Ligakupa: Rudolf nem játszik a DVTK újpesti meccsén

Vágólapra másolva!
2012.12.05. 09:19
A labdarúgó Ligakupa E-csoportjának utolsó, hatodik fordulójában a már biztos kieső Újpest a továbbjutásra matematikailag még esélyes DVTK-t fogadja. A lila-fehéreket irányító Jos Daerden szerint ez a mérkőzés remek alkalom lesz a fiatalok számára a bizonyításra, míg Szentes Lázár, a Diósgyőr szakmai igazgatója elmondta, magukért játszanak az újpesti találkozón.

„Azok a játékosok, akik sérülés miatt nem léptek pályára a Videoton ellen, nem játszanak a Ligakupában sem, mert az a célunk, hogy januárban teljes kerettel kezdhessük meg a felkészülést. Akik viszont vasárnap a kispadon ültek, a DVTK ellen ott lesznek a csapatban, mellettük a második csapatból kapnak majd többen is szerepet, sőt, az U19-esek közül is megnézünk majd három tehetséges fiatalt, lehet, hogy kezdőként is. Láttuk már őket edzéseken és utánpótlás-meccseken, de most magasabb szinten is bizonyíthatják a képességeiket. Persze nem ez az egy mérkőzés alapján alkotunk róluk véleményt, de ez egy jó lehetőség lesz a fiataloknak arra, hogy megmutassák magukat" – mondta Jos Daerden, az Újpest vezetőedzője.Jos Daerden, az Újpest vezetőedzője.

Minimális esélyünk maradt arra, hogy az egyik legjobb másodikként továbbjussunk a Ligakupa E csoportjából. Nem csak rajtunk múlik a teljes siker, de magunk miatt meg akarjuk nyerni az Újpest elleni mérkőzést. A legutolsó találkozót arra használjuk, hogy a fiatal tehetségeinknek lehetőséget biztosítsunk, ezért került be az utazó keretbe a négy nagyon fiatal játékos" – ejtett szót az U18-as csapatot erősítő Szabó Balázs, valamint az U17-es együttesben pallérozódó Hutter Máté, Timkó István és Icsó Zsolt beválogatásáról Szentes Lázár szakmai igazgató.

A diósgyőri keretben nem kapott helyet a sérüléssel bajlódó Elek Ákos, míg Rudolf Gergely edzői döntés értelmében marad távol a mérkőzéstől.

LIGAKUPA, E-CSOPORT
A MAI PROGRAM
13.00 DVSC-Teva–Eger
14.00 Újpest–DVTK
A csoport állása: 1. DVSC-Teva 12 pont, 2. Eger 9, 3. DVTK 6, 4. Újpest 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik