Labdarúgás: 9 győri gól és három győztes meccs New Jerseyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.25. 11:54
null
Az ETO FC Győr U12-es csapata mint magyar válogatott
Az ETO FC Győr korosztályos labdarúgócsapata a 20. helyen végzett az idei Danone Nemzetek Kupáján. A tornán 32 országból csaknem 500 gyermek vett részt, a döntőben Mexikó 2–0-ra legyőzte Argentínát. A FIFA által elismert világkupán – amelynek Zinédine Zidane a nemzetközi nagykövete – a gyerekek Abby Wambach olimpiai bajnok női labdarúgóval is találkozhattak.

 

A négynapos tornán a fiúk ligájában 32 ország mérkőzött meg egymással, a győri gyerekek a hét meccsükből hármat nyertek meg, Algéria, Brazília és Hollandia ellen.

„Büszke vagyok a csapatunk szereplésére, a fiúk derekasan, becsülettel, a maximumot nyújtva küzdöttek a mérkőzéseken. Örülök minden győzelemnek, és éppen ilyen értékesnek tartom a vesztes meccseket, mert azokból is sokat tanulhattunk. Ez páratlan lehetőség a gyerekek életében, sportolói pályafutásukban, nagyon örülünk, hogy részt vehettünk egy világkupán, amelyen Magyarországot képviselhettük” – mondta Sárközi Attila, az ETO U12-es csapatának edzője.

A Danone és az MLSZ grassrootsprogramjának szervezésében tavasszal megrendezett Danone Focikupa a Gyermekekért magyarországi tornáján tizenkét régió 96 U12-es csapata, vagyis csaknem 1200 gyermek küzdött meg azért, hogy az Egyesült Államokba utazhasson. Az ETO a győri regionális elődöntőben a Sopron SC-t győzte le 4–1-re, majd a nemzeti döntőben a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia ellen nyert 2–0-ra, kiharcolva a lehetőséget, hogy részt vegyen a New Jersey-i viadalon.

Abby Wambachet figyelik a gyerekek
Abby Wambachet figyelik a gyerekek

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik