Mezey György kemény Honvéd-védelemre számít

Vágólapra másolva!
2011.03.15. 13:08
Kedden három negyeddöntő-visszavágóval folytatódik a labdarúgó Magyar Kupa küzdelemsorozata.

A Videoton a Ferencváros bajnoki kiütése és a Debrecen elleni következő rangadó között valószínűleg nem a legerősebb összeállításában lép pályára a Honvéd ellen – de ennek nem csak taktikai okai lesznek.

Mezey György nagy csatára számít

(Fotó: Németh Ferenc)
Mezey György nagy csatára számít (Fotó: Németh Ferenc)

„Több sérült és beteg játékos van az együttesben, olyannyira, hogy nem is tudom a szokásos tizennyolcas keretet sem kiállítani. Ez alkalommal tehát a fiatalokra is jobban kell támaszkodjak, sőt a második csapatból el kellett kérnem Gyurcsó Ádámot is – olvashatók Mezey György vezetőedző szavai a Videoton honlapján.

A székesfehérváriak trénere óvatosságra intett az FTC elleni nagyszerű győzelem (5–0) után.

„Az összecsapás mind a hangulatot, mind a szakmai feladatot tekintve teljesen más lesz, mint az Üllői úti volt. Arra számítok, hogy a Honvéd nagyon kemény védelmet állít ki ellenünk, ezért küzdelmes meccs várható" – véli a szakvezető.

A ZTE és az MTK gól nélküli első meccs után folytatja, ami inkább a fővárosiak számára lehet kedvező, persze csak ha megbirkóznak azzal, hogy ezúttal idegenben kell fellépniük. Garami József, a budapestiek szakvezetője nem számíthat a sérült Pátkai Mátéra, de a betegségből felépülő játékosok, így Pál András és Gál András már játszhatnak valamennyit.

A legnyugodtabban a Kecskemét várhatja a kedd délutánt, hiszen az első felvonásban négy góllal diadalmaskodott a Siófok felett. A lila-fehérek a hétvégén váratlan vereséget szenvedtek a bajnokságban, így a tetemes előny birtokában is illik összpontosítaniuk. Továbbjutásuk különleges pillanattal ajándékozná meg a kecskeméti futballbarátokat, hiszen a KTE még sohasem játszott elődöntőt a Magyar Kupában.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Keddi mérkőzések
BFC SIÓFOK–KECSKEMÉTI TE-ERECO 14.00
Az első mérkőzés eredménye: 1–5
ZTE–MTK 17.00
Az első mérkőzés eredménye: 0–0
VIDEOTON–BUDAPEST HONVÉD 18.00 (tv: Sport1)
Az első mérkőzés eredménye: 1–1
Szerdai mérkőzés
KAPOSVÁR–ÚJPEST 17.00
Az első mérkőzés eredménye: 3–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik