nyíregyháza elleni párharcot kettős győzelemmel, 7–1-es gólkülönbséggel nyerte meg.

„Ötven százalék esélyt adok magunknak a továbbjutásra – nyilatkozta Dibusz Dénes, az FTC kapusa a Nemzeti Sportnak. – Győznünk kell, ez igaz, csakhogy minden mérkőzésnek így vágunk neki, ebből a szempontból csaknem mindegy, hogyan végződött az első mérkőzés. Persze jobb lenne háromgólos előny birtokában utazni a visszavágóra, de így legalább kemény erőpróba vár ránk. Hozzáteszem, amikor a továbbjutási esélyeket elfeleztem, az azt jelenti, hogy képesnek tartom a csapatunkat arra, hogy legyőzze az ellenfelet – ez nem a Videoton minősítése. Tisztában vagyunk a fehérváriak játékerejével, amióta Horváth Ferenc az edző, érzékelhetően javul a teljesítményük. Mi viszont nem vagyunk elégedettek a saját tavaszi teljesítményünkkel, de vagyunk olyan erősek, hogy kivívjuk a továbbjutást. Az a célunk, hogy idén is megnyerjük a Magyar Kupát, és tudjuk, hogy nagyon nehéz akadályt kell átugranunk hozzá. Nehéz, de nem lehetetlen a feladat. Nem kell túlmagyarázni a kupamérkőzés jelentőségét, de az igaz, hogy egy győzelem elhallgattatná a kritikusainkat.” 

Tiszaújváros–Újpest

„Megpróbálunk tisztességgel helytállni a visszavágón, ennyivel tartozunk a szurkolóinknak, de azt azért nem garantáljuk, hogy hosszabbítás lesz – nyilatkozta Katona Bence, aki a tiszaújvárosiak gólját szerezte az újpesti mérkőzésen. – Egyelőre nem tudjuk, körülbelül mennyien jönnek ki a mérkőzésre, hiszen délután fél kettőkor még dolgoznak az emberek, de az biztos, hogy négyezer drukker elfér a stadionunkban. Jó lenne újra gólt szerezni.”

Kozármisleny–Békéscsaba

„Csupán egy gól kell, és teljesül az álom – mondta a kozármislenyi Beke Péter. – Miért ne sikerülne, hiszen eddig minden kupameccsen szereztünk gólt, a Siófoknak és a Puskás Akadémiának kettőt is, így egyáltalán nem tartunk a visszavágótól. Mindenféle nyomás nélkül várjuk a Békéscsabát, ha nem tudjuk ledolgozni a hátrányt, akkor sem kell szégyenkeznünk, mert NB III-as együttesként három élvonalbeli csapatot is kiejtettünk a kupából, hasonló diadallal nem szolgált még a mislenyi klub. Nincs veszítenivalónk. Úgy készülünk, mint máskor, talán annyi a különbség, hogy az esetleges hosszabbítást és a tizenegyesrúgásokat is számításba vettük. Nem érhet meglepetés bennünket, hiszen a második vonalban játszó Siófokot is a hosszabbításban ütöttük el a továbbjutástól."

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.18 23:16:53

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. A grund attól attól volt igazán hatékony, hogy az önfeledten, szeretetből játszó, így speciális játékintelligenciát és kiváló erőnlétet szerző gyerekek mellett, mögött állt egy mester, egy édesapa, aki tudott futballozni, netán maga is edző volt.

2018.02.17 12:51:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.

2018.02.17 00:18:27

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ereje teljében lévő jó külföldi játékos nem szerződik hozzánk.

2018.02.15 08:37:15

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

„Mi is beszéltünk már róla, hogy jó úton járunk, s ha így folytatjuk, meglesz az eredménye.”

2018.02.14 23:07:20

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. A futball, mint valami irányjelző bója a tengeren, mutatta neki az idő múlását. Nem úgy gondolt vissza a fiatalságára, hogy családi események, születésnapok jutottak eszébe, hanem a világbajnokságok kapcsán, például ahogy Farkas Jancsi kapásgólt lő a braziloknak…