MK: a Budafok és a PAFC hosszabbítás után jutott tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.28. 15:15
null
Könnyedén nyert MTK (Fotó: Tolnai Népújság/Mártonfai Dénes)
A Magyar Kupa 7. fordulójának szerdai játéknapján az NB I-es csapatok közül nyert a Mol Fehérvár, az MTK, a Zalaegerszeg, a Bp. Honvéd és a Mezőkövesd is, a Budafok és a Puskás Akadémia is hosszabbítás után jutott tovább.

 

Korábban már járt Kozármislenyben a Puskás Akadémia, NB II-esként a helyiek vendégeként. Most azonban a mislenyiek csupán a pályát adták, a Szentlőrinc csak félig volt pályaválasztó. Az elején az NB I-es együttes némi fölényben volt, azt követően kiegyenlítődtek az erőviszonyok. A térfélcsere után szintén akadtak izgalmak, ám gól nem született, míg a hosszabbításban az első gól után minden eldőlt. Csak a végeredményt nézve csalóka kép alakulhat ki, mert a továbbjutásért a vendégeknek alaposan meg kellett küzdeniük, ami viszont előnyükre vált, hogy a csereként beálló játékosok motiváltan futballoztak.

Bátaszéken megadták a módját. A kezdőrúgás elvégzésére a város híres szülöttét, Kóbor Jánost kérték fel, s őszi szünet lévén az összes kisiskolást kicsábították a kupameccsre, Amikor az Omega frontembere útjára indította a labdát már közel nyolcszázan ültek a lelátón, illetve állták körül a sok nagy csatát megélt centerpályát. Kijut a jóból mostanság a Tolna megyei együttesnek, már ami a kupaszereplést illeti. Két évvel ezelőtt az Újpestet, azt megelőzően a Balmazújvárost fogadták, utóbbiak csak egy nagy nehezen kivívott 1–0-s sikerrel tudtak továbblépni. Akkor a 62. percben született meg a balmazújvárosiak gólja, s most is abban bíztak a bátaszékiek, hogy sikerül minél tovább kihúzniuk kapott gól nélkül. Nem sikerült, nem is sikerülhetett. Már csak azért sem, mert az MTK-nál nem tartalékoltak, Lencse Lászlóval és Prosser Dániellel támadtak, s a szünetig éppen a két csatár hozta össze a megnyugtató vezetést jelentő gólokat. A bátaszékiek Tóth Tamás révén egy remek góllal szépítettek, így igazából senki sem volt csalódott a szünetben. A fordulás után sem fékezett az MTK, míg a bátaszékiek egy-egy ígéretes megindulással jelezték, hogy nem mondtak le az újabb gólról. Végül ugyanúgy hétnél álltak meg a kék-fehérek, ahogy két évvel ezelőtt az újpestiek. A megérdemelt vastaps azonban ahogy akkor, most is kijárt a házigazdának.

Meglepte az álmoskásan kezdő élvonalbeli Mezőkövesd védelmét az NB III-as Gyöngyös, hiszen már az első támadásából, a 3. percben vezetést szerzett – az egykoron az élvonalat is megjárt Molnár Marcell lépett ki teljesen tisztán egy indítással és a kijövő kapus mellett a hosszú sarokba lőtt. A borsodiak ettől gyorsan észhez tértek, átvették az irányítást és kisvártatva egyenlítettek Szeles Tamás révén, aki Nagy Dániel jobbról érkező lapos beadása után passzolt a rövidnél a kapuba. A Kövesd nem vett vissza a felvett ritmusból, támadott a továbbiakban is, ennek eredményeként Marin Jurina fejelt egy előreívelt labdát a kijövő Szalay Alex lábai között a kapuba. A szünet után sem történt változás, és jöttek a további kövesdi gólok is: előbb Nagy Dániel lőtt nagy erővel a bal alsóba, majd egy szögletvariáció végén Matija Katanec passzolt két lépésről a kapuba. A Gyöngyös képtelen volt újítani, a csapat el is fáradt és csak Szalay Alex bravúrjainak köszönhető, hogy megúszta nagyobb vereség nélkül – az 1–4 persze a kétosztálynyi különbséget figyelembe véve vállalható eredménynek számít. A Mezőkövesdnek pedig négy bajnoki vereség után a legjobbkor jött a továbbjutással járó siker, amelyért csak a találkozó elején kellett igazán izgulni.

A Zalaegerszeg két góllal nyert Lipóton (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)
A Zalaegerszeg két góllal nyert Lipóton (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)

A hazai drukkerek a korábban a Liptótot erősítő, immár a ZTE FC-nél pallérozódó fiatal Zimonyi Dávidra is kíváncsiak voltak, csakhogy ő koronavírus-fertőzés miatt nem léphetett pályára, és ugyanezen ok miatt nem ülhetett a kispadon Boér Gábor vezetőedző, akit segítője, Makra Zsolt helyettesített. A tavalyihoz hasonlóan ismét meglepte ellenfelét a Lipót, ugyanis már a 6. percben megszerezte a vezetést, de két perc elteltével egy ártalmatlannak tűnő felívelés után egyenlített a ZTE. A szünet után nem sokkal a ZTE tizenegyesből szerzett újabb gólt, ezzel a végeredmény is kialakult, s a ZTE továbbjutása sem forgott veszélyben. Ezúttal nem látszott a csapatok közti kétosztálynyi különbség, de a szünet után elfáradó lipótiak már nem tudtak megújulni.

Az NB III Közép-csoportjának 14. helyén álló Dabas-Gyón a tisztes helytállás reményében fogadta az NB I őszi idényének eddigi meglepetéscsapatát, a Budafokot. Csakhogy kilencven percen keresztül nem lehetett megállapítani, melyik együttes szerepel az első, és melyik a harmadosztályban: Aczél Zoltán remekül felkészítette csapatát, a hazaiak rendkívül bátran futballozva teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a túl kényelmesen játszó Budafoknak. A lazaság megbosszulta magát, mert az utolsó percben – jóindulattal megadott – tizenegyeshez jutott a hazai csapat, de a hosszabbításban már kapujához szegezte emberhátrányban játszó ellenfelét az NB I-es gárda, több kapufa után aztán a 116. percben sikerült harmadszor is bevennie a gyóni kaput és vért izzadva kicsikarni a továbbjutást.

Óriási volt a várakozás a festői környezetben lévő kis zalai faluban, Nemeasapátiban. Több száz Honvéd-szimpatizáns mellett a térség futballimádói is kimentek a mérkőzésre, ráadásul ismerősök is találkoztak a pályán, hiszen a hazai kapus, Safet Jahic és a kispesti Djordje Kamber korábban együtt futballozott a ZTE FC-ben. Sokáig úgy nézett ki, hogy a kapus megtréfálja a fővárosiakat, ugyanis bombaformában védett. A vendégtámadók és a hazai kapus nagy küzdelmének a Honvéd fiatal, reményteljes csatára, Tóth-Gábor Kristóf vetett véget, majd a meccs hajrájában Thierry Gale is betalált, így biztossá vált a kispestiek továbbjutása. A Honvéd sikerét nem láthatta a helyszínen Bódog Tamás, a vezetőedző ugyanis koronavírusos, helyette a kapusedző, Vezér Ádám irányította az NB I-es csapatot.

A végeredmény alapján nehezen, valójában gond nélkül jutott tovább a Kisvárda Master Good Kecskeméten. Az NB III-ban szereplő lelkes hazaiak jól megszervezték a védekezésüket, de többre nem tellett az erejükből – kivéve egy rövid időszakot a második félidő elején, amikor veszélyeztetni tudtak. A szombati kezdőcsapatukhoz képest kilenc helyen változtató kisvárdaiak rögvest támadólag léptek fel, de sorra kihagyták helyzeteiket. Mások mellett Horváth Zoltán is, aki végül megszerezte a továbbjutást érő gólt. A KTE védelme jól blokkolta a lövéseket, fejeseket, különösen Gál Szabolcs járt benne az élen. Amikor pedig az előrehúzódó Rubus Tamás adott le sistergős kapáslövést, Mészáros Dávid kapus védett bravúrral. A kisvárdaiak egyedül energiatakarékos továbbjutásuknak örülhetnek, a Kecskemét fiataljai pedig annak, hogy összességében szépen helytálltak, úgyhogy a végén mindenki mosolygósan hagyta el a Széktói Stadiont.

MAGYAR KUPA
7. FORDULÓ
NB I-ES ÉRDEKELTSÉGŰ MECCSEK

BÁTASZÉK SE (Tolna I.)MTK BUDAPEST 1–7 (1–3)
Bátaszék, 800
néző. Vezette:Kubicsek Máté (Gyűrűsi Péter, Bizderi Nikolett)
BÁTASZÉK:
Klézl – Acsádi R., Dobra, Faller, Kertész J. – Baladin, Dienes G. (Mészáros E., 72.), Gábor G., Aladics (Kis L., 76.) – Tóth T., Acsádi D. (Farkas A., 55.). Edző: Szőcs Lázár
MTK: Somodi – Balázs B., Varju (Clinton, 26.), Nagy Zs., Tiago – Biben, Schön, Mezei (Kanta J., a szünetben), Ikene-King – Prosser, Lencse. Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Lencse (0–1) a 21., Lencse (0–2) a 26., Prosser (0–3) a 36., Tóth T. (1–3) a 44., Lencse (1–4) a 62., Nagy Zs. (1–5) a 70., Ikene-King (1–6) a 75., Ikene-King (1–7) a 83. percben.
Kiállítva: Faller a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Szőcs Lázár: – Nagyon örülünk, hogy ismét egy élvonalbelicsapattal játszhattunk a kupában. Igyekeztünk helytállni, azt gondolom, hogy ez sikerült is. Gratulálok az MTK-nak a továbbjutáshoz.
Michael Boris: – A gyerekeknek és a felnőtteknek is szerettük volna megmutatni, hogy milyen klub is az MTK. A győzelem és a továbbjutás volt a lényeg, amit biztosan kivívtunk.A Bátaszék remek ellenfélnek bizonyult, gratulálok nekik.

CSÁCSBOZSOK-NEMESAPÁTI (Zala I.)BP. HONVÉD 0–2 (0–0)
Nemesapáti, 870néző. Vezette:Barna Gergely (Kiss Balázs, Perák András)
NEMESAPÁTI:Jahic – Meidl, Papp T., Takács S., Péntek – Éder (Horváth A., 84.), Simonfalvi – Pajor, Karakai (Bíró, 70.), Varga M. (Tóth Gergő, 75.) – Bogyó. Szakmai vezető:Lukács Péter
HONVÉD:Nagy S. – Lukács D. (Zsótér, 62.), Craciun, Kamber (Lovric, 63.), Szabó A. – Kesztyűs, Bocskay (Gale, 63.), Nagy G. – László D., Tóth-Gábor K. (Kocsis, 73.), Cipf. Edző:Vezér Ádám
Gólszerző:Tóth-Gábor K.(0–1) az 51., Gale (0–2) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Lukács Péter:– Ritka pillanat, mert kikaptunk, de boldogok vagyunk, hiszen történelmi mérkőzést játszottunk. Tisztességgel helytálltunk a sokkal nagyobb tudású fővárosiakkal szemben. Úgy néz ki, hogy még baráti kapcsolat is kialakulhat a két együttes között.
Vezér Ádám:– A kupa jellegzetessége valósult meg: az első gólig nagyon küzdöttünk, amiben szerepe volt a hazaiak kapusának, aki háromszor-négyszer is óriási bravúrral védett. Örülök a továbbjutásnak, nagyon szimpatikus csapattal mérkőztünk.

GYÖNGYÖSI AK (NB III)–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–4 (1–2)
Gyöngyös, 250néző.Vezette: Berényi Tamás (Kovács II Gábor, Szabó Ferenc Szilárd)
GYÖNGYÖS: Szalay A. – Tarnai, Borbély, Márkus M., Gohér (Bartha B. 60.), Gazdag (Májer,60.) – Csillik, Eichenvalder (Telinger, 60.), Földi M. – Botos (Gaal, 60.), Molnár M. (Tajti60.)Vezetőedző: Simon Antal
MEZŐKÖVESD: Rjabenko – Vadnai, Neszterov, Katanec, Lakveheliani – Berecz (Karnicki, a szünetben), Szeles – Vajda, Nagy D. (Tóth M., 86.), Borjacsuk (Bencze, 86.) – Jurina.Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző: Molnár M. (1–0) a 3., Szeles (1–1) a 16., Jurina (1–2) a 38., Nagy D. (1–3) az 59., Katanec (1–4) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Simon Antal:
–Vállalható a vereség,de kicsitszorosabb meccset isjátszhattunkvolnaazok után, hogykorán vezetéstszereztünk. Ajátékosokkihozták magukból azt, ami bennük volt. Szerettem volna azoknak islehetőségetadni, akik eddig kevesebbet játszottak, ezért cseréltem a 60. percben egyszerre ötöt.
Kuttor Attila: – Mindenlehetőségetszeretnénkmegragadni, hogyépítsükmagunkat.Örülünkneki, hogy ezmasikerültésmegérdemelt győzelemmel jutottunk tovább.

LIPÓT PÉKSÉG SE (NB III)ZTE FC 1–3 (1–2)
Lipót, 310néző. Vezette:Németh Ádám (Molnár István, ifj. Imrő János)
LIPÓT:Dénes – Simita, Kovalovszki M., Zámbó, Sváb – Tóth L. – Varga T. (Winkler 51.), Kószás (Schillinger R. 77.), Farkas D. (Molnár M. 83.), Füredi (Harsányi 51.) – Szabó L. (Kapa 83.). Vezetőedző:Varga Péter
ZTE:Gyurján M. – Tanasin, Zivko, Szépe, Bobál D. – Tajti M., Bedi – Vass P. (Favorov 55.), Babati B. (Dragóner F. 55.), Gergényi (Szalai 63.) – Szánthó R. (Sandro 63.). Megbízott edző:Makra Zsolt
Gólszerző:Füredi Á. (1–0) a 6., Szépe J. (1–1) a 8., Kovalovszki M. (öngól, 1–2) a 26., Szánthó R. (11-esből, 1–3) az 50. percben
MESTERMÉRLEG
Varga Péter:– Szoros mérkőzésen nem a játékosok döntötték el az eredmény alakulását, de így is csak gratuláció maradt első osztályú ellenfelünknek.
Makra Zsolt:– Hátrányból sikerült felállnunk veszélyes ellenfelünkkel szemben, ami csapatunk tartását is mutatja.

SZENTLŐRINC SE (NB II)–PUSKÁS AKADÉMIA FC 0–4 (0–0, 0–0, 0–2) – hosszabbítás után
Kozármisleny, 400
néző. Vezette:Király Mihály (Baghy Csaba, Máyer Gábor)
SZENTLŐRINC:
Slakta – Molnár R., Dulló, Keresztes, Nagy B. (Havas, a szünetben) – Lehoczky, Hleba (Nikic, a szünetben), Kovács D. (Vajda R., 75.), Fröhlich (Kapronczai, 90.) – Harsányi (Cenaj, 64.), Torvund (Czuczi, 101.). Vezetőedző:Marian Sluka
PUSKÁS AKADÉMIA:Tóth B. – Radics, Szolnoki, Spandler, Nagy Zs. – Baluta (Van Nieff, 105.), Urblík (Knezevic, 78.) Corbu (Plsek, 61.), Weslen Junior (Tamás, 68.) – Komáromi (Slagveer, 61.), Kiss T. (Mance, a 78.). Vezetőedző:Hornyák Zsolt
Gólszerző:Mance (0–1) a 97., Mance (0–2) a 98., Plsek (0–3) a 110., Knezevic (0–4) a 118. percben
MESTERMÉRLEG

Marián Sluka:
– A játékidő végéig bírtuk a tempót, a hosszabbításban a bővebb keretű ellenfél akarata érvényesült.
Hornyák Zsolt:– Sajnos még mindig a Diósgyőr elleni vereség hatása alatt vagyok. Ezúttal több fiatal is sok játékidőt kapott, elégedett lehetek a teljesítményükkel. Már az első félidőben is eldönthettük volna a továbbjutást.

KECSKEMÉTI TE (NB III)KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–1)
Kecskemét, 400néző. Vezette:Gál P. (Flinta, Székely G.)
KECSKEMÉT:Mészáros D. – Puskás G. (Kuchta, 72.), Gál Sz., Szalai G., Grünwald – Hatvani, Ludasi (Györgye, 72.) – Tóth D., Károly B. (Faragó B., 61.), Jakab D. (Csúri, 61.) – Szalai J. (Perlaki, a szünetben). Edző:Gombos Zsolt
KISVÁRDA:Minca – Hej, Datkovic, Rubus, Kukoc – Cukalasz, Karaszjuk – Kovácsréti (Bumba, 61.), Zlicsics (Sassá, 79.), Camaj (Navrátil, 61.) – Horváth Z. (Lucas, 61.). Vezetőedző:Supka Attila
Gólszerző:Horváth Z. (0–1) a 34. percben
MESTERMÉRLEG
Gombos Zsolt:– A védekezésünket sikerült jól megszervezni, miközben az eredmény ránk nézve hízelgő. Kifejezetten erős ellenféllel találkoztunk, nekünk jó lehetőség volt a mérkőzés arra, hogy felmérjük, hol tartunk. Helytálltunk, miközben sérülések és a koronavírus-járvány miatt összesen kilenc hiányzónk is volt.
Supka Attila:– Saját magunknak tettük nehézzé a továbbjutást azzal, hogy néhányan nem tudtak élni a lehetőséggel, hogy bebizonyítsák, helyük lenne az alapcsapatban. Hiába voltak meg a helyzeteink már a meccs elején, nem tudtuk értékesíteni őket, de az egygólos különbség ellenére a továbbjutásunk nem forgott veszélyben.

DABAS-GYÓN FC (NB III)BUDAFOKI MTE 2–3 (1–1, 2–2, 2–2) – hosszabbítás után
Dabas, Dabas-Gyón FC Sporttelep, 200néző. Vezette:Molnár Réka (Molnár Alex, Dobos Dávid)
DABAS-GYÓN:Pomozi – Grabant P., Hirman, Popovics (Petrezselyem, 106.), Száhl (Beszterczei, 106.), Gaszner – Molnár J., Karacs R. (Szabó P., 67.), Peres – Nádházi (Rétyi, 61.), Lucz (Ablonczy, 65.). Vezetőedző:Aczél Zoltán
BUDAFOK:Bese – Huszti, Nikolic, Oláh B., Kirják (Medgyes, 110.) – Soltész, Micsinai – Kovács D. (Fekete M., 85.), Kulcsár K. (Mervó, 68.), Szabó M. (Skribek, 52.) – Zsóri (Ihrig-Farkas, 52.).Vezetőedző:Csizmadia Csaba
Gólszerző:Szabó M. (0–1) a 15., Karacs R. (1–1) a 18., Kovács D. (1–2) az 56., Ablonczy (11-esből, 2–2) a 89., Ihrig-Farkas (2–3) a 116. percben
Kiállítva:Molnár J. (második sárga lap után) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
Aczél Zoltán:– Büszke vagyok a csapatra, a kabaréba illő első gól után mezőny- és labdabirtoklási fölénybe kerültünk, jogosan harcoltuk ki a hosszabbítást. Sajnos a kiállítás után kicsit elfogytunk, és nem tudtuk rendesen levédekezni a pontrúgásokat, de a 120. percben még így is majdnem egyenlítettünk. Megérdemeltük volna a tizenegyespárbajt.
Csizmadia Csaba:– Gratulálok a hazai gárdának. Saját dolgunkat nehezítettük meg, de a lényeg, hogy továbbjutottunk. Ismét bebizonyosodott, egyetlen pillanatra sem szabad lazítanunk, mert annak rossz következménye lehet.

Gárdony (NB III)–Mol Fehérvár 1–4 (Tóth T. 48., ill. Evandro 26., Zivzivadze 30., 63., Nikolics 90+2.)

Dunaújváros (NB III)–Újpest FC 0–6(Beridze 5., 53., Bacsa 47., Gigics 54., Katona M. 65., Stieber Z. 88.)

NB II-ES ÉRDEKELTSÉGŰ MECCSEK
Érdi VSE (NB III)–Kazincbarcika (NB II) 0–3 – megállapított eredmény
III. Kerület (NB III)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) 2–1 (Kokenszky 21., Remili 52., ill. Gajdos 27.)
Ceglédi VSE (NB III)–FC Ajka (NB II) 0–1 (Lakatos I. 24.)
Kiskunfélegyházi HTK (Bács-Kiskun I.)–Dorogi FC (NB II) 1–5 (Nagy V. 25., ill. Mészáros Á. 12., 54., Csillag 13., Kovács M. 28., Girsik 90.)
Salgótarjáni BTC (NB III)–Pécsi MFC (NB II) 1–3 (Hegedűs M. 32., ill. Németh Márk 29., Bohata 39., Kónya 57.)
BVSC-Zugló (NB III)–Debreceni VSC (NB II) 0–2 (Szécsi 13., Sármány 90.)
Eger SE (NB III)–Vasas FC (NB II) 0–2
(Feczesin 10., Pekár 11.)
FC Nagykanizsa (NB III)–Debreceni EAC (NB II) 1–2
(Török M. 83., ill. Kertész T. 32., 89.)
Monor (NB III)–BFC Siófok (NB II) 2–2 – 11-esekkel: 4–5
(Lettner 84., Ficsor 113., ill. Tömösvári 54., Horváth P. 111.)
Soroksár SC (NB II)–ETO FC Győr (NB II) 3–2 (Csernik 1., Derekas 14. – 11-esből, 56., ill. Priskin 48. – 11-esből, Dvorschák 81.)
ASR Gázgyár (BLSZ I.)–Kaposvári Rákóczi FC (NB II) 1–5 (Sergő 60., ill. Szarka 20., Erdei 47., Bíró D. 67., Földi B. 89., Szakály A. 90+1.)

NB III-AS ÉS ALSÓBB OSZTÁLYÚ ÉS ALSÓBB OSZTÁLYÚ CSAPATOK MÉRKŐZÉSEI
Kabai Meteorit SE (Hajdú-Bihar I.)–Dunavarsány (Pest I.) 0–2
Zalaszentgróti VFC (Zala I.)–Tiszafüred VSE (NB III) 0–1
Taksony (NB III)–Kozármisleny (NB III) 2–0
Zsámbéki SK (Komárom-Esztergom I.)–Tállya KSE (NB III) 1–3

Tarpa SC (Szabolcs-Szatmár-Bereg I.)–BTE Felsőzsolca (Borsod-Abaúj-Zemplén I.) 4–1
CSO-KI Sport (Pest I.)–Hódmezővásárhelyi FC (NB III) 0–1


Később

16.00: Dunaújváros (NB III)–Újpest FC (Tv: M4 Sport)
Október 29.
12.30:
Nyíregyháza Spartacus (NB II)–Paksi FC (Tv: M4 Sport)
16.00: Békéscsaba (NB II)–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)
November 11.
16.00: Ménfőcsanak (NB III)–Szombathelyi Haladás (NB II)
November 13.
14.30:
Szolnoki MÁV FC (NB II)–Gyirmót FC Győr (NB II)
November 14.
14.45:
Bicskei TC (NB III)–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Október 21-én játszották
Budaörs (NB II)–Csákvár (NB II) 1–3 (Molnár T. 21., ill. Vörös T. 27, Papp M. 39., Kocsis B. 45.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik