Labdarúgás: „A magyar focinak törődnie kell a problémákkal”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.21. 19:09
A Teqball nevű sportág népszerűsítésének érdekében Magyarországra látogatott Henk ten Cate csütörtökön Thomas Doll-lal, a Ferencváros vezetőedzőjével és Ralf Zumdickkal, a zöld-fehérek másodedzőjével ebédelt. A holland szakember a Fradi hivatalos honlapjának adott videointerjújában elmondta, a magyar labdarúgásnak foglalkoznia kell a problémáival, valamint elárulta, többet már nem kíván edzőként tevékenykedni.

„A magyar futballnak törődnie kell a problémákkal. A stadionok állapota például egy ilyen kérdés, de tudom, hogy ezen a téren nagy fejlődések történnek. Az infrastruktúra nagyon fontos, nemcsak a játékosok és az edzők számára, hanem a szurkolóknak is, akik sokkal szívesebben járnak ki modern létesítményekbe. Jó pályákon, jó stadionokban és kiváló atmoszférában pedig a csapatok is jobban tudnak teljesíteni” – mondta a fradi.hu-nak Henk ten Cate, aki nem tartja követendő példának, hogy a fiatal játékosok minél hamarabb külföldre igazoljanak.fradi.hu-nak Henk ten Cate, aki nem tartja követendő példának, hogy a fiatal játékosok minél hamarabb külföldre igazoljanak.

„Nagyon hálás vagyok a kiváló karrierem miatt, de elárulhatom, többet már nem edzősködöm. Vvisszavonultam, nem akarom minden napomat a futballpályán tölteni. A labdarúgástól persze nem szakadtam el, elemzőként dolgozom Bajnokok Ligája-meccseken és spanyol bajnoki találkozókon, a futball ugyanis az életem, és mindig is az marad” – tette hozzá a Barcelona és a Chelsea korábbi másodedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik