nemzetisport.hu 2018.08.14 17:39 Frissítve: 2018.08.22 10:44

Miskolc legújabb ékköve a diósgyőri stadion

Észak-Magyarország legmodernebb sportlétesítményét avatták fel május elején Miskolcon. A labdarúgó-aréna megépülésével egy régi álom vált valóra, 80 év után kapott új és méltó stadiont Diósgyőr, amely hamar a szurkolók és a csapat kedvence lett. (x)

 

A korábbi DVTK-stadion helyén egy csaknem 15 ezer fős, multifunkcionális, a futballmeccsek mellett kulturális és családi rendezvények lebonyolítására is alkalmas aréna épült. Az „Ezüst Kehely"-nek is nevezett ékszerdobozt telt házas megyei derbivel nyitották meg.

Az új diósgyőri stadion már messziről kimagaslik a környék épületei közül, egyedi formatervezésével és alumínium burkolatával „ezüstkehely formát" idéz. Teljes kivilágításban csillogó-villogó külső homlokzattal világítja be esténként a környéket. Az új aréna az országban egyedülálló építészeti és technikai megoldásokkal fogadja látogatóit.

A KÉPRE KATTINTVA KÉPGALÉRIÁT TEKINTHET MEG!

A régi elbontása után egy teljesen új, 14 646 darab „vandálbiztos” székkel felszerelt, fedett nézőterű, nemzetközi találkozók lejátszására is alkalmas aréna jött létre. A szurkolói élmény fokozásának érdekében a stadion legfelső szintje körbejárható, a sarkokban pedig hatalmas közösségi tereket alakítottak ki, ahol a rajongók találkozhatnak egymással, megvitathatják a mérkőzéseket. A 18 belépőkapun keresztül a drukkerek gyorsan és biztonságosan juthatnak be a lelátókra. Kényelmüket összesen 15 női-férfi mosdó, a lelátók alatt pedig 16 büfé – benne 150 méternyi kiszolgálópulttal és sörgyorscsapolókkal – biztosítja.

A stadionban Magyarország legnagyobb kivetítőit helyezték el, a nézők a legtávolabbi pontokról is jól láthatják a két eredményjelzőt. A diósgyőri stadionban egyedülálló módon olyan fényerejű reflektorokat állítottak fel a kapuk mögött, amelyek a jobb láthatóság mellett lehetővé teszik a legérdekesebb jelenetek szuperlassítását a televíziós közvetítésekben. Ilyen technikát először a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon alkalmaztak, most pedig már Diósgyőrben is élvezhetik az előnyeit. Szintén kuriózum, hogy a sajtó munkatársai külön sajtólifttel tudnak közlekedni a pálya és a közvetítőállások között.

A főbejáratnál az utca felől is megközelíthető, naponta nyitva tartó büfét helyeztek el, az épület másik oldalán pedig szurkolói bolt kapott helyet, ahol a 108 éves klub relikviáit lehet megvásárolni.

A stadionban környezettudatos megoldásokat is alkalmaztak, így például a lehullott csapadékvizet a tetőszerkezeten keresztül összegyűjtik, majd az esővízzel öntözik a játékteret és a parkolóterület füves részeit. A létesítmény áramellátását napelemrendszer segíti.

A hosszú távú, gazdaságos üzemeltetés érdekében az aréna küzdőtere és a főépület helyiségei is többféle célra használhatók, így sport- és kulturális rendezvények, stadiontúrák, családi vagy más események is rendezhetők bennük. A tervek szerint az új diósgyőri stadion lesz az egyik helyszíne a 2024-es Európai Egyetemi Játékoknak. 

2019.04.17 17:33:46

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY

Csak a legvégén sikerült kicsikarnia a győzelmet a Magyar Kupa elődöntőjében az első osztályú csapatnak.

2019.04.16 23:57:29

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az NB I-ben nincs különösebb jelentősége a kihagyott helyzetnek, mert a régóta honos elmélet szerint a következő úgyis bemegy.

2019.04.16 12:23:34

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Záporoztak a sárgák az elődöntő nyitányán, Juhász Roland kettőt is kapott. A Loki lécig jutott.

2019.04.15 12:40:05

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A 28. fordulóban 4 cserejátékos gólja ért pontot vagy pontokat. Böde és Torghelle az élbolyban.

2019.04.14 22:25:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu