Lombard: elkezdték - Lengyel gyorsítani és fiatalítani akar

Vágólapra másolva!
2015.01.13. 10:04
Bő egy hónapos téli pihenőt követően hétfőn megkezdte a labdarúgó NB I tavaszi idényére való felkészülést a Lombard Pápa, Lengyel Ferenc vezetőedző fiatalítani és gyorsítani szeretne a csapaton.

„Edzőtáborra is tettem javaslatot, és a vezetőség nem zárkózott el az ötlettől. Ha minden kedvezően alakul, akkor lesz edzőtábor, ellenkező esetben pedig Pápán oldjuk meg a felkészülést. Amennyiben az időjárás kegyes lesz hozzánk, akkor itthon is megfelelően fel tudunk készülni a tavaszi folytatásra” – nyilatkozta Lengyel Ferenc a veol.hu-nak, majd beszélt a szurkolókat talán leginkább érdeklő témáról, a várható játékosmozgásról is. veol.hu-nak, majd beszélt a szurkolókat talán leginkább érdeklő témáról, a várható játékosmozgásról is.

„A keretet mindenképpen szeretném átalakítani. Az ősz megmutatta a problémáinkat. Senkit nem akarok megbántani, de megítélésem szerint a mostani Lombard Pápa egyrészt kissé öreg, másrészt pedig lassú. Ezen változtatni kell, szeretnénk fiatalítani és gyorsítani a csapatot. Mindez előrevetíti, hogy lesznek távozók, illetve természetesen érkezők is a keretben” – tette hozzá a sárga-feketék vezetőedzője.

A szakember örömtelinek nevezte, hogy sérült nincs a csapatban, egyedül Nagy Tamás küszködik betegséggel. A futballisták a szünidőre egyéni felkészülési programot kaptak, amit Lengyel Ferenc első benyomásai alapján mindannyian el is végeztek. Az első gyakorláson a keret szűkös volt, azonban a vezetőedző és Szemán György klubigazgató tájékoztatása szerint napokon belül teljessé válik a létszám.

Pápán sohasem tagadták, hogy az anyagi nehézségek miatt előfordulnak fizetési csúszások, így most fontos újság, hogy pénzhez jutottak a labdarúgók, a hétfői kifizetésekkel jelentősen csökkentették az elmaradásokat. A szakmai stáb az évindító alkalmából jelezte, hogy a kiesőhelytől lévő hárompontos különbség mindenképpen szükségessé teszi a keret erősítését, fiatalítását.

A tavasszal nem számíthatnak a lábtöréséből gyógyuló, elhúzódó rehabilitáción részt vevő Andrei Coroianra, míg a másik román középpályás, Andrei Florean már vissza sem tért, otthon szeretné folytatni a pályafutását. Az ősszel csak néhány alkalommal játéklehetőséghez jutó Benkő Krisztián engedély nélküli külföldi próbajátékon vett részt, minden bizonnyal szakítás lesz a következménye.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A LOMBARD PÁPÁNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Andrei Florean (román, ?)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Csizmadia Csaba (érdeklődnek iránta: Nyíregyháza, Győri ETO), Kenesei Krisztián (érdeklődnek iránta: Mezőkövesd)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik