MK: meglepetés Orosházán, kiesett az NB I-es Dunaújváros!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.09. 19:10
A Kozármisleny és a Siófok labdarúgócsapata simán lépett tovább a Magyar Kupában az 1. fordulóból, a Balmazújváros hosszabbításra kényszerült a Monor ellen. Hatalmas meglepetésre elbúcsúzott az élvonalbeli Dunaújváros, amely Orosházán kapott ki.

A Kozármisleny öt perc alatt kétgólos előnyre tett szert a Diósddal szemben, majd kényelmesen eljátszott ellenfelével, végül ötnél állt meg. A Siófok Kirchner Krisztián révén gyorsan berámolt hármat Ónodon, majd végül hatgólos győzelmet aratott a megyei harmadosztályban szereplő hazaiak felett. Nem volt ilyen könnyű dolga a Balmazújvárosnak, amely az 52. percben hátrányba került Monoron, és hiába fordított, így is hosszabbításra kényszerült. A végén Batizi Pócsi Balázs és Virág Aladár góljának köszönhetően a Balmaz, ha nehezen is, de behúzta a mérkőzést.Kozármisleny öt perc alatt kétgólos előnyre tett szert a Diósddal szemben, majd kényelmesen eljátszott ellenfelével, végül ötnél állt meg. A Siófok Kirchner Krisztián révén gyorsan berámolt hármat Ónodon, majd végül hatgólos győzelmet aratott a megyei harmadosztályban szereplő hazaiak felett. Nem volt ilyen könnyű dolga a Balmazújvárosnak, amely az 52. percben hátrányba került Monoron, és hiába fordított, így is hosszabbításra kényszerült. A végén Batizi Pócsi Balázs és Virág Aladár góljának köszönhetően a Balmaz, ha nehezen is, de behúzta a mérkőzést.

A Csepel tizenkét gólos győzelmet aratott a játékosokat az utolsó pillanatban összetoborzó Létavértes ellen, a Csank János vezette Váccal a Nyírbátor csak egy félidőig tudta tartani a lépést. Az FTC–Chelsea stadionavató miatt a hétvégén élvonalbeli kötelezettség nélkül maradó Dunaújváros PASE hiába állt fel az immár érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkező Rowen Muscattel, Ferenczi Máté 82. percben szerzett gólja miatt kikapott Orosházán, ezzel máris elbúcsúzott a Magyar Kupától, elsőként az NB I-es csapatok közül.

Nagy meccset vívott a Hatvan és a Csákvár, a vendégek az 51. perctől emberhátrányban játszva vívták ki a 3–2-es sikert, a győztes gólt Bakos Szabolcs parádés szabadrúgásgólja jelentette. Vólent Roland és Szilágyi Péter találatának köszönhetően ment tovább a Dunaharaszti otthonában a Békéscsaba, a BKV 2–1-re nyert Pétervásárán, egy két piros lappal színesített mérkőzésen.

A Tatabánya és a Szeged rendkívül izgalmas mérkőzést játszott: a vendégek 11 perc alatt elhúztak két góllal Manga Zsolt és Pászka Lóránd révén, ám a Bányász Kiprich Dániel és Máj Gábor révén kiegyenlített, hosszabbításra mentve a meccset. A ráadásban Berényi Tamás játékvezető kiállította a Tatabánya kapusát, Dombai Andrást, akinek a helyére Kiprich Dániel állt be. A Szeged végül Mészáros Márk révén megszerezte a továbbjutást érő gólt.

Az NB II-be visszazuhanó Mezőkövesd-Zsóry könnyedén győzött Mezőkovácsházán, George Menougong és Balajti Ádám egyaránt duplázott.

MAGYAR KUPA, ELSŐ FORDULÓ
Orosháza (III.)–Dunaújváros (I.) 1–0
Monor (III.)–Balmazújváros (II.) 2–4, h. u.
Kozármisleny (III.)–Diósd (III.) 5–1
Ónod SE (megyei III.)–Siófok (II.) 0–6
Kunszállás (megyei I.)–Rákosmente KSK (III.) 1–8
Celldömölk (megyei I.)–Sárvár (III.) 3–0
Balatoni Vasas (megyei I.)–Fertőszentmiklós (megyei I.) 0–0, 11-esekkel 4–5
Veresegyház (III.)–Bölcske (III.) 0–7
Kisújszállás (megyei I.)–Tiszaújváros (III.) 1–3
Iváncsa (megyei I.)–Hajdúböszörmény (III.) 1–0
Majosi SE (megyei I.)–Cegléd (II.) 0–8
Ikarus (megyei I.)–Kondoros (megyei I.) 1–0
Sárisáp (megyei I.)–Jászapáti (megyei I.) 1–2
Cigánd (III.)–SZTK-Erima (II.) 2–3
Soltvadkert (megyei I.)–Ebes (megyei I.) 2–0
Pétervására (megyei I.)–BKV Előre (III.) 1–2
Sárosd (megyei II.)–Mosonmagyaróvár (III.) 3–2
Nőtincs (megyei I.)–Szakoly (megyei I.) 5–1
Hatvan (III.)–Csákvár (II.) 2–3
Jászfényszaru (megyei I.)–Bajai LSE (III.) 0–1
Csepel (III.)–Létavértes (III.) 12–0
Körmend (megyei I.)–Gyirmót (II.) 0–5
Alsózsolca (megyei III.)–Velence (megyei I.) 2–3
Dunaharaszti (III.)–Békéscsaba (II.) 1–2
Tatabánya (III.)–Szeged 2011 Grosics Akadémia (II.) 2–3, h. u.
Püspökladányi SE (megyei II.)–Győrsövényház (megyei II.) 1–2
Mórahalom (megyei I.)–Maglód (III.) 3–2
Nyírbátor (III.)–Vác (III.) 1–5
Gyulaháza (megyei II.)–Ajka (II.) 0–3
Kisvárda (III.)–Tököl (III.) 4–1
Mezőkovácsháza (megyei I.)–Mezőkövesd (II.) 0–7
Sajóbábony (megyei I.)–Nagybajom (megyei I.) 5–2
Semjénháza (megyei I.)–SZEOL SC (III.) 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik