Játékvezetés: nincs változás a magyar FIFA-keretben

Vágólapra másolva!
2013.12.18. 17:30
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) csak január elején tölti fel honlapjára az éves nemzetközi játékvezetői kereteket, de már ismert, hogy milyen változások lesznek.

Ami Magyarországot érinti, ugyanazok a játékvezetők és asszisztensek működnek közre nemzetközi mérkőzéseken, mint 2013-ban. Tehát a játékvezetők között ezúttal is Kassai Viktor, Vad II István, Bognár Tamás, Fábián Mihály, Andó-Szabó Sándor és Németh Ádám, míg az asszisztenseknél Albert István, Berettyán Péter, Erős Gábor, Kispál Róbert, Lémon Oszkár, Ring György, Szpisják Zsolt, Tóth II Vencel, Varga Zsolt és Viszokai László neve található meg.

A négy legerősebb európai liga mindegyikében volt változás. A legkisebb Angliában, ahol a felső korhatárt elérő Mike Dean helyére nem került be senki.

Németországban folytatódik a két éve elkezdett generációváltás, itt két játékvezető érte el a felső korhatárt: Thorsten Kinhöfer és Florian Meyer helyét Tobias Stieler és Bastian Dankert veszi át.

Olaszországban két, a nemzetközi porondon alig foglalkoztatott játékvezetőtől vettek búcsút, Mauro Bergonzi és Andrea De Marco került ki, míg Marco Guida és Davide Massa 2014-től a nemzetközi porondon is bizonyíthatja rátermettségét.

Spanyolországban is két változás történt, ott is a kevesebb lehetőséget kapó játékvezetőket vették ki: César Muniz Fernándezt és Fernando Teixeira Vitienest két fiatal, Jesús Gil Manzano és Alejandro Hernández Hernández pótolja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik