Lisztes még érez magában erőt a folytatáshoz

Vágólapra másolva!
2010.12.09. 09:56
null
Lisztes Krisztiánnak kevés szerep jutott az ősszel erőn felül teljesítő Paksban (Fotó: Szabó Miklós, NS-archív)
Címkék
Mint arról beszámoltunk, az élvonalbeli Paks labdarúgócsapata szerdán szerződést bontott Lisztes Krisztiánnal, a klub rutinos, 49-szeres válogatott játékosával. A középpályás az őszi szezonban kevés lehetőséghez jutott az első csapatban, így már korábban jelezte a vezetőségnek, a télen váltana. A középpályás úgy érzi: súlyos sérülései ellenére, amelyek szerencsére már a múltéi, még nem érkezett el a végleges búcsú ideje.

– Vége?
– A paksi fejezetnek igen – felelte Lisztes Krisztián.

És a pályafutásának?
– Annak nem! Érzek magamban annyi erőt, hogy folytathassam.

Zárjuk le teljesen a múltat: ki kezdeményezte a szerződésbontást?
– Én. S nem hirtelen felindulásból. Noha a csapat remeklésének nagyon örültem, nem tagadom, bántott, hogy kevés lehetőséget kaptam. Ezért néhány hete felkerestem Haraszti Zsoltot, és jeleztem neki, nem vagyok elégedett a sorsommal. Az ügyvezetőnk rendkívül korrekt volt, tudatta velem, bárhogy döntök, támogat, ha távozni szeretnék, nem gördít akadályt elé. Hozzátette azt is, hogy a szakmai döntésekbe nem szól bele, hiszen azok Kis Károlyra tartoznak.

Feltételezem, ezt követően a vezetőedzővel is értekezett.
– A szombati évzárón újfent jeleztem Haraszti Zsoltnak, hogy tavasszal máshol szeretnék futballozni, egyúttal kértem, hozzuk nyilvánosságra a hírt. Miután ez megtörtént, Kis Károly felhívott, ám a lényegen ez nem változtatott. Én sok sikert kívántam neki, ő pedig megköszönte a munkámat.

Azon labdarúgók közé tartozik, akik mindig reálisan látták a helyzetüket. Ha ön ül a kispadon, többet szerepeltette volna Lisztes Krisztiánt?
– Maradjunk annyiban, a jó nyári felkészülés után nem hittem volna, hogy nem lesz helyem a csapatban. Aláírom, az a rendszer, amiben a Paks játszott, nem feltétlenül kedvezett nekem, olykor mégis úgy éreztem, mintha kicsit el lennék hagyatva. Kis Károly alig számolt velem, és ezt tudomásul kellett vennem.

A tizenhat őszi bajnokiból mindössze haton jutott szóhoz. Netán azért, mert a lába már nem bírja a terhelést?
– Hála Istennek, szó sincs erről! Lekopogom, minden rendben van a térdemmel, ezt jelzi, hogy a testi épségemet veszélyeztető rosszabb talajon vagy a műfüvön rendezett Ligakupa-meccsek után sem volt okom panaszra.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik