Légiósok: Vanczák nem zárja ki, hogy külföldön folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.05. 13:01
A 79-szeres magyar válogatott futballista, Vanczák Vilmos szerződése lejártával a nyáron elhagyja a svájci Siont. A 32 esztendős játékos nem zárja ki, hogy külföldön folytatja a pályafutását, ahogy azt sem, hogy a Diósgyőrhöz szerződik. Vanczák elárulta, nyitott a DVTK megkeresésére, nem rajta múlik, hogy a felek megkezdjék a tárgyalásokat.

A svájci bajnokságból még öt forduló van hátra, a Sion jelenleg az Európa-liga-indulást jelentő negyedik helyen áll. A csapat célja, hogy megelőzze a két ponttal előtte lévő Grasshopperst, vagy legrosszabb esetben megőrizze jelenlegi pozícióját.

„Igen, már több csapattal szemben is lejátszottuk, lejátszottam az utolsó mérkőzést. Az ellenfelek közül nem egy játékossal megtörtént a végső kézfogás, némelyikük sok sikert kívánt nekem a későbbiekre. Hogy a hátralévő meccseken mennyi lehetőséget kapok, nem tudom, de bízom benne, hogy pályára léphetek. Különösen várom az utolsó hazai mérkőzést, a május 22-i, Zürich elleni találkozót. A sajtófőnökünk tájékoztatása szerint készült rólam egy összeállítás, amit levetítenek a stadionba kilátogató szurkolóknak. Talán a végén meg is kapom a felvételt” – mondta Vanczák a boon.hu-nak.

A magyar válogatott játékos szerződése június 30-án jár le a Sionnál, a szezon azonban már május 25-én véget ér. Adódik a kérdés, Vanczák mikor tér vissza Magyarországra?

„Annak van a legnagyobb esélye, hogy a szerződésem lejártáig Svájcban edzek, bár ez még nem került szóba köztem és a vezetőség kötött. Családi oka is van mindennek, ugyanis a kislányom június 25-ig iskolába jár, ekkor fejeződik be a tanév” – árulta el Vanczák.

A rutinos futballistával Bernd Storck szövetségi kapitány nem számol a közelgő Európa-bajnokságon, ezért Vanczák a televízióban követi majd nyomon a mérkőzéseket. Megtehetné, hogy elmegy a válogatott lyoni meccsére, hiszen a stadion autóval csak két és fél órára fekszik Siontól, de ez a lehetőség nem fordult meg a fejében. Abban viszont reménykedik, hogy még egyszer, 80. alkalommal pályára léphet címeres mezben.

Vanczák a jövőjéről is szót ejtett. Nem tartja kizártnak a külföldi folytatást, ám az is elképzelhető, hogy hazatér a DVTK-hoz.

„Két-három évet mindenképpen szeretnék még profi szinten futballozni. Talán még összejöhet egy külföldi lehetőség, gondolok itt az Egyesült Államokra, Katarra vagy Dubaira. Hogy miként alakul, június végéig eldőlhet, vagy akár utána, hiszen szabadon igazolható játékos leszek. Magyarországi klubok képviselőivel lezajlottak tapogatozó beszélgetések, de konkrét ajánlatot senki sem tett. Árki Gáborral (a DVTK korábbi sportigazgatója – a szerk.) beszélgettünk, csakhogy ő időközben elköszönt a klubtól, utódjával, Benczés Miklóssal viszont eddig nem történt kapcsolatfelvétel. Az év elején Egervári Sándorral váltottam néhány szót, örülne, ha együtt tudnánk dolgozni. Nyitott vagyok a megkeresésre, bármilyen egyeztetésre, ez nagyrészt a klubon múlik” – szögezte le Vanczák, aki 2007 óta légióskodik Svájcban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik