Jótékonyság: Remélem, hogy minden gyereknek boldog karácsonya lesz – Juhász Roland

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2020.12.10. 11:16
null
Juhász Roland
Közeleg a karácsony. S ha közeleg, akkor a Baptista Szeretetszolgálat meghirdeti, sőt már meg is hirdette jótékonysági Cipősdoboz-akcióját – immár 17. alkalommal. A szívmelengető kezdeményezéshez az idén a Mediaworks is csatlakozott, annál is inkább, mert lapunkat, a Nemzeti Sportot is kiadó vállalat társadalmi szerepvállalásának egyik legfontosabb pillére a segítségnyújtás.

Aligha kell részletezni, hogy a koronavírus-járvány milyen terheket ró a családokra, mekkora nehézségeket okoz tagjainak. Tízezer nélkülöző gyermek kizárólag a Cipősdoboz-akciónak köszönhetően talál ajándékot a fa alatt. Máskor sem, de jelen helyzetben, ráadásul az ünnepek idején különösen nem kétséges, hogy minden eddiginél nagyobb összefogásra és segítségre van szükség. A Mediaworks is tesz érte, hogy minél több adományozót a kezdeményezés mellé állítson.

Lapunk megkereste a 95-szörös válogatott védőt, Juhász Rolandot, aki – hozzátehetjük, jó szokásához híven – első szóra a nemes ügy mellé állt.

„Tudom, hogy a karácsony mit jelent a gyermekeknek, és tudom, milyen nagy örömet lehet nekik szerezni a legkisebb ajándékkal is   – mondta a Mol Fehérvár FC sporttanácsadója. – Ha tehettem, korábban is boldogan segítettem, és nincs ez másként most sem. Nehéz időszakot élünk, ez a karácsony más lesz, mint a többi, de bízom benne, hogy mihamarabb visszatérnek a nyugodt, békés hétköznapok. Csodálatos kezdeményezésnek tartom a Cipősdoboz-akciót, örömmel támogatom. Egy üres dobozt én is találtam otthon, talán még a csomagolásra sem lehet panasz. Remélem, hogy minden gyereknek boldog karácsonya lesz – én ezúton is ezt kívánom nekik!”

S ha már Juhász Roland az üres cipősdobozt említette… Aki szeretné követni az ő – vagy éppen Babos Tímea teniszező, Michelisz Norbert autóversenyző és Molnár Andrea táncművész, fitneszmodell – példáját, nincs más dolga, mint hogy keres egy jó állapotban lévő dobozt, eldönti, hány év körüli lányt vagy fiút szeretne meglepni (fontos, hogy ezt fel is kell tüntetni a csomagoláson, például így: „Lány, 8”, „Fiú, 10), majd megtölti ajándékkal. A dobozba bármit lehet tenni, amiről az ajándékozó úgy gondolja, hogy egy gyerkőc örülhet neki, de a szervezők ebben is segítenek tanácsokkal: a csomag tartalmazhat mesekönyvet, ifjúsági könyvet, színezőt, kártyától kezdve babán és autón át labdáig bármilyen játékot, higiéniai terméket, édességet, vagy akár iskolai felszereléseket.

Hogy hol és meddig lehet leadni az ajándékokat? Nos, legkésőbb december 19-ig lehet eljuttatni őket a gyűjtőpontokra, hogy pontosan hova, arról – és egyéb hasznos információkról – a ciposdoboz.hu oldalon lehet bővebben tájékozódni. A Baptista Szeretetszolgálat gondoskodik róla, hogy a csomagok eljussanak az érintettekhez, elsősorban a gyermekotthonokhoz, nagycsaládosokat támogató szervezetekhez, kórházakhoz, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó intézményekhez.

Szóval, közeleg a karácsony…

…és vele együtt a csoda: egy üres doboz megtelik boldogsággal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik