Labdarúgás: az NB I-es stadion helyére városligetet terveznek

Vágólapra másolva!
2015.03.06. 10:59
Bár a pécsi stadionépítésről a végleges döntés még nem született meg, a városvezetés már azon gondolkodik, hogy mit tervezhetne a PMFC otthonául szolgáló jelenlegi létesítmény helyére.

„Abban bízunk, hogy a következő években új városi labdarúgó-stadion épülhet, így felszabadul a tágan vett belvárosban lévő Szigeti úti létesítmény. Nem adnánk esélyt újabb építkezésekre az ingatlanon, hanem a mai focipálya, a lelátók és az edzőpályák, klubépületek helyén egy városi léptékű parkot alakítanánk ki” – nyilatkozta Pécs alpolgármestere, Girán János a pecsma.hu-nak.Girán János a pecsma.hu-nak.

Ez a terv illeszkedne abba elképzelésbe, amely szerint Pécs városa szeretné megpályázni az Európa Zöld Fővárosa címet a 2017-es évre.

Az új pécsi stadion építéséről azonban még nem született végleges kormányzati döntés. A témáról legutóbb januárban Hargitai János, a PMFC elnöke beszélt a Nemzeti Sport Online-nak. A sportvezető-politikus akkor azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnöktől ígéretet is kaptak, hogyha Pécsen rend lesz, akkor új stadion is lesz.

Pécsen már a 2000-es évek elején is születtek tervek egy új stadionról, de azok nem valósultak meg. A legfrissebb elképzelések szerint az új komplexumot Pécs déli részében, az ugyancsak újonnan épülő Nemzeti Kosárlabda Akadémia szomszédságában valósítanák meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik