KoroNapló: Davide Lanzafame ismét tétmérkőzésre készül

Vágólapra másolva!
2020.05.22. 08:31
null
Davide Lanzafame készen áll a folytatásra (Fotó: Balogh Dávid/Honvéd FC)
A megterhelő időszak után ismét tétmeccsre készül a Budapest Honvéd olasz támadója, aki hetvenszázalékos együttesekre és mentálisan erős kispesti csapatra számít.


„Mindenki számára megterhelő volt az elmúlt időszak, nehéz helyzetben voltunk, de szerencsére most már jobb a helyzet. Elkezdhetünk visszatérni a korábbi életünkhöz, és ha minden jól alakul, hamarosan visszaáll a rend. Erősnek kellett maradni, boldog vagyok, hogy pozitív irányba változik az életünk.

Azt láttam, hogy Magyarországon fegyelmezettek voltak az emberek, betartották a szabályokat, így jóval alacsonyabb volt a megbetegedések aránya, mint több országban, például nálunk, olaszoknál. Fontos, hogy élvezzük az életet, értékeljük, amink van, érezzük jól magunkat, viszont figyeljünk oda a szabályokra. Két-három fontos és egyszerű szabályról van szó, tartsuk be őket, ez mindannyiunk számára sokat segít.

Boldog vagyok, hogy végre hivatalos mérkőzést játszhatunk, mert a hangulat semmivel sem hasonlítható össze. Sokkal nagyobb az adrenalin, a tét, szeretem a fontos meccseket, ráadásul rögtön a Magyar Kupa elődöntőjével folytatjuk az idényt.

Ez a sorozat számunkra most olyan, mint a Bajnokok Ligája, sikerrel akarjuk venni az előttünk álló akadályt. Ismerjük a Honvéd múltját, a klub sikereit, szeretnénk újabb jó eredményt elérni. Persze tisztában vagyunk az MTK képességeivel, megadjuk a tiszteletet, de nem lehet kérdés, hogy be akarunk jutni a fináléba. Nem számít, hogy a vetélytárs az NB II-ben szerepel. Láthattuk, hogy magabiztosan vezette a másodosztályt, megérdemelten jutott vissza az élvonalba. Szerintem egyik csapat sincs tökéletes formában, maximum hetvenszázalékos állapotban lehetünk, elvégre kimaradtak a mérkőzések, a csapatedzések, ami nélkülözhetetlen a futballista számára.

Ebben a helyzetben a legfontosabb a megfelelő mentalitás, fejben kell készen állni, és érzésem szerint rendben vagyunk ezen a téren. Tudjuk, mi a célunk és mit kell tennünk az eléréséért. Fejben erősek vagyunk, és a fizikai állapot, illetve a forma is egyre javul.”

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok),Galló Vilmos(Svédország), Juhász Dorka (Egyesült Államok),Kemény Dénes(Magyarország),Krueger John-Henry(Egyesült Államok),Davide Lanzafame(Magyarország),Planéta Szimonetta(Franciaország)

Korábban: Gulácsi Péter(Németország), Ligetvári Patrik(Spanyolország),Pádár Krisztián(Oroszország),Vojvoda Dávid(Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseitIDE KATTINTVAtekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik