SINKOVICS GÁBOR
SINKOVICS GÁBOR
2018.08.26 00:43 Frissítve: 2018.08.26 00:44

Megérkezés – Sinkovics Gábor jegyzete

 

Az első transzparens gyakorlatilag beterítette a kispesti pálya lelátóját. A fedett tribünön ülők megdöbbenve olvashatták az üzenetet, amely a Fradi szakmai stábjának a lemondását, búcsúját követelte. A következő, valamivel rövidebb kiírás már az Üllői úton jelent meg, és nem hagyott kétséget afelől, hogy edzőváltást szeretnének látni. Nyilasi Tibor, majd Novák Dezső volt a címzett, hiába szereztek megannyi felejthetetlen pillanatot játékosként, majd edzőként a zöld-fehér publikumnak – nem volt kegyelem.

Fradi-edzőnek lenni embert próbáló feladat.

 
És akkor jött Böde... – és kicsikarta Rebrov első győzelmét

A zöld-fehérek kispadja hőssé avathatja vagy tönkreteheti a rajta helyet foglalót, a menny és a pokol ott szomszédos településnek minősül. Szerhij Rebrov alighanem tud erről. Sőt, jelen pillanatban talán ő tud erről a legtöbbet. Felkészült, rákészült, átgondolta, megrágta és belevágott. Minden bizonnyal kikérte Rácz László véleményét, valószínűleg meséltette az egykori remek kijevi labdarúgót, aki aztán később a Ferencvárost is szolgálta.

A Ferencvárost szolgálni kitüntetés.

De a Ferencvárost szolgálni lélek- és idegromboló munka egyben. Itt a közönség részéről nincs türelem, itt nem elég a süket duma, a „Majd jók leszünk, csak győzzétek kivárni..." kezdetű közhelyparádé. Pedig a megannyi sikert és kudarcot átélt zöld-fehér publikumnak volt ebben része sok-sok kitörölhetetlen pillanatban Thomas Doll edzősége idején is. S mindig elhangzott, a kellemetlen időkben a legendás mondat: „Ja, das Problem...", ám a csapat, a háttere alapján sokkal többre hivatott csapat újra és újra elvérzett a nemzetközi porondon.

Szerhij Rebrovtól azt várják, hogy ez változzon meg. Hogy a Fradit vezesse vissza Európába, legyen tartása, stílusa, lehetőség szerint Fradi-szíve a csapatnak. Nagy kérdés, miként élte meg az első megméretést az ukrán szakember, mit gondolt a sokszor színtelen, ötlettelen brusztolást látva. Mit érzett a kapufánál (les volt), és mi játszódott le benne, amikor Böde Dániel bekotorta a mindent eldöntő gólt.

Valami talán elkezdődött az Üllői úton. Ha megyünk a Dinamo Kijev után, az most jó irány. Valerij Lobanovszkij mester szelleme talán találkozik Lakat Károlyéval és Dalnoki Jenőével.

Isten hozta Szerhij Rebrovot a magyar labdarúgásban.

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.07.08 19:54:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt.