Mezőkövesd: hetekig nem játszhat a rutinos balhátvéd

Vágólapra másolva!
2017.09.06. 18:46
Artroszkópos műtéten esett át Gohér Gergő, a labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd balhátvédje. A 30 esztendős futballistára a vasárnapi varratszedés után két-három hetes gyógytorna vár, amely után megkezdheti az edzéseket.

„A beavatkozásra azért volt szükség, mert elmozdult a térdkalácsom, és a csont irritálta az elülső keresztszalagot. Ez okozott olyan fájdalmat, hogy a meccseken és az edzésmunkában is zavart. Szerencsére kiderült, hogy kezelésekkel orvosolható a sérülés, azaz nem egy súlyosabb esetről van szó. A rehabilitáció nem túl hosszú, másfél-két hónap múlva jó esély mutatkozhat a visszatérésre” – mondta Gohér a heol.hu-nak.„A beavatkozásra azért volt szükség, mert elmozdult a térdkalácsom, és a csont irritálta az elülső keresztszalagot. Ez okozott olyan fájdalmat, hogy a meccseken és az edzésmunkában is zavart. Szerencsére kiderült, hogy kezelésekkel orvosolható a sérülés, azaz nem egy súlyosabb esetről van szó. A rehabilitáció nem túl hosszú, másfél-két hónap múlva jó esély mutatkozhat a visszatérésre” – mondta Gohér a heol.hu-nak.

Szerencsésebben járt Csirmaz István, a kövesdiek saját nevelésű játékosa, aki a Veresz Rivne elleni felkészülési találkozón súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, de később kiderült, nincs nagy baj.

„Igencsak megijedtem az első pillanatokban, sőt az első diagnózisok sem voltak számomra túl pozitívak – mondta Csirmaz a Mezőkövesd hivatalos honlapjának. – A héten azonban kiderült, hogy a szalagok nem sérültek meg, csupán a porc szakadt be részlegesen a térdemben. Szerencsére injekcióval rendbe lehet hozni, nincs szükség műtétre. Jövő hét csütörtökön megyek kontrollra, és ha ott mindent rendben találnak, akkor a Puskás Akadémia elleni meccs utáni héten már újra a csapattal edzhetek.”

Gohér a jelenlegi szezonban eddig három, míg Csirmaz két mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik