Kabát nem vár gólzáporos meccset; baljós pécsi előjelek

Vágólapra másolva!
2012.12.02. 13:19
null
Kabát számára pillanatnyilag a góllövőlista szebb képet mutathat a tabellánál
A Videoton az Újpestet fogadja vasárnap a labdarúgó NB I 17. fordulójában. Nem mindegy, miként zárja a bajnokság őszi idényét a két népszerű csapat. Kabát Péter, a lila-fehérek támadója a gólkirályi címért is harcol, ezért értelemszerűen nagyobb örömmel nézi ezt a rangsort, mint a tabellát. A záró meccsen a Ferencváros és a PMFC meccsel, vajon ez lesz Supka Attila utolsó találkozója a baranyaiak kispadján?

 

VIDEOTON–ÚJPEST

TORGHELLE SZERINT AZ ÚJPEST JOBB, MINT A SZEZON ELEJÉN
„Biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk vasárnap délután az Újpest ellen. A fővárosi csapat sokkal jobb formában van most, mint a szezon elején. Nagyon oda kell figyelnünk a találkozón, de természetesen szépen szeretnénk búcsúzni az év utolsó hazai mérkőzésén a közönségünktől, vagyis egyértelmű a célunk, itthon tartani a három bajnoki pontot. Az érezhető, hogy ellenünk minden csapat kettőzött erővel játszik a bajnokságban, biztos, hogy az Újpest is mindent megtesz azért, hogy visszavágjon nekünk a második fordulóban elszenvedett hazai vereségükért. Biztos, hogy kemény, küzdelmes meccs lesz, az újpesti játékosok keményen bele fognak menni a párharcokba, erre készülünk, de ugyanez igaz ránk is. A legfontosabb számunkra az, hogy megnyerjük a meccset, és ezért mindent meg is teszünk a pályán" – nyilatkozta a vidi.hu-nak Torghelle Sándor, aki az őszi, Újpest elleni bajnokin a Videoton győztes gólját szerezte.
„Ismerjük a Videoton stílusát, tudjuk, hogy mit szeretnek játszani, a taktika nem változik, inkább a játékosokat rotálja kollégám. A hetet azzal kezdtem, hogy közöltem a játékosokkal, felejtsék el, hogy közeledik a téli szünet, az utolsó edzés végéig maximális koncentrációt várok el tőlük. Nekem kicsit szokatlan ez a hosszú szünet, Belgiumban újabban karácsony második napján is fordulók vannak, de félreértés ne essék, nem mondom, hogy ez lenne a követendő példa, ennek csak Angliában van meg a hagyománya. Vasárnap nagyon szervezetten, egységes csapatként kell fellépnünk, hiszen a fehérváriak akkor a legveszélyesebbek, ha nincsen náluk a labda – igaz, az elmúlt mérkőzéseken gondjaik adódtak a gólszerzéssel. Arra törekszünk, hogy ne ellenünk szakadjon meg ez a rossz sorozatuk, hiszen a három pont megszerzése a célunk az utolsó idei bajnokin is" – nyilatkozta Jos Daerden az ujpestfc.hu-nak.

Bár a két csapat között van némi távolság a tabellán, mégsem lesz izgalommentes a Videoton és az Újpest találkozója, mindkét együttes számára nagy a tét vasárnap. A székesfehérváriak a győzelemmel továbbra is élmezőny tagjai maradhatnak, és jó helyzetből várhatják a folytatást, míg az újpestiek a mezőny végén álló csapatoktól akarnak ellépni. Kabát Péternek további motivációt jelent, hogy a góllövőlistán előkelő helyen áll, a debreceni Adamo Coulibaly mögött eggyel lemaradva a második.

„Hú, nagyon sok van még hátra a bajnokságból, egyelőre nem azzal kelek reggelente, hogy milyen jó lenne a gólkirályi címet megszerezni – mondta Kabát Péter. – Azt azért elismerem, hogy jó ránézni a rangsorra. Sokat jelent ebben a versengésben, miként sikerül a téli felkészülés. Ha már csak négy forduló lenne hátra, jobban izgulnék miatta."

Ma nem lesz könnyű utolérnie vagy esetleg megelőznie debreceni riválisát, hiszen az egyik legjobb védelemmel felálló csapat az ellenfél.

„Azért jó lenne, ha a Videoton ellen sikerülne eredményesnek lennem – mondta a csatár. – Már csak azért is, mert úgy érzem, nem lesz gólzáporos találkozó, és ha az Újpestből bárki gólt szerez, közel kerülnénk a bravúrhoz."

Az Újpest négy ponttal áll a Videoton mögött. A lila-fehérek helyzetét nem egyszerűsíti, hogy a brazil Bruno Moraes kéztörése miatt nem szerepelhet, Dusan Vasziljevics pedig öt sárgája miatti eltiltását tölti.

„Nagyon jó csapattal találkozunk, és jó mérkőzést is játszhatunk – véli Kabát Péter. – Mindenkinek pörögnie kell, mert szükségünk lenne bravúrra a végén. Győzni akarunk a Sóstói Stadionban, de akkor sem esünk kétségbe, ha egy pontot szerzünk."

A Videoton mögött nehéz ősz van, eddig harminchat tétmeccset játszott. Kabát Péter szerint a fehérváriakon nem látni a nagy terhelést.

„A Videotonnál nincs olyan, hogy második csapat, mert minden játékosa kiváló labdarúgó. Nem hiszem, hogy fáradt együttes fogadna minket."

 

FERENCVÁROS–PMFC

„Az előjelek? Nos, nem túl jók."

Sőt mondhatni, felettébb rosszak. Így készülnek a pécsiek az utolsó őszi erőpróbájukra. A múlt heti, Pakstól elszenvedett hazai vereség (1–3) nemcsak váratlan, meglepő is volt, elvégre Supka Attila vezetőedző úgy fogalmazott, semmilyen jel sem utalt arra, hogy értékelhetetlen teljesítménnyel rukkolnak ki saját pályájukon, saját közönségük előtt. Akkor mit mondjon most a szakember?

„Sok játékosommal van probléma – így Supka Attila. – Eltiltások, sérülések nehezítik a munkát. Kevesen vagyunk. Ám bízom benne, aki csak pályára lép az Üllői úton, mindent megtesz a győzelemért. A Paks elleni bajnokink előtt kiválóan helytálltunk a Videoton ellen, remélem, hogy csapatom ismét a szebbik arcát mutatja, és szervezett, fegyelmezett játékot nyújt."

Kérdés közben, hogy a pécsi játékosokat vagy Supka Attilát fűti-e inkább a bizonyítási vágy.

„Azt gondolom, mindenkinek meg kell mutatnia, hogy ez a csapat többre képes, mint amit a mostani helyezése mutat – mondta a vezetőedző. – Edzőnek és játékosnak egyaránt bizonyítania kell – egyikünk sem kivétel tehát."

Noha Supka Attilának szerződése van Pécsen, s a vasárnapi bajnokin kívül még egy Ligakupa-mérkőzés is vár együttesére, nem látni tisztán, mi lesz a vezetőedző sorsa. Vajon a ferencvárosi lesz az utolsó bajnokija a PMFC kispadján?

„Ezzel nem akarok foglalkozni" – hangsúlyozta a felvetésre Supka. Maradnak az előjelek fogódzónak.

 

AZ NB I ÁLLÁSA
1. Győri ETO17115135–15+2038
2. MTK Budapest1795328–18+1032
3. DVSC-Teva1791724–18+628
4. Videoton FC1674520–14+625
5. Budapest Honvéd1774627–25+225
6. Diósgyőri VTK1766517–19–224
7. Kaposvári Rákóczi1765617–20–323
8. MVM Paks1758424–19+523
9. Ferencváros1657423–21+222
10. Haladás1756622–18+421
11. Újpest FC1656524–21+321
12. KTE-Phoenix Mecano1755721–26–520
13. Lombard Pápa FC1755716–25–920
14. Pécsi MFC1647515–18–319
15. Egri FC17251015–30–1511
16. Siófok17231215–36–219
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik