Kétgólos hátrányból mentett pontot az FTC

Vágólapra másolva!
2009.09.25. 21:19
null
Kétgólos előnyt herdált el a Videoton a későn ébredő Ferencváros ellen az Üllői úton (Fotó: Németh Péter)
Címkék
A Soproni Liga kilencedik fordulójában a listavezető Videoton hiába jutott kétgólos előnyhöz az Üllői úton, a szépítő góllal magát felébresztő Ferencváros az utolsó pillanatban pontot tudott menteni. Először játszottak döntetlen a bajnokságban az immár 19 pontos fehérváriak, a zöld-fehérek negyedszer, és már a tizedik pontjukat is elkönyvelhették.

LIPCSEI: KOMMUNIKÁCIÓS HIBÁINK VANNAK
 „Nem vagyok elégedett a játékkal, ám annak örülhetünk, hogy a hajrában mentettünk egy pontot. Két gólt kaptunk, és mindkettő elkerülhető lett volna. Sajnos, az elsőnél én is hibáztam. Kommunikációs hibák vannak a csapatban, amelyen javítanunk kell, hogy a jövőben jobbak legyünk. Nem feledhetjük azonban, hogy egy nagyon jó Videoton ellen szereztünk pontot – ezt a táblázaton elfoglalt helyük is bizonyítja –, ami egy nagyon nehéz sorozat közepette nem lebecsülendő” – nyilatkozta Lipcsei Péter a Duna TV stábjának.

 A bátrabban, összeszokottabban és a kapu előtt jóval határozottabb, de a mezőnyben is labdabiztosabb Videoton gólja ha nem is volt a levegőben, a fehérváriak vezetése jóval inkább megérdemelt volt, mintha a hazaiak találtak volna be a kapuba. Polonkai szép kapáslövésből végén volt eredményes  a 36. percben (0–1).

Ment előre a Ferencváros, de nem túl nagy meggyőződéssel és lelkesedéssel, hogy az ötletről, elképzelésről már ne is ejtsünk szót.

Ellenben a túloldalon a védők stabilak voltak, középpályások jól járatták a labdát, amellyel előre is tudtak menni. Elöl aztán Nagy gyorsaságára és cseleire lehetett alapozni, miként Alvés fizikumára és Sitku harcosságára is. Különösen a brazil légióst lehetett kiemelni, aki német futballistákat meghazudtoló erővel egyszemélyes tanként vette fel a harcot a hazai védőkkel, egymaga legalább kettőt mindig lekötött.

A ferencvárosiak csupán egy-két villanással, egyéni megmozdulással vétették észre magukat, ami inkább technikai képzettségüknek volt köszönhető, ám előrébb ritkán jutottak vele. Néhány alkalommal mégis odakerültek a hazaiak, de akkor Sebők biztosan állt a vártán és őrizte kapuját a góltól.

A szünetben nyilván akadt mondanivalója Davison edzőnek, talán egy-két csere is indokolt lett volna, miként szerkezeti módosítás és nagyobb elszántság is.

MEZEY GYÖRGY: A HANGULAT TÖBB JÁTÉKOSOMAT MEGBÉKLYÓZTA
 „Sajnos a hajrában sokat hibáztunk, ezért vesztettünk pontot. A Fradi agressziv játékának köszönhetően kétgólos előnyünk ellenére rászolgált az egy pontra, így igazságosnak nevezhető az eredmény. Az Albert-stadion hangulata több játékosomat megbéklyózta az utolsó percekben, ebben még fejlődniük kell fiatal futballistáimnak” – mondta a mérkőzést közvetítő Duna TV kamerája előtt Mezey György.

Nos, ebből aztán alig valami, hogy azt ne mondjuk, írjuk, a gyakorlatban semmi nem valósult meg. Talán Rósa egyedül próbált meg életet vinni övéibe, de ez is csupán helyzetekre volt elegendő.

Eközben a vendégek több kontrából is veszélyt magában hordozó akciót futtattak a pályán, újabb gólt azonban egy szabadrúgásból értek el. Nagy kapu elé ívelését a jó ütemben emelkedő Lipták bólintotta veszélyesen kapura, amiben az volt a legérdekesebb, hogy az őt körbevevő négy(!) ferencvárosinak esze ágában sem volt megakadályoznia a védőt ebben a tettében.

Arra sem vették a fáradtságot, hogy felugorjanak vele. A fejest Haber még bravúrral védte, de ahogy az ívelt labdára, úgy a kipattanóra sem léptek oda a hazaiak, a ferencvárosi nevelés Sitku pedig élt a lehetőséggel és megduplázta az előnyt (0–2).

Ferenczi révén egy szöglet után szinte a semmiből szépített a Ferencváros, mintha a kétgólos előnyben lévő vendégek védelme kevésbé lett volna figyelmes, mint egálnál, vagy éppen egygólos vezetésnél (1–2).

A gól egycsapásra meghozta a hazaiak kedvét. Ellenállást nem ismerve mindent egy lapra feltéve támadtak, amelynek köszönhetően több veszély is adódott Sebők kapuja előtt. A vendégek ekkor nem tudták megtartani a labdát, örültek, hogy az előnyüket meg tudták őrizni, sokszor arra rúgták a labdát, amerre álltak.

DAVISON: A MÁSODIK FÉLIDŐBEN TÖKÉLETESEN JÁTSZOTTUNK
 „Az elmúlt hetekben hullámzó volt a játékunk, az MTK ellen kijött a lépés, Debrecenben nem, a mostani teljesítménnyel újra elégedettek lehetünk. Az első félidőben jól teljesítettünk, a másodikban tökéletesen. Dragóner remek játékos, a többiek megfelelően pótolták" - nyilatkozta a 100% Fradinak az angol szakember.

Ez az egyszerű taktikai majdnem bevált, ám a 89. percben szintén egy Lipcsei által elvégzett jobb oldali szögletet követően Wolfe is betalált, pontot mentve ezzel csapatának (2–2).

Sőt, ki tudja, mi lett volna a találkozó vége, ha Bede játékvezető nem éppen akkor fújja le a mérkőzést, amikor Lipcsei jobb oldali sarokrúgáshoz készülődött volna…

A játék képe alapján a Videoton inkább rászolgált a három pontra, hogy a fehérváriaknak azonban be kellett érniük eggyel, és ezt leginkább saját maguknak köszönhetik. A Ferencváros pedig azt bánhatja leginkább, hogy csak azután kezdett el futballozni, amikor már 0–2 állt az eredményjelzőn, így viszont a veszett fejsze nyele után futhattak. Igaz, nem hiába…

 
 
 
SOPRONI LIGA, A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Videoton FC 9 6 1 2 24-15 +9  19
2. MTK Budapest 8 5 2 1 15-7 +8  17
3. Újpest FC 8 5 2 1 16-9 +7  17
4. DVSC-TEVA 7 5 1 1 14-8 +6  16
5. Lombard Pápa Termál FC 8 5 - 3 12-6 +6  15
6. Győri ETO FC 8 4 2 2 10-6 +4  14
7. Vasas 8 4 - 4 11-19 -8  12
8. Kecskeméti TE-ERECO 8 3 1 4 16-19 -3  10
9. Ferencvárosi TC 9 2 4 3 13-13 0 10
10. Kaposvári Rákóczi 9 2 3 4 12-15 -3  9
11. Nyíregyháza Spartacus 8 2 2 4 14-14 0 8
12. Paksi FC 8 2 2 4 7-11 -4  8
13. Budapest Honvéd 7 2 1 4 7-10 -3  7
14. ZTE FC 7 2 1 4 7-15 -8  7
15. Diósgyőri VTK 8 2 - 6 11-14 -3  6
16. Szombathelyi Haladás 8 1 2 5 12-20 -8  5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik