MK: A Loki jobban akarta a továbbjutást… – Supka Attila

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 07:48
A DVSC magabiztosan győzte le 3–1-re a Honvédot a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így bejutott a négy közé. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a debreceniek vezetőedzője, Herczeg András természetesen dicsérte a csapatát, míg a kispestiek mestere, Supka Attila csalódottságának adott hangot. Mint mondta, a játékosok nem tettek meg mindent a továbbjutásért. 

„A csapatom nagyon jó teljesítményt nyújtott, jól játszottak a srácok, és ez fegyelmezettséggel párosult, ezt külön ki szeretném emelni – kezdte az értékelést a DVSC vezetőedzője, Herczeg András. – Megérdemelten nyertünk, és most nagyon boldogok vagyunk. Végig koncentráltak a játékosok, sok jó egyéni teljesítményt láthattunk, és tényleg, összességében is jó volt a játékunk. Nagy dolog, hogy legyőztük a bajnoki címvédőt, és sikerült bejutnunk az elődöntőbe a Magyar Kupában.”„A csapatom nagyon jó teljesítményt nyújtott, jól játszottak a srácok, és ez fegyelmezettséggel párosult, ezt külön ki szeretném emelni – kezdte az értékelést a DVSC vezetőedzője, Herczeg András. – Megérdemelten nyertünk, és most nagyon boldogok vagyunk. Végig koncentráltak a játékosok, sok jó egyéni teljesítményt láthattunk, és tényleg, összességében is jó volt a játékunk. Nagy dolog, hogy legyőztük a bajnoki címvédőt, és sikerült bejutnunk az elődöntőbe a Magyar Kupában.”

A Honvéd ellen két gólt szerző Könyves Norbertet sérülés miatt kellett lecserélnie. A lefújás után a vezetőedző még nem tudta, mennyire súlyos a baj, de elmondta, bízik benne, hogy a hétvégi, Paks elleni bajnokin már pályára léphet a csatár – egyrészt azért, mert nagy szüksége van rá a Debrecennek, másrészt elegük van már a sérülésekből.

A Bp. Honvéd vezetőedzője, Supka Attila érthetően csalódottan beszélt a mérkőzésről.

„Kispesten az első meccs első félidejében eldönthettük volna a továbbjutást, de ez nem sikerült, mert kihagytuk a tizenegyest, kihagytuk a helyzeteket. Úgy jöttünk ide, hogy tudtuk, ha gólt szerzünk a meccs elején és megnehezítjük a Debrecen dolgát, akkor minden adott a továbbjutáshoz. Az az egy gól megvolt, csak előtte adtunk kettőt a Lokinak. Azokat a hibákat, amiket mi hétről hétre elkövetünk a védelemben, nem lehet elkövetni. Hogy a negyedik percben, egy szabadrúgás után nem tudunk reagálni a dolgokra és gólt kapunk, a második gólról nem is beszélve, amikor csak haza kellene fejelni a játékosnak vagy elrúgni a kaputól… Így nagyon nehéz bármit is mondani a mérkőzés után, És még szerencsénk is volt, mert abban az időszakban több gólt is lőhetett volna az ellenfelünk.”

Mint mondta, a második félidőre megpróbálták rendezni a sorokat, még inkább támadtak és meg is voltak a lehetőségeik.

„A harmadik gól azonban megpecsételte a sorsunkat, onnan már nem tudtunk felállni. Talán, ha előbb rúgjuk a szépítő gólunkat, lett volna sansz arra, hogy kettő-kettőre lehozzuk a meccset és továbbjussunk. De úgy érzem, a Loki jobban akarta ezt a továbbjutást, az öltözőben mondtam is a játékosoknak, az kevés, hogy mindenki azt mondja, tovább akarunk jutni, azért tenni kell. Ha nem tesz meg mindent egy csapat a továbbjutásért, akkor csak ez lehet a vége. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a négy közé jutni, pedig én abban is bíztam, hogy döntőt játszhatunk. Össze kell szednünk magunkat, meg kell találnunk azokat az embereket, akik agresszívebben, harcosabban játszanak és megtesznek mindent azért, hogy eredményesen szerepeljen a Honvéd az utolsó kilenc bajnoki mérkőzésen.”

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DEBRECENI VSC–BP. HONVÉD 3–1 (2–0)
Debrecen,Nagyerdei Stadion, 1542néző. Vezette: Vad II István (Ring György, Varga Zsolt)
DEBRECEN:
Kosicky – Bényei, Kinyik, Szatmári Cs., Barna – Tőzsér D. – Varga K. (Mészáros N., 76.) Jovanovic, Bódi Á. – Könyves N. (Filip, 82.), Tabakovic (Takács T., 88.). Vezetőedző: Herczeg András
HONVÉD:
Horváth A. – Heffler T., Lovric, Baráth – Kamber – Ikenne-King (Kukoc, a szünetben), Gazdag D., Pölöskei Zs. (Lukács D., 64.), Holender (Danilo, a szünetben) – Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző:
Könyves N. (1–0) az 5., Könyves N. (2–0) a 38., Tabakovic (3–0) a 63., Eppel (3–1) a 68. percben.
Kiállítva:Baráth (reklamálásért) a lefújás után
Az első mérkőzés eredménye: 0–0

Továbbjutott:
aDVSC, 3–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik