KTE: Messi és Ronaldo mögé is kell csapat - Bekő

Vágólapra másolva!
2015.02.28. 10:47
A labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskemét szombaton a Lombard Pápa ellen kezdi meg a tavaszi idényt. Bekő Balázs vezetőedző nem szeretné, ha csapata túlzottan az egyéniségekre épülne, mert véleménye szerint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sem érne semmit csapat nélkül. Bekő a szurkolói ankéton elmondta azt is, hiányoznak neki a drukkerek a stadionból, de úgy gondolja, a fanatikusok olyantól fosztják meg magukat, ami nekik jó, ezért mérlegelniük kellene a helyzetet.

A Lombard Pápa azon kevés együttes közé tartozik, amely ellen a Kecskeméti TE rendre alaposan megszenved. A lila-fehérek a két klub eddigi tizenegy élvonalbeli bajnokija közül mindössze hármat nyertek meg, míg hétszer a pápaiak örülhettek, legutóbb éppen a harmadik fordulóban (3–2) augusztus elején.

Bekő a hét közben tartott szurkolói ankéton nem a statisztikával foglalkozott, hanem a csapat téli felkészülésével, amellyel meg van elégedve. Céljuk az volt, hogy a támadójátékban fejlődjenek, a védekezést feljebb tolva sok labdát szerezzenek, és azokból építkezzenek, valamint hogy több rendszert is begyakoroljanak. Véleménye szerint a csapat erejével eddig sem volt és ezután sem lesz gond. A vezetőedző fontosnak tartja a fiatalok beépítését, illetve azt, hogy ne az egyéniségekre, hanem a csapat erejére építsenek.

„Vannak nálunk rosszabb helyzetben lévő együttesek is, az Újpest például csatár nélkül játszott – mondta Bekő arra a felvetésre, hogy mi lesz a csapattal Balázs Zsolt távozása után. – Nem biztos, hogy az a döntő, hány csatár van a pályán. Vannak támadóink, akik kevesebb esélyt kaptak, például Gréczi Gábor és Novák Csanád. Látom bennük, hogy élni akarnak vele. Egy rutinos, jó formában lévő játékost pótolni nem könnyű, de azért van mögötte egy csapat. Ha fordítva lenne a helyzet, az inkább probléma lenne. Lehetne itt Messi és Ronaldo is, ha nem lenne mögötte csapat. Én inkább annak a pártján vagyok, hogy együtt oldjuk meg ezeket a feladatokat, mintsem túlzottan egy-egy embertől függjön az eredményességünk.”

Botka Endre távozásával megüresedett a jobbhátvéd pozíciója a télen, a helyére Debrecenből érkező Nagy Zoltán azonban Bekő szerint megfelelő megoldás lesz. A szakember az ankét végén a szervezett szurkolói csoportok képviselőjét arra kérte, mérlegeljék azt a döntésüket, hogy a kártyarendszer kialakítása miatt távol maradnak a mérkőzésektől.

„Nekem, illetve a csapatnak minden drukker hiányzik, aki nincs ott a stadionban. Én úgy gondolom, hogy olyan dologtól fosztjátok meg magatokat külső nyomásra, ami nektek jó. Szeretitek a csapatot, szerettek meccsre járni, így ezt elsősorban nektek kell mérlegelni. Nekünk minden szurkolóra szükségünk van.”

A hétközi ankéton megszólalt Rózsa Pál, a klub többségi tulajdonosa is, aki kitért George Menougong helyzetére is, aki minden bizonnyal Kecskeméten folytatja a pályafutását. Elmondta továbbá, hogy bár ők 2500-3000 nézővel számoltak, véleménye szerint néha 1500 ember jobb hangulatot teremt, mint más helyen kétszer annyi.

Rózsa Pál a szurkolói kártyával kapcsolatban megjegyezte, a maga részéről nem fogadja el, hogy csak ezért nem jönnek ki emberek a mérkőzésekre, mivel vagy mindenkire vonatkozik a szabály, vagy senkire, azt nem lehet, hogy ők egyedül jelzik, nem akarják használni.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Kovács Dániel (szabadon igazolható volt), Nagy Zoltán (DVSC, szabadon igazolható), Sztefan Radoja (szerb, FK Bacska Palanka – Szerbia, szabadon igazolható volt), Nebojsa Szkopljak (szerb, Proleter Novi Szad – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Goncalves Almeida Ribas Ericson (brazil), George Menougong (kameruni, Mezőkövesd, szabadon igazolható)
Távozók: Balázs Zsolt (Paks), Darko Pavicsevics (montenegrói, szabadon igazolható), Sztojan Pilipovics (szerb), Varga Róbert (Gyirmót)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Botka Endre (Bp. Honvéd)
Távozhatnak:
LABDARÚGÓ NB I, 18. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Február 27., péntek
19.00 MTK Budapest–Paksi FC 3–1 Andó-Szabó Sándor
Február 28., szombat
14.00 Szombathelyi Haladás–Diósgyőri VTK (Tv: Duna TV) Szabó Zsolt
16.00 Puskás Akadémia FC–Debreceni VSC-Teva (Tv: Sport 1) Pintér Csaba
16.00 Nyíregyháza Spartacus–Budapest Honvéd Bognár Tamás
16.00 Kecskeméti TE–Lombard Pápa Erdős József
18.30 Újpest FC–Pécsi MFC (Tv: Sport 1) Fábián Mihály
Március 1., vasárnap
16.30 Győri ETO FC–Videoton (Tv: Duna TV) Farkas Ádám
18.30 Dunaújváros PASE–Ferencváros (Tv: Sport 2) Solymosi Péter
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik