nemzetisport.hu 2016.03.02 09:16 Frissítve: 2016.03.02 13:01

MK: a Videoton kiejtené „az ország egyik legjobb csapatát”

A Videoton játékosai egyetértenek abban, hogy Magyarország egyik legerősebb csapatával találkoznak a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, ám remélik, hogy az idegenben szerzett egygólos előny elegendő lesz a továbbjutás kiharcolásához a Ferencváros ellen.

Feczesin figyelmeztet: a Videoton nem ülhet rá az eredményre (Fotó: Hegedüs Gábor)

 

DOLL SZERINT KÉPES FORDÍTANI A FRADI

„Ez a kupa sajátossága, ezúttal nem lehet hibázni. A Videoton egy-nullás előnyben van, de képesek vagyunk gólokat szerezni, és megfordítani a párharcot – mondta a fradi.hu-nak a szerdai kupavisszavágóval kapcsolatban Thomas Doll, aki a Bp. Honvéd elleni szombati vereségre is kitért. – Nem voltam elégedett, de a fiúk sem magukkal. Ők is érezték, hogy ennél többet kell nyújtaniuk. A Honvéd elleni meccset alaposan kielemeztük hétfőn, mindenki tisztában van vele, hogy min kell változtatnunk. Sok apró dologban jobbnak kell lennünk, hogy ismét azon a szinten játsszunk, mint ősszel. Hogy pontosan mik ezek, az a csapat belső titka. De tudjuk, hogy miért küzdünk, és ennek megfelelően mindent megteszünk szerdán a sikerért.”

„A szezonban mutatott teljesítménye alapján egyértelmű, hogy az ország egyik legjobb csapata az FTC – mondta Kovács István a feol.hu-nak. –  Ennek ellenére fegyelmezett, szervezett játékkal már tavaly ősszel, és most februárban is sikerült megnehezítenünk a dolgukat. Tudatosan álltunk vissza, és adtuk át a területet a zöld-fehéreknek, akik amikor a védő harmadunkba értek, olyan agresszív védekezéssel találták szembe magukat, amivel nem is tudtak mit kezdeni. Az, hogy egy-nullás előnyről várjuk a visszavágót, mindenesetre biztató. Plusz motiváció számunkra, hogy mivel a bajnokságban a vártnál sajnos gyengébben szerepelünk, így a Magyar Kupa megnyerése tudná szebbé tenni az idényünket.”

„Négy éve vagyok a Vidi játékosa, és csupán ezt az egy serleget nem sikerült még a csapattal megnyernem Magyarországon, de biztos, hogy mindenki számára nagy motivációt jelent a Magyar Kupa. Az önbizalmunknak jót tett a Puskás FC elleni győzelem, annak azonban nem tulajdonítok nagy jelentőséget, hogy az FTC kikapott, nem hiszem, hogy ez befolyással lenne a szerdai visszavágóra.”

„Nem várhatjuk nyugodtabban a visszavágót – mondta ezt már Feczesin Róbert. – Az egy gól sok mindenre lehet elég, de kevésnek is bizonyulhat. Felkészülten várjuk a visszavágót. Nem ülhetünk az eredményre. Magyarország egyik legjobb csapatával találkozunk, nehéz mérkőzés lesz, de magabiztosan várjuk a visszavágót, mindent tudunk a Fradiról. Nagyon bízom benne, hogy ki tudjuk ejteni a Ferencvárost, s teljesen mindegy, ki szerzi a gólunkat. Agresszív stabil védekezésre alapozva próbálhatja meglepni az FTC-t a Vidi. A Magyar Kupa első meccsén is nagyon meddő volt az FTC mezőnyfölénye. Ha stabilak tudunk maradni hátul, akkor eredményesek leszünk.”

MAGYAR KUPA
 NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
13.30: Kozármisleny–Békéscsaba
Az első mérkőzésen: 1–2
 13.30: Tiszaújváros–Újpest
 Az első mérkőzésen: 1–8
 18.00: Videoton–Ferencváros (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!)
 Az első mérkőzésen: 1–0
A Debreceni VSC már a legjobb négy között van, a Nyíregyháza elleni párharcot kettős győzelemmel, 7–1-es gólkülönbséggel nyerte meg.

„Ötven százalék esélyt adok magunknak a továbbjutásra – nyilatkozta Dibusz Dénes, az FTC kapusa a Nemzeti Sportnak. – Győznünk kell, ez igaz, csakhogy minden mérkőzésnek így vágunk neki, ebből a szempontból csaknem mindegy, hogyan végződött az első mérkőzés. Persze jobb lenne háromgólos előny birtokában utazni a visszavágóra, de így legalább kemény erőpróba vár ránk. Hozzáteszem, amikor a továbbjutási esélyeket elfeleztem, az azt jelenti, hogy képesnek tartom a csapatunkat arra, hogy legyőzze az ellenfelet – ez nem a Videoton minősítése. Tisztában vagyunk a fehérváriak játékerejével, amióta Horváth Ferenc az edző, érzékelhetően javul a teljesítményük. Mi viszont nem vagyunk elégedettek a saját tavaszi teljesítményünkkel, de vagyunk olyan erősek, hogy kivívjuk a továbbjutást. Az a célunk, hogy idén is megnyerjük a Magyar Kupát, és tudjuk, hogy nagyon nehéz akadályt kell átugranunk hozzá. Nehéz, de nem lehetetlen a feladat. Nem kell túlmagyarázni a kupamérkőzés jelentőségét, de az igaz, hogy egy győzelem elhallgattatná a kritikusainkat.” 

Tiszaújváros–Újpest

„Megpróbálunk tisztességgel helytállni a visszavágón, ennyivel tartozunk a szurkolóinknak, de azt azért nem garantáljuk, hogy hosszabbítás lesz – nyilatkozta Katona Bence, aki a tiszaújvárosiak gólját szerezte az újpesti mérkőzésen. – Egyelőre nem tudjuk, körülbelül mennyien jönnek ki a mérkőzésre, hiszen délután fél kettőkor még dolgoznak az emberek, de az biztos, hogy négyezer drukker elfér a stadionunkban. Jó lenne újra gólt szerezni.”

Kozármisleny–Békéscsaba

„Csupán egy gól kell, és teljesül az álom – mondta a kozármislenyi Beke Péter. – Miért ne sikerülne, hiszen eddig minden kupameccsen szereztünk gólt, a Siófoknak és a Puskás Akadémiának kettőt is, így egyáltalán nem tartunk a visszavágótól. Mindenféle nyomás nélkül várjuk a Békéscsabát, ha nem tudjuk ledolgozni a hátrányt, akkor sem kell szégyenkeznünk, mert NB III-as együttesként három élvonalbeli csapatot is kiejtettünk a kupából, hasonló diadallal nem szolgált még a mislenyi klub. Nincs veszítenivalónk. Úgy készülünk, mint máskor, talán annyi a különbség, hogy az esetleges hosszabbítást és a tizenegyesrúgásokat is számításba vettük. Nem érhet meglepetés bennünket, hiszen a második vonalban játszó Siófokot is a hosszabbításban ütöttük el a továbbjutástól."

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.18 19:28:15

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

A Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán négy kapott góllal távozott a Debrecen Felcsútról.

2018.04.18 09:35:27

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

Csertőitől még tanulna a másodedző. „Pakson nincs kolbászból a kerítés, csak magyarok szerepelnek, nem álmodozunk.”

2018.04.17 17:46:40

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nagy Dániel duplázott az első félidőben, ám Arabuli kései gólja még sokat érhet.

2018.04.17 12:22:02

Labdarúgó NB I P. K.

Húszezernél kisebb lélekszámú település csapata egyszer játszott MK-döntőt, de még sosem nyert.

2018.04.16 15:41:08

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Először fordul elő ebben a szezonban, hogy két magyar játékos nevével kezdődik a góllista.