HIRDETÉS
HIRDETÉS
 THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2017.11.10 23:20 Frissítve: 2017.11.11 02:01

Józsi bácsinak is – Thury Gábor jegyzete

HIRDETÉS

 

Örülök is, meg nem is.

Örülök, hogy a címerkérdésben az Újpesti Torna Egylet (UTE) az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált. Annak kevésbé, hogy ehhez a lapunkban megjelent cikk is kellett, amelyben beszámoltunk róla, hogy a lila-fehér szurkolók egy része – kifogásolva, hogy az Újpest 1885 Futball Kft. megváltoztatta a címert – a cégbírósághoz fordult. Az egyesület klubigazgatója, Őze István ugyanakkor érdekesnek tartja, hogy a szurkolók nem vették fel a kapcsolatot az UTE-val.

Néhány dolog előtt értetlenül állok. Az UTE miért részben az egylet felelősségét is felvető cikk megjelenését követően kereste meg az MTI-t, vagyis a hiteles hírszerkesztőséget?

És innentől általánosabban fogalmazok. A mai világ információs forradalmában özönlenek a hírek. Ám nem mindegy, honnan szerezzük be az információt. Ilyen-olyan közösségi oldalakról, nemtudoménmilyen.hu portálokról vagy autentikus helyről. De vegyük Józsi bácsit, aki történetesen Újpest- vagy Fradi-szimpatizáns, ám nem a fészbukról tájékozódik, mégis tudni szeretné, mi történik kedvenc klubjával. Nos, ilyenkor felértékelődik az írott sajtó szerepe, zömében marad a papír alapú újság, amelyben (szándék szerint) hiteles információk jelennek meg. A hiteles tájékoztatás alapja viszont az, hogy ha egy esemény kapcsán a pró és kontra érdekelt felek sajtótájékoztatót hívnak össze, azon valamennyi érintett mellett a nyilvánosságot képviselő média képviselő is megjelenhetnek, és a történtekről remélhetőleg hitelesen tájékoztatják a közvéleményt, jelen esetben Józsi bácsit is. Ha a címerügyben létrejött volna a mindenoldalú információáramlás, akkor az UTE klubigazgatójának nem kellene rácsodálkoznia, hogy a címerkérdésben a szurkolók például velük vannak. (Arról most nem beszélek, az egyesület miként mehetett bele abba, hogy szűk mozgásteret jelentő, csupán 3.25 százalékos tulajdoni hányada legyen a kft.-ben.)

Nem szeretnék általánosítani, de az utólagos reagálásokkal kapcsolatban sokszor az az érzésem, mintha vaj lenne az éppen a nyilvánosság erejét segítségül hívó fél fején – pedig lehet, csak arról van szó, hogy amit az egyik fél fontosnak tart, azt a másik vagy a harmadik kevésbé, és fordítva. Apropó, harmadik fél! A címert a kft. változtatta meg. Jó lenne a belga főnököt is bevonni a tárgyalásokba, ha egyáltalán van még miről beszélni.

Mi leszünk az elsők, akik erről tájékoztatjuk az olvasókat. Józsi bácsit is.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.17 00:18:15

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Ma 15 esztendeje, 2003. június 17-én 58 éves korában halt meg a legendás televíziós sportriporter, Knézy Jenő.

2018.06.16 10:25:45

Labdarúgó NB I SZÖVEG: PIETSCH TIBOR, FOTÓ: TÖRÖK ATTILA

„Kipihentem magam, feltöltődtem. Indulnék már a csatába! Május elsején volt egy éve, hogy eljöttem Mezőkövesdről.”

2018.06.12 16:01:54

Labdarúgó NB I P. K.

Íme, olvasóink válogatottja, őket is a Honvéd olasz csatárának játéka győzte meg leginkább.

2018.06.12 22:30:41

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL Ő az, aki a mintegy harminc esztendő alatt Magyarországon megforduló sok-sok megélhetési légiós kevés ellenpontjának egyikeként tényleg hasznára van nemcsak klubjának, hanem egész labdarúgásunknak.

2018.06.07 09:38:09

Labdarúgó NB I MAROSI GERGELY, PÓR KÁROLY

Ferencvárosi „vereségrekord” • Aranyérmes légiós testvérpárok • Boldogító igen és kiesés.

HIRDETÉS
HIRDETÉS