HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.04.25 13:12 Frissítve: 2015.02.27 01:20

Lázok nem lép pályára a Vasas ellen

Két mérkőzést rendeznek vasárnap a labdarúgó Soproni Liga 24. fordulójában. Az MTK a Vasast, míg a Diósgyőr a Haladást fogadja. Mindkét mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak az NSO-n!

 

Lázok a Vasas ellen nem ölti fel az MTK mezét (fotó: Németh Ferenc)

Lázok a Vasas ellen nem ölti fel az MTK mezét

(fotó: Németh Ferenc)

Rendhagyó módon ezúttal két mérkőzést rendeznek vasárnap a labdarúgó Soproni Ligában. A Hidegkuti Stadionban az MTK a Vasast fogadja, és ennek a mérkőzésnek a pikantériáját Lázok János pályára lépése jelentette – volna.

A 25 éves futballista az angyalföldiektől került télen kölcsönbe az MTK-hoz, de szereplését nem a megszokott klubvezetői eljárás (miszerint a kölcsönjátékos nem léphet pályára kölcsönadó csapata ellen), hanem Lázok személyes kérése hiúsítja meg: az őszt még a Vasasnál töltő játékos kérte, hogy legyen benne a szerződésében a tiltó kitétel.

„Játékosaim szerződését nem ismerem, de valóban, Lázok Jánosra ezúttal nem számíthatok – mondta Garami József, az MTK szakmai igazgatója. – Elfogadom a helyzetet, de hiányozni fog, mert az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendült, legutóbb Kaposváron gólt szerzett, és adott egy gólpasszt is."

Garaminak Lázok mellett több játékosáról is le kell mondania: Pintér Ádám sárga lapok miatt hiányzik, Szatmári Lóránd lázas, Balogh Béla, Kanta József és Szatmári Zoltán sérült. Felépült ellenben Zsidai László, akit várhatóan a kezdőcsapatba állít mestere, míg a szintén sérülése után visszatérő Pátkai Máténak a kispadon jut hely.

„Jól játszó, technikás csapat az ellenfelünk, nagyon jó teljesítményt kell nyújtanunk a helytálláshoz. Remili újra egészséges, Mundi és Divics viszont kisebb sérüléssel küszködik, így rájuk nem számíthatok″ – nyilatkozta Giovanni Dellacasa, a Vasas edzője a klub hivatalos honlapjának.

A tabella utolsó helyén álló Diósgyőrhöz a Haladás látogat. A DVTK az életéért, pontosabban az első osztályú tagsága megtartásáért küzd, így csak a győzelem az elfogadható a számára.

„Figyelmen kívül kell hagyni minden körülményt. Lehet eső, lehet hó vagy éppen kánikula, játszhatunk az ifivel a Barcelona ellen, a pályára lépő játékosok előtt egyetlen út áll, a győzelemhez vezető út. Ezt nem is ragozom tovább, a döntetlen már kudarc lenne" – nyilatkozta Tóth László, a DVTK vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának.

Tóth dolgát nehezíti, hogy sárga lapok miatt nem számíthat Balajti Ádámra, de sérült Bognár Zsolt és Lippai Ákos is.

A Haladás számára nem sok babér termett Borsodban, a szombathelyiek egészen pontosan 27 éve nem nyertek a Diósgyőr otthonában.

„Nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen – ahogyan korábban több kollégám is fogalmazott – Diósgyőrben nem könnyű feladat eredményesnek lenni. Olyan, hogy kötelező győzelem, szerintem nem létezik. Két lehetőség van: vagy nyer a csapat, vagy nem. Nem téveszt meg bennünket ellenfelünk tabellán elfoglalt helyezése. Sokkal jobb csapatuk van most tavasszal, mint volt az őszi. Két hete edzőváltáson estek át, azóta sokkal támadóbb szellemben futballoznak, a rövidpasszos játékot erőltetik. Bízom benne, hogy eredményesen zárjuk a hétvégét" – nyilatkozta Róth Antal, a Haladás edzője, aki már számíthat az eltiltását letöltő Tóth Péterre.

 

 SOPRONI LIGA
24. FORDULÓ
MTK–Vasas 17.30
Diósgyőr–Haladás 18.00

 

2019.01.20 23:33:16

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az ultra a meccs – önnön létének demonstrációja – idején érzelmi függőségben él, azt, hogy a bírót, az ellenfelet szidhatom, de a „másságokat” már nem, képtelen szétválasztani.

2019.01.20 14:31:08

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Negyedik törökországi felkészülési mérkőzésén a második vereségét szenvedte el a Ferencváros.

2019.01.19 14:05:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Sion elleni meccsen bemutatkozott a Ferencváros új igazolása, Lasa Dvali.

2019.01.18 17:17:30

Labdarúgó NB I ILKU MIKLÓS

Az UEFA éves pénzügyi jelentése alapján elhelyezhetjük magunkat a futballtérképen.

2019.01.17 16:05:08

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Sisa Tibor bemutatta az új, kooperatív oktatási modellt, és futballunk nagy lehetőségéről is beszélt.

Hiba történt a rendszerünkben. A hiba kijavításáig kérjük türelmed és megértésed.