Lombard: Mátyus is kíváncsi arra, mit tud a csapata

Vágólapra másolva!
2014.07.24. 11:40
Alaposan megváltozott Lombard-kerettel vágott neki a munkának az élvonalban szereplő pápaiak nyáron szerződtetett új trénere, Mátyus János, aki bízik a keret további megerősítésében éppen úgy, mint az összeszokásában.

A szombati, bajnok rajton a Videoton otthonában kell(ene) helytállnia a Lombardnak, ráadásul a csapat az első hat fordulóban megmérkőzik a Ferencvárossal és a Győrrel is, vendége lesz a két újoncnak, a Dunaújvárosnak és a Nyíregyházának.

„Mivel mindenkivel játszani kell, nem az ellenfelek ereje az, ami félelemre adhat okot – nyilatkozta Mátyus János a Nemzeti Sportnak. – A lényeg, hogy nem gyakoroltunk eleget. Ha abból indulok ki, hogy a télen sikeres felkészülési mérkőzések után szerepelt rosszul a csapat, akkor most az ellenkezőjét akár kedvező előjelnek is tekinthetem. A ZTE elleni találkozót kivéve nem lehettem elégedetlen, a játék egy kicsit mindig javult, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Egyelőre a védekezéssel tudtam a legtöbbet törődni, hátul legyen rend, látni akarom, hogy mindenki hozza a maximumot. Nagyon bízom abban, hogy augusztus végéig még jön néhány minőségi labdarúgó, elsősorban a támadójáték erősítésére."

Mátyus János egyébként sem jár a fellegekben, nagyon is tisztában van a közvélemény jóslatával.

„Tudom, hogy elkönyveltek bennünket biztos kiesőnek! Éppen ezért van bennem dac, a csapaton belül csakazértis hangulat, amelyre ha a játékosok ráéreznek, rendben leszünk. Persze, előfordulhat majd, hogy lefutballoznak bennünket, de mentálisan erős gárdát szeretnék látni. Most még nem tudom elhelyezni a csapatot a palettán, ahhoz játszani kell néhány tétmeccset. Van itt egy lelkes szurkolói mag, látják, milyen keményen dolgozunk, érzem, hogy ők bíznak bennünk. Akad két egykori játékostársam is, akik mindeddig megkapták a megérdemelt járandóságukat, tehát így is van értelme a munkának, amely akárhogy nézem, továbbra is pályafutásom lehetősége."

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A LOMBARD PÁPÁNÁL
Érkezők: Badics Patrik (PELC), Benkő Krisztián (REAC), Milan Bogunovics (szerb, ZTE), Csilus Tamás (FTC – kölcsönbe), Faggyas Milán (Sopron), Bernardo Frizoni (brazil, ZTE), Marián Sluka (szlovák, ZTE), Waltner Róbert (Siófok), Vadims Zulevs (lett, FK Jelgava – Lettország)
Távozott/távozhat: Lazar Arszics (szerb, ?), Beliczky Gergő (Gyirmót – kölcsön után végleg), Eszlátyi István (Sopron), Georges Griffiths (elefántcsontparti, SV Ried – Ausztria, kölcsönből vissza), Kulcsár Kornél (Mezőkövesd), Goran Marics (szerb,?), Nagy Sándor (Gyirmót), Németh Milán (DVTK), Orosz Márk (Ferencváros – kölcsönből vissza), Présinger Ádám (Gyirmót), Youssef Sekour (francia-marokkói, FUS Rabat – Marokkó), Peter Struhár (szlovák, Dunajská Streda – Szlovákia), Tajthy Tamás (Mezőkövesd?)
Kiszemeltek:Mahamadou Cissé (francia, legutóbb Pinhalnovense – Portugália), Csák Zoltán (Orosháza), Gál Szabolcs (FTC II), Dominik Luka (horvát, legutóbb Kaposvári Rákóczi),Stefan Smiljanic (szlovén, Doxa – Görögország)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik