Labdarúgás: Srna jól érzi magát Doneckben, nem vágyik nagyobb klubba

Vágólapra másolva!
2011.03.15. 15:15
A horvát Darijo Srna nyolc éve szolgálja az ukrán Sahtar Doneck labdarúgócsapatát. Megbízható játéka több nagy angol klub érdeklődését felkeltette, azonban az ukrán gárda kapitánya nem szívesen hagyná el Donecket.  

A ma már 80-szoros horvát válogatott Darijo Srna 2003-ban szerződött a Hajduk Splitből a Sahtarhoz – amellyel 2009-ben UEFA-kupát nyert –, és csupa szív játéka miatt régóta szerepel a Chelsea, illetve a Manchester City kívánságlistáján.

Hihetnénk, hogy mindenki szíves örömest szerződne ilyen nagy egyletekbe, azonban Srna jól érzi magát a rendszeres Bajnokok Ligája-résztvevő ukrán gárdánál, és nem gondolkodik a váltáson.

„Úgy érzem, a Barcelonán és a Real Madridon kívül az összes nagy európai klub közel hasonló minőséget képvisel – mondta a védő. – Nagyon erős csapatunk van. Még a Barcelona edzője, Josep Guardiola is kijelentette, hogy nem szívesen játszana ellenünk. Manapság a Sahtar az egyik legerősebb alakulat Európában, így semmi értelme nem lenne máshová igazolni. Olyan klubban futballozom, amely két évvel ezelőtt megnyerte az UEFA-kupát és minden évben a Bajnokok Ligájában szerepel. Sokat köszönhetek a Sahtarnak, és minden bizonnyal innen is vonulok majd vissza."

„Vegyük a Manchester Cityt példaként: a nevek alapján a világ egyik legjobb csapata, mégsem teljesít úgy, ahogy az elvárható lenne tőle – folytatta Srna. – Szerintem ott nem jó légkör uralkodik. A Sahtar ezzel szemben olyan, mint egy nagy család. Mindenben számíthatunk egymásra."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik