HIRDETÉS
HIRDETÉS
CSILLAG PÉTER
CSILLAG PÉTER
2017.12.13 23:46 Frissítve: 2017.12.14 08:32

Képzelt betegség – Csillag Péter jegyzete

HIRDETÉS

 

 
„Nagy Dominik jelenleg a második csapattal készül”
Gyurcsót kitették a keretből, télen távozhat – sajtóhír
Serie B-s csapat vinné Nagy Ádámot – sajtóhír

A gonosz külföldi klubok magyarfutballista-fóbiája a nemzetközi sportpszichológia régóta megfejtésre váró, rejtélyes jelensége. Nincs rá magyarázat, nincs rá orvosság, mi több, egyelőre a tünetek azonosítását is nehezíti, hogy csak bizonyos sportolók tapasztalják, speciális körülmények között. Általában kemény kispadok okozta heveny ülepfájdalomról, súlyosabb esetben a tartalékcsapat szűk mezében érzékelt szorításról, szerződésbontás aláírásánál jelentkező görcsről szólnak a panaszok. Egy vonás azonban a szindróma valamennyi válfajánál egyezik; a vak edző, a bolond tulajdonos, az alattomos menedzser megmagyarázhatatlan oknál fogva zsigerből gyűlöli a labdarúgót, akinek az útlevelében ez áll: magyar/Hungarian.

Hogy miért éppen a magyart sújtja a népek közötti igazságtalan megkülönböztetés, nehéz megmondani. Különösen bosszantó a gáncsoskodás, ha oldalra nézve azt látjuk, hogy például horvát szomszédunk képviselői közül Luka Modricot (Real Madrid), Ivan Rakiticot (FC Barcelona), Ivan Perisicet (Internazionale), vagy Mario Mandzukicot (Juventus) sem akasztotta meg boldogulása útján a zord futballvilág összeesküvése. Pislákoló fényt legfeljebb az jelent az európai magyar futballéjszakában, hogy akad még egy kiváltságos sportolónk (Gulácsi Péter, RB Leipzig), akinek a szervezete furcsa immunitást mutat a fentebb ecsetelt vírussal szemben, és honfitársaink közül egyedüliként rendszeresen játszik a földrész valamelyik nagy bajnokságában.

Megnéztük, tíz évvel ezelőtt, 2007 utolsó mérkőzésén (Görögország ellen, 1–2) 11 légióssal állt fel a válogatott. Ezzel szemben az idei záró meccsen (Costa Rica, 1–0) hárman érkeztek külföldről, nyolcan az NB I-ből.

Mondanánk, a tendencia a hazai élvonal erősödésének örömteli jele, ha nem lennénk tisztában vele: valójában csak a fizetések ugrottak meg. Amíg idehaza jó ideje hétről hétre élvezhetjük válogatott csillagaink vakító tündöklését, a napokban odakintről érkezett egy-két sötét hír. Gyurcsó Ádámot két fordulóval az őszi idény vége előtt elküldte a Pogon Szczecin, Nagy Dominikot nevelési céllal ismét átrakták a varsói Legia második csapatához, míg az ősszel jobbára mellőzött Nagy Ádámnak Serie B-s kölcsönadási lehetőségeit mérlegeli a Bologna.

Ha az érintettek közül bármelyik tapasztalja magán a fent említett tüneteket, az nem a véletlen műve. Ám mint minden képzelt betegségre, erre is van gyógymód: ha belátjuk, hogy hülyeség.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.19 09:04:33

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Litauszkinak is meg kell küzdenie a helyéért. De nincs ezzel gond, szerencsére az a fajta játékos, aki sosem adja fel.”

2018.10.16 09:33:28

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A Fradi olasz csatára nagyon élvezi a közös munkát Szerhij Rebrovval.

2018.10.15 23:45:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2018.10.09 09:32:40

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sorozatban másodszor lett a forduló legjobbja a ferencvárosi Lanzafame – „legek”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS