SINKOVICS GÁBOR
SINKOVICS GÁBOR
2018.04.08 00:40 Frissítve: 2018.04.08 01:04

Játék, szenvedély – Sinkovics Gábor jegyzete

 

Szeretjük a futballt! Szeretjük ezt a gyönyörű sportágat, mert az életünk meghatározó része, hangulatunk befolyásolója, jókedvünk elrontója. S a szenvedély akkor sem múlik el végleg, ha a futball – mint az ifjú feleség a tévé előtt jégeralsóban elbóbiskoló idősödő férjet – újra és újra megcsal. Még friss a kazahok elleni kilátástalan játék, a skótok elleni kudarc, de ez sem tartja vissza a leglelkesebbeket a meccsre járástól.

Szürke, borongós szombat volt, mégis meccsre indultak a legkitartóbbak. A fradisták a Mezőkövesd, a kispestiek a Balmazújváros, az angyalföldiek a Puskás Akadémia vendégjátékát várták, s akik ott ültek a lelátón, reménykedtek, lelkesedtek.

Különös, már-már megmagyarázhatatlan szenvedély ez.

Merthogy szombaton a labdarúgás szerelmeseire olyan találkozók vártak, mint a kényelmes fotelből, sörrel a kézben nézhető Everton–Liverpool vagy a Manchester City–Manchester United derbi. Utóbbin az angol bajnoki cím is eldőlhetett – volna. Akkor még nem beszéltünk a Bayern München bajnokijáról, a kilencven percről, melynek végén a bajorok bajnoki aranyat ünnepelhettek. S ott volt a Juventus meg este a Barcelona pályára lépése is.

A bőség zavara.

A magyar futballnak a túlkínálatot is le kell győznie. S talán ez a legnehezebb feladat: kimozdítani, újra megmozdítani az embereket, visszaszoktatni a meccsre járásra, miközben Paul Pogba csiricsáré hajával és két góljával főszerepet játszik a felejthetetlen élményt nyújtó manchesteri derbin, míg Paulo Dybala mesterhármast szerez a zebracsíkos Juve-mezben.

A borongós szombat újra megmutatta, hogy a tizenkét csapatos bajnokság az idegek csatája, a cél szentesíti az eszközt, a legtöbb pályán nem lehet közönségszórakoztató a futball, mert a lényeg a pontszerzés – a bennmaradás, a minél jobb pozíció elérése.

Szeretjük a futballt – az a baj, hogy a legtöbben már csak a televízió előtt ülve.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.22 22:54:55

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Annyi örömünk azért van most, hogy legalább izgalmas a bajnokság.

2018.04.21 19:04:17

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

Egy góllal nyert a Debrecen ellen, így kihasználta a Fradi botlását a bajnoki címre törő Videoton.

2018.04.21 14:02:55

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT, HATÁR DÁVID (közvetítés)

A 76. perctől kezdve emberhátrányban játszó Csertői-csapat majdnem győzött az Üllői úton.

2018.04.21 16:43:46

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY

A Haladás négy meccse veretlen, a Balmaz idegenben 360 perce gólképtelen.

2018.04.21 16:43:59

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

Jobb volt a Honvéd, Lanzafame kapufát is lőtt, de a vége döntetlen.