HIRDETÉS
HIRDETÉS
S. G. 2018.02.21 18:06 Frissítve: 2018.02.21 18:29

Labdarúgás: javult Mészöly Kálmán állapota, hamarosan kórházat válthat

Mészöly Kálmán állapota javult: a Szőke Sziklát már tornáztatják, és hamarosan kórházat válthat.

HIRDETÉS

 

Mészöly Kálmán a januári Év Sportolója Gálán a fia, Géza segítségével ment fel a színpadra, ám ott lehengerlő beszédet mondott (Fotó: Török Attila)

 

Ha mélyinterjúra még nem is, de rövid beszélgetésre már vállalkozik Mészöly Kálmán. Ez jókora előrelépés és felettébb örömteli hír a legutóbbi, igencsak aggasztó állapothoz képest. A Vasas egykori legendáját néhány hete agyvérzés gyanújával, magas vérnyomással szállították kórházba, ahol kétoldali tüdőgyulladást kapott, miközben a vizsgálatok során megállapították, hogy meglehetősen rossz állapotban van a szíve is, s ezen csak egy jelentős operáció segíthet.

A Szőke Szikla nemcsak fizikálisan, de lelkileg is padlóra került. Legutóbb arról számolhattunk be, hogy étvágya sincs, és igazából már az ágyból sem kel fel. Nos, szerda délután sikerült néhány percig beszélgetni vele. Fia, Mészöly Géza látogatta meg – és átadta neki a telefont. A „régi csibész" válaszolt a vonal végén, és azt mondta: „Fiatal barátom, annyira jobban vagyok, hogy hamarosan Thaiföldre indulok egy küldöttség élén..."

Jó volt hallani, hogy újra van kedve viccelődni, még ha azt kórházi ágyban, párnák közt teszi is. Mészöly Géza arról tájékoztatta a Nemzeti Sportot, hogy édesapját egyre többen látogatják, és jólesik neki a felé áradó szeretet és figyelem. Az is fontos tényező lehet a javulásában, hogy a család segítségével tornáztatják, mozgatják, s már egyre többször kel fel az ágyból. A János-kórházban külön szobát kapott televízióval, zuhanyzási lehetőséggel. Ha minden jól alakul, és a javulás továbbra is folytatódik, akkor a jövő héten átszállíthatják az egykori világválogatott labdarúgót egy II. kerületi rehabilitációs intézetbe, ahonnan felerősödve, visszatért életkedvvel térhet haza.

Mészöly Gézától megtudtuk, hogy a nagy kockázat miatt lehetőség szerint elkerülnék a meglehetősen komplikáltnak tűnő szívműtétet. Mészöly Kálmánnak üzentek az Illovszky-stadion szerdai bejárásán megjelent korábbi csapattársak és barátok, ő pedig könnyes szemmel csupán annyit mondott: „De jó lenne újra köztetek lenni, újra a Vasas-pályára menni..."

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.19 15:44:14

Labdarúgó NB I P. K.

SZEZONRAJT IV. A Vidi tudatosan építkezik, kérdés, mire megy vele. Vignjevics már májusban kérte az erősítést…

2018.07.19 08:50:35

Labdarúgó NB I Z. A.

Úgy érzi, helyes döntés volt hazajönni, és már nagyon várja az NB I-es rajtot.

2018.07.18 16:35:02

Labdarúgó NB I P. K.

SZEZONRAJT III. Nagy hiányzó a Lokinál, négy alapember távozott a 2017-es kispesti bajnokcsapatból.

2018.07.18 22:34:06

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A klubcsapatainkban szereplő légiósok produkciója a közepes szintet sem üti meg.

2018.07.17 23:21:17

Labdarúgó NB I P. K.

SZEZONRAJT II. Csertői kiakadása ellenére nem sok minden változott Pakson, együtt maradt a Kövesd is.

HIRDETÉS
HIRDETÉS