Mélyponton a Vidi - hat éven belül az egyik legrosszabb szériában

Vágólapra másolva!
2013.12.09. 12:58
A szezont jól kezdő Videoton a Ferencváros elleni tegnapi vereségével olyan rossz sorozatot produkál, amelyre az elmúlt hat évben csak egyszer volt példa – legutóbbi hat bajnokijából csupán egyet nyert meg a csapat. A fehérváriak vezetőedzője, José Gomes ennek ellenére meg van győződve arról, ő a megfelelő ember a csapat vezetésére.

A Videoton tegnap három gólt is kapott a Ferencváros ellen (Fotó: Veres Viktor)
A Videoton tegnap három gólt is kapott a Ferencváros ellen (Fotó: Veres Viktor)
A Videoton tegnap három gólt is kapott a Ferencváros ellen (Fotó: Veres Viktor)
A Videoton tegnap három gólt is kapott a Ferencváros ellen (Fotó: Veres Viktor)
A Videoton tegnap három gólt is kapott a Ferencváros ellen (Fotó: Veres Viktor)

 

Legutóbbi hat bajnoki meccséből csak egyet tudott megnyerni a tegnap a Ferencvárostól vereséget szenvedő Videoton. Ilyenre 2007 óta csak egyszer volt példa, még Paulo Sousa idejében a 2012–2013-as szezon őszén, amikor az Európa-liga menetelés kissé a bajnoki szereplés rovására ment.

 

A mostani széria egy négyes győzelmi sorozat után kezdődött még október 27-én a Honvédtól elszenvedett meglepő hazai vereséggel (1–2), majd ugyanennyire meglepő kaposvári kudarccal folytatódott (0–1). Ezután nagy nehezen megverték a fehérváriak otthon a Mezőkövesdet (1–0), majd Diósgyőrben (2–2) és Szombathelyen (1–1) is ikszelt a csapat, tegnap pedig ismét kikapott (Videoton–Ferencváros 2–3). Ráadásul mindeközben a Magyar Kupában is elvérzett a legjobb nyolc közé jutásért a Diósgyőrrel szemben.

2012 szeptemberében Paulo Sousával a kispadon ikszelt a Videoton otthon a Diósgyőrrel (0–0), majd ugyancsak hazai pályán kikapott a Győrtől (0–1), egy pontot szerzett Pakson (1–1), akkor is kikapott Fehérváron a Fraditól (1–2) és vereséget szenvedett az MTK pályáján is (2–3). Akkor öt egymást követő meccsen maradt nyeretlen az együttes az NB I-ben, majd a DVSC-Teva 3–1-es legyőzésével zárult a rossz széria 2012. október 28-án. Akkor azonban mentségére szólt a csapatnak, hogy állva maradt a Magyar Kupában, míg az Európa-ligában a csoportkörben megverte a portugál Sportingot (3–0) és a később elődöntőig menetelő svájci Baselt (2–1).

A két említett negatív bajnoki sorozat közben hat meccsen, akárcsak most, öt pontot szerzett az együttes. Ennél gyengébb termésre hat bajnoki alatt korábban 2007 őszén volt példa, akkor szeptember 22. és november 10. között ötször kapott ki a fehérvári csapat egy döntetlen mellett, akkor a horvát Marijan Vlak volt a vezetőedző.

José Gomes, a Videoton jelenlegi szakvezetője a vártnál gyengébb eredmények ellenére alkalmasnak érzi magát arra, hogy elérje a kitűzött célokat a csapattal, bajnoki címre vezesse az együttest.

„Tisztában vagyok vele, mi a probléma. Ugyanakkor sérülések miatt számos játékost kellett kulcsposztokon nélkülöznünk, ez is közrejátszott a sikertelenségben. Újra fel kellett építeni a csapatot. Nem kifogásnak szánom ezt, inkább magyarázattal akarnék szolgálni. Most is azt mondom, megnyerjük a bajnokságot. Az edző sorsa mindig a tulajdonoson múlik. Ám tudom, hogy a megfelelő ember vagyok a feladatra, azt is, mit kell tennünk azért, hogy elérjük céljainkat. Az azonban igaz, hogy erősebbnek kell lennünk. Az ember személyisége a nehéz helyzetekben mutatkozik meg. Nem azért jöttem, hogy felvegyem a pénzt és eltűnjek, hanem hogy harcoljak azért, hogy megvalósítsuk a terveinket” – nyilatkozta a Ferencváros elleni vereség után a portugál mester.

LABDARÚGÓ NB I, 17. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
December 6., péntek
19.00
Mezőkövesd–Debreceni VSC-Teva 2–2Vad II István
December 7., szombat
14.00

Újpest FC–Puskás Akadémia FC 3–3

Solymosi Péter
16.00
KTE-Phoenix Mecano–Kaposvári Rákóczi 2–1Becséri Dániel
16.00
Pécsi MFC–MVM-Paks 1–1Kassai Viktor
18.00
MTK Budapest–Diósgyőri VTK 2–2Bognár Tamás
20.00
Lombard Pápa–Budapest Honvéd 1–0Erdős József
December 8., vasárnap
16.30
Videoton FC–Ferencváros 2–3Andó-Szabó Sándor
18.30
Győri ETO FC–Szombathelyi Haladás 2–1 Iványi Zoltán
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik