HIRDETÉS
HIRDETÉS
SINKOVICS GÁBOR
SINKOVICS GÁBOR
2018.04.08 00:40 Frissítve: 2018.04.08 01:04

Játék, szenvedély – Sinkovics Gábor jegyzete

HIRDETÉS

 

Szeretjük a futballt! Szeretjük ezt a gyönyörű sportágat, mert az életünk meghatározó része, hangulatunk befolyásolója, jókedvünk elrontója. S a szenvedély akkor sem múlik el végleg, ha a futball – mint az ifjú feleség a tévé előtt jégeralsóban elbóbiskoló idősödő férjet – újra és újra megcsal. Még friss a kazahok elleni kilátástalan játék, a skótok elleni kudarc, de ez sem tartja vissza a leglelkesebbeket a meccsre járástól.

Szürke, borongós szombat volt, mégis meccsre indultak a legkitartóbbak. A fradisták a Mezőkövesd, a kispestiek a Balmazújváros, az angyalföldiek a Puskás Akadémia vendégjátékát várták, s akik ott ültek a lelátón, reménykedtek, lelkesedtek.

Különös, már-már megmagyarázhatatlan szenvedély ez.

Merthogy szombaton a labdarúgás szerelmeseire olyan találkozók vártak, mint a kényelmes fotelből, sörrel a kézben nézhető Everton–Liverpool vagy a Manchester City–Manchester United derbi. Utóbbin az angol bajnoki cím is eldőlhetett – volna. Akkor még nem beszéltünk a Bayern München bajnokijáról, a kilencven percről, melynek végén a bajorok bajnoki aranyat ünnepelhettek. S ott volt a Juventus meg este a Barcelona pályára lépése is.

A bőség zavara.

A magyar futballnak a túlkínálatot is le kell győznie. S talán ez a legnehezebb feladat: kimozdítani, újra megmozdítani az embereket, visszaszoktatni a meccsre járásra, miközben Paul Pogba csiricsáré hajával és két góljával főszerepet játszik a felejthetetlen élményt nyújtó manchesteri derbin, míg Paulo Dybala mesterhármast szerez a zebracsíkos Juve-mezben.

A borongós szombat újra megmutatta, hogy a tizenkét csapatos bajnokság az idegek csatája, a cél szentesíti az eszközt, a legtöbb pályán nem lehet közönségszórakoztató a futball, mert a lényeg a pontszerzés – a bennmaradás, a minél jobb pozíció elérése.

Szeretjük a futballt – az a baj, hogy a legtöbben már csak a televízió előtt ülve.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.18 11:21:00

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Zárul ötrészes Gera-sorozatunk – fókuszban a hazatérés utáni évek és a válogatott.

2018.08.17 19:19:43

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA

Elképesztő ok miatt csúszott a bajnoki kezdése, de megérte várni: a 95. percben egyenlített a házigazda.

2018.08.17 09:07:05

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

„Az elmúlt tíz évben sok százmillió forintot fordítottunk a Vidire” – mondta a Mol elnök-vezérigazgatója az NS-nek adott interjúban.

2018.08.16 10:13:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Lassan hagyomány lesz a rossz idénykezdet a PAFC-nál • Ráijeszt-e ismét a Paks a Ferencvárosra?

2018.08.15 22:21:57

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Kifogásokat sosem keresek, az a vesztesek szokása – ígérem, mi nem leszünk azok!

HIRDETÉS
HIRDETÉS