Kisvárda: a házi gólkirály ítéletére vár; az ukrán védőnek tiszta a lelkiismerete

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 09:13
Az NB I-be immár biztosan feljutó kisvárdaiak ukrán szerzeménye, Temur Parcvanija gyanúba keveredett, amiért korábbi klubjának elnöke azt állította, manipulált meccsen is futballozott, de Révész Attila szakmai igazgató szerint a védő nincs érintve az ügyben.

Mihelyst biztos lett, hogy a Kisvárda Master Good a következő idényt az élvonalban kezdi meg, a klub vezetősége lázas erősítésbe kezdett. Előbb három brazil labdarúgó – a 34 éves kapus, Felipe, a 29 éves szélső hátvéd, Anderson Pico, valamint a 30 esztendős támadó, Sassá – átigazolását jelentette be, majd egy ukrán érkezőről szóltak a hírek: a Grúziában született, ám ukrán állampolgárságú Temur Parcvanija három évre kötelezte el magát. Előbb három brazil labdarúgó – a 34 éves kapus, Felipe, a 29 éves szélső hátvéd, Anderson Pico, valamint a 30 esztendős támadó, Sassá – átigazolását jelentette be, majd egy ukrán érkezőről szóltak a hírek: a Grúziában született, ám ukrán állampolgárságú Temur Parcvanija három évre kötelezte el magát.

A 26 éves, védőként bevethető labdarúgó legutóbb az ukrán első osztályú Olimpik Doneckben szerepelt, de szerződését áprilisban közös megegyezéssel felbontották. Tagja volt a 2009-ben U19-es Eb-t nyerő ukrán utánpótlás-válogatottnak, sőt 17-szer szerepelt az U21-esek között, ám a felnőttválogatottba már nem kapott meghívót.

A játékos múltja után kutakodva ukrán források megemlítik, hogy a védő – korábbi klubjának elnöke szerint – manipulált mérkőzésen is futballozott, emiatt hazugságvizsgálatnak is alávetették, ám Parcvanija kijelentette, tiszta a lelkiismerete.

Érdeklődésünkre Révész Attila, a Kisvárda Master Good szakmai igazgatója elmondta, tökéletesen tisztában van az ukrán légiós múltjával, és a három brazilt is alaposan feltérképezték, mielőtt szerződést ajánlottak nekik.

„Természetesen hallottam a Temur Parcvanijával kapcsolatos pletykákról – mondta a szakmai igazgató. – S bár tudom, milyen viszonyok uralkodnak az ukrán labdarúgásban, biztos vagyok benne, hogy új játékosunkat nem érinti az ügy.”

Emellett Révész Attila elmondta, hogy több külföldi labdarúgóval tárgyalnak, s remélhetőleg még a héten egyezségre jutnak a kiszemeltekkel és klubjaikkal. Magyar futballista egyelőre nincs a jelöltek között.

Mint már jeleztük, az NSO értesülései szerint egy 30 esztendős, kétszeres ukrán válogatott csatár érkezhet, aki korábban az orosz és az ukrán élvonalban szerepelt (többek között a Sahtar Doneckben). Rajta kívül egy ukrán középpályás és egy szerb védő is a kisvárdai kerethez kerülhet.

A szakmai igazgató Horváth Zoltán esetével is tisztában van. Mint ismert, a kisvárdaiak támadója – még egri játékosként – érintettje volt a 2012–2013-as bajnokság tavaszi szezonjában történt fogadási csalásnak. A vádiratban az Eger hét, 2013 tavaszán játszott NB I-es mérkőzése szerepel. A gyanúba keveredő labdarúgó három évig nem futballozhatott, ám jelenleg tizenöt góllal a Kisvárda házi gólkirálya.

Egyelőre nem tudni, Kondás Elemér vezetőedző a következő idényben is számíthat-e rá. Azt viszont igen, hogy június 7-én 26 vádlott (köztük Horváth Zoltán) áll a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a Németh Leona vezette tanács elé, és öt év után első fokon ítélet születhet.

„Beszéltem a csatárunkkal – folytatta Révész Attila. – Állítja, csupán annyi a bűne, hogy nem jelentette a mérkőzések manipulálását a klub vezetőinek, illetve a szövetség illetékeseinek, és úgy érzi, a hároméves eltiltással megbűnhődött a mulasztásáért.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik