Mezőkövesd: Mi nem fogunk ész nélkül rohamozni – Kuttor

Vágólapra másolva!
2017.10.18. 08:13
null
Paul Keita (balra) és társai mindent megtesznek, hogy csapatuk ne hasaljon el a kiesés elleni harcban (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint arról beszámoltunk, Kuttor Attila váltotta a labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd kispadján a DVSC-től elszenvedett vereséget követően távozó Radványi Miklóst. Az új edző és a kövesdiek ügyvezetője is beszélt a Nemzeti Sportnak a váltásról.

 

„Vasárnap hívott fel Tállai András, a klub elnöke, és közölte, hogy szeretne velem beszélni, mert vezetőedzőjük, Radványi Miklós nem folytatja a munkát – mondta a 47 éves Kuttor Attila. Azon nyomban Mezőkövesdre vezetett az utam, majd órákig beszélgettünk, egyeztettünk és elemeztük a csapat helyzetét. A megbeszélés végén egyezségre jutottunk.”

Kuttor Attila
Kuttor Attila

Ha úgy tetszik, Kuttor Attila hazatért Borsodba, mivel miskolci születésű, a megyéhez kötik a gyökerei. A DVTK-ban kezdte pályafutását, futballozott utána Székesfehérváron, Győrben, az MTK-nál, Debrecenben és Siófokon is. Az élvonalban a Haladás színeiben játszott utoljára. Összesen 560 NB I-es mérkőzésen szerepelt, ezzel második a ranglistán a csúcstartó Végh Zoltán (570 bajnoki) mögött.

A korábbi 19-szeres válogatott hátvéd eddig jobbára csak utánpótlás-neveléssel foglalkozott. Két mérkőzésen, a Lombard Pápa (2–2), majd a Dunaújváros (1–4) ellen irányította – 2015 tavaszán – az élvonalban maradásért harcoló Haladást. Legutóbb a Videoton U17-es csapatának felkészítéséért felelt.

„Jól ismerem az élvonal légkörét, a csapatokat, a mezőkövesdieket is többször láttam élőben, valamint a televízióban is – mondta az újdonsült vezetőedző. – Keretünk összetételét jónak tartom, ezért nem tartom szükségesnek szabadon igazolható játékosok megszerzését. A fiúk megítélésem szerint képesek elérni a minimális célt, a bennmaradás kiharcolását. Huszonegy forduló van hátra, ennyinek bőven elegendőnek kell lennie az élvonalbeli tagságunk meghosszabbításához. Támadó szellemű futballra törekszünk, ez azonban nem jelenthet ész nélküli rohamozást. Már csak azért sem, mert a legtöbb gólt mi kaptuk. Több játékossal dolgoztam már együtt, sőt, olyanok is vannak a keretben, akikkel ellenfélként feszültünk egymásnak. A fiúktól azt várom el, hogy szívüket-lelküket adják ki a pályán, s ha ezt megteszik, nem lehet okunk a félelemre.”

Hagyacki József
Hagyacki József

Radványi Miklóssal a legutóbbi tíz fordulóban egyszer sem nyert a Mezőkövesd, amely így kieső helyre zuhant.

„Kényszerhelyzetbe kerültünk, mert a DVSC-től elszenvedett vereség után Radványi Miklós közölte, nem kívánja folytatni – mondta Hagyacki József, a Mezőkövesd ügyvezető igazgatója. – Az edzőtől a legteljesebb békében váltunk el.”

A klubvezető szerint a csapat játékával nem volt súlyos gond, de a mérkőzések utolsó pillanataiban sok pontot szórt el.

„Az első pillanattól kezdve Kuttor Attila volt a kiszemeltünk: játékosként bizonyított, és elsősorban az utánpótlás-nevelésben szakvezetőként is letette már a névjegyét. Céltudatos, képzett fiatalemberre bíztuk a csapatot abban a reményben, hogy sikerül vele megkapaszkodnunk az élvonalban” – mondta Hagyacki.

EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I 2017–2018-AS SZEZONJÁBAN
2017. augusztus 29.Haladás
Mészöly Géza helyett Pacsi Bálint
2017. október 17.
Mezőkövesd
Radványi Miklós helyett Kuttor Attila
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik