Mezey: Fel kell készülnünk Alves távozására

Vágólapra másolva!
2011.01.10. 18:18
null
Mezey György (balra) szerint hetente váltani kell a műfüves pályát (Fotó: Veres Viktor)
A labdarúgó NB I listavezetője, a Videoton 26 fővel kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre ma délelőtt – adta hírül a székesfehérváriak hivatalos honlapja. Mezey György, a fehérváriak vezetőedzője elmondta, valószínűleg Spanyolországban edzőtáborozik majd a csapat, és csak André Alves távozására számít.

Csak két futballista hiányzott a Videoton keretéből a téli felkészülés első napján: Martin Mutumba csak tegnap késő éjjel érkezett vissza Magyarországra, míg André Alves ma este érkezik meg hazánkba.

NEM CSAK A VIDEOTON KEZDTE MA

A Videoton mellett több NB I-es csapat is ma kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre, amelyről bővebben is olvashatnak oldalunkon:

Mint beszámoltunk róla, Baracskai Roland és Margitics Andor a Vidi NB II-es csapatánál folytatja a munkát, míg Somodi Bence, Izing Martin és Elek Bence már az első csapat keretéhez tartozik.

A Videoton játékosaira bő másfél órás gyakorlás várt, majd a konditeremben folytatták az edzést a futballisták.

„Tele energiával és lelkesedéssel kezdtek a játékosok. Nyilván fizikálisan nem lehet végigcsinálni az egész felkészülést ebben a tempóban, de ha a motivációt sikerül megtartaniuk magukban – amelynek meghatározó összetevője az is, hogy minden gond nélkül megvalósul-e a szerződések átalakítása –, akkor nagyon pozitív lesz a jövő" – mondta a tréninget követően Mezey György a vidi.hu-nak.

„A magyar műfüveket váltani kell, nem lehet ugyanazon a pályán tartósan edzeni. Tapasztalatom szerint körülbelül egy hét után két-három sérülés bejön. Ezért egyhetes munka után váltunk: elmegyünk Balatonalmádiba, ahol teremben és kint is edzünk, és átjárunk Veszprémbe is mérkőzést játszani műfüvön. Ezután visszajövünk, és két-három komoly mérkőzést játszunk, majd külföldi edzőtáborba utazunk. Nagy valószínűséggel Spanyolországba, Cádiz környékére megyünk. Technikailag magas színvonalú csapatokkal találkozhatunk, van terv arra, hogy komoly csapattal is megmérkőzünk" – jelentette ki a szakember.

A Videoton vezetőedzője a lehetséges átigazolásokról is beszélt a klub honlapjának: a mester nem számít nagy játékosmozgásra, azonban André Alves távozását valószínűnek tartja.

„Most sokkal egyszerűbb lesz az átigazolási időszak, mint bármikor máskor. Én egyedül Alves távozásával számolok. A híreket látva erre fel kell készülnünk. Ez a fiatalember csúcsra futott nálunk. Vágyik magasabb szintre."

Az NB I-es csapatok átigazolási körképét itt találja meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik