HIRDETÉS
HIRDETÉS
 THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2017.11.10 23:20 Frissítve: 2017.11.11 02:01

Józsi bácsinak is – Thury Gábor jegyzete

HIRDETÉS

 

Örülök is, meg nem is.

Örülök, hogy a címerkérdésben az Újpesti Torna Egylet (UTE) az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált. Annak kevésbé, hogy ehhez a lapunkban megjelent cikk is kellett, amelyben beszámoltunk róla, hogy a lila-fehér szurkolók egy része – kifogásolva, hogy az Újpest 1885 Futball Kft. megváltoztatta a címert – a cégbírósághoz fordult. Az egyesület klubigazgatója, Őze István ugyanakkor érdekesnek tartja, hogy a szurkolók nem vették fel a kapcsolatot az UTE-val.

Néhány dolog előtt értetlenül állok. Az UTE miért részben az egylet felelősségét is felvető cikk megjelenését követően kereste meg az MTI-t, vagyis a hiteles hírszerkesztőséget?

És innentől általánosabban fogalmazok. A mai világ információs forradalmában özönlenek a hírek. Ám nem mindegy, honnan szerezzük be az információt. Ilyen-olyan közösségi oldalakról, nemtudoménmilyen.hu portálokról vagy autentikus helyről. De vegyük Józsi bácsit, aki történetesen Újpest- vagy Fradi-szimpatizáns, ám nem a fészbukról tájékozódik, mégis tudni szeretné, mi történik kedvenc klubjával. Nos, ilyenkor felértékelődik az írott sajtó szerepe, zömében marad a papír alapú újság, amelyben (szándék szerint) hiteles információk jelennek meg. A hiteles tájékoztatás alapja viszont az, hogy ha egy esemény kapcsán a pró és kontra érdekelt felek sajtótájékoztatót hívnak össze, azon valamennyi érintett mellett a nyilvánosságot képviselő média képviselő is megjelenhetnek, és a történtekről remélhetőleg hitelesen tájékoztatják a közvéleményt, jelen esetben Józsi bácsit is. Ha a címerügyben létrejött volna a mindenoldalú információáramlás, akkor az UTE klubigazgatójának nem kellene rácsodálkoznia, hogy a címerkérdésben a szurkolók például velük vannak. (Arról most nem beszélek, az egyesület miként mehetett bele abba, hogy szűk mozgásteret jelentő, csupán 3.25 százalékos tulajdoni hányada legyen a kft.-ben.)

Nem szeretnék általánosítani, de az utólagos reagálásokkal kapcsolatban sokszor az az érzésem, mintha vaj lenne az éppen a nyilvánosság erejét segítségül hívó fél fején – pedig lehet, csak arról van szó, hogy amit az egyik fél fontosnak tart, azt a másik vagy a harmadik kevésbé, és fordítva. Apropó, harmadik fél! A címert a kft. változtatta meg. Jó lenne a belga főnököt is bevonni a tárgyalásokba, ha egyáltalán van még miről beszélni.

Mi leszünk az elsők, akik erről tájékoztatjuk az olvasókat. Józsi bácsit is.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.18 00:05:03

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Az ilyen szituációknak – nem először írjuk le – az a rákfenéje, hogy megoszlik a felelősség

2018.12.17 17:12:20

Labdarúgó NB I P. K.

A kilenc rangsor közül csak egy van, amelyben nem a Haladás az utolsó.

2018.12.17 00:38:58

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ha jó meccs van, akkor arra kimegy az ember.

2018.12.16 23:30:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2018.12.16 13:00:08

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Öt pontra csökkent az éllovas zöld-fehérek előnye, Varga Roland a kórházban kötött ki, fejbe rúgták.

HIRDETÉS

HIRDETÉS
HIRDETÉS