S. G. 2018.02.21 18:06 Frissítve: 2018.02.21 18:29

Labdarúgás: javult Mészöly Kálmán állapota, hamarosan kórházat válthat

Mészöly Kálmán állapota javult: a Szőke Sziklát már tornáztatják, és hamarosan kórházat válthat.

 

Mészöly Kálmán a januári Év Sportolója Gálán a fia, Géza segítségével ment fel a színpadra, ám ott lehengerlő beszédet mondott (Fotó: Török Attila)

 

Ha mélyinterjúra még nem is, de rövid beszélgetésre már vállalkozik Mészöly Kálmán. Ez jókora előrelépés és felettébb örömteli hír a legutóbbi, igencsak aggasztó állapothoz képest. A Vasas egykori legendáját néhány hete agyvérzés gyanújával, magas vérnyomással szállították kórházba, ahol kétoldali tüdőgyulladást kapott, miközben a vizsgálatok során megállapították, hogy meglehetősen rossz állapotban van a szíve is, s ezen csak egy jelentős operáció segíthet.

A Szőke Szikla nemcsak fizikálisan, de lelkileg is padlóra került. Legutóbb arról számolhattunk be, hogy étvágya sincs, és igazából már az ágyból sem kel fel. Nos, szerda délután sikerült néhány percig beszélgetni vele. Fia, Mészöly Géza látogatta meg – és átadta neki a telefont. A „régi csibész" válaszolt a vonal végén, és azt mondta: „Fiatal barátom, annyira jobban vagyok, hogy hamarosan Thaiföldre indulok egy küldöttség élén..."

Jó volt hallani, hogy újra van kedve viccelődni, még ha azt kórházi ágyban, párnák közt teszi is. Mészöly Géza arról tájékoztatta a Nemzeti Sportot, hogy édesapját egyre többen látogatják, és jólesik neki a felé áradó szeretet és figyelem. Az is fontos tényező lehet a javulásában, hogy a család segítségével tornáztatják, mozgatják, s már egyre többször kel fel az ágyból. A János-kórházban külön szobát kapott televízióval, zuhanyzási lehetőséggel. Ha minden jól alakul, és a javulás továbbra is folytatódik, akkor a jövő héten átszállíthatják az egykori világválogatott labdarúgót egy II. kerületi rehabilitációs intézetbe, ahonnan felerősödve, visszatért életkedvvel térhet haza.

Mészöly Gézától megtudtuk, hogy a nagy kockázat miatt lehetőség szerint elkerülnék a meglehetősen komplikáltnak tűnő szívműtétet. Mészöly Kálmánnak üzentek az Illovszky-stadion szerdai bejárásán megjelent korábbi csapattársak és barátok, ő pedig könnyes szemmel csupán annyit mondott: „De jó lenne újra köztetek lenni, újra a Vasas-pályára menni..."

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.18 19:28:15

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

A Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán négy kapott góllal távozott a Debrecen Felcsútról.

2018.04.18 09:35:27

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

Csertőitől még tanulna a másodedző. „Pakson nincs kolbászból a kerítés, csak magyarok szerepelnek, nem álmodozunk.”

2018.04.17 17:46:40

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nagy Dániel duplázott az első félidőben, ám Arabuli kései gólja még sokat érhet.

2018.04.17 12:22:02

Labdarúgó NB I P. K.

Húszezernél kisebb lélekszámú település csapata egyszer játszott MK-döntőt, de még sosem nyert.

2018.04.16 15:41:08

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Először fordul elő ebben a szezonban, hogy két magyar játékos nevével kezdődik a góllista.