SINKOVICS GÁBOR
SINKOVICS GÁBOR
2018.04.08 00:40 Frissítve: 2018.04.08 01:04

Játék, szenvedély – Sinkovics Gábor jegyzete

 

Szeretjük a futballt! Szeretjük ezt a gyönyörű sportágat, mert az életünk meghatározó része, hangulatunk befolyásolója, jókedvünk elrontója. S a szenvedély akkor sem múlik el végleg, ha a futball – mint az ifjú feleség a tévé előtt jégeralsóban elbóbiskoló idősödő férjet – újra és újra megcsal. Még friss a kazahok elleni kilátástalan játék, a skótok elleni kudarc, de ez sem tartja vissza a leglelkesebbeket a meccsre járástól.

Szürke, borongós szombat volt, mégis meccsre indultak a legkitartóbbak. A fradisták a Mezőkövesd, a kispestiek a Balmazújváros, az angyalföldiek a Puskás Akadémia vendégjátékát várták, s akik ott ültek a lelátón, reménykedtek, lelkesedtek.

Különös, már-már megmagyarázhatatlan szenvedély ez.

Merthogy szombaton a labdarúgás szerelmeseire olyan találkozók vártak, mint a kényelmes fotelből, sörrel a kézben nézhető Everton–Liverpool vagy a Manchester City–Manchester United derbi. Utóbbin az angol bajnoki cím is eldőlhetett – volna. Akkor még nem beszéltünk a Bayern München bajnokijáról, a kilencven percről, melynek végén a bajorok bajnoki aranyat ünnepelhettek. S ott volt a Juventus meg este a Barcelona pályára lépése is.

A bőség zavara.

A magyar futballnak a túlkínálatot is le kell győznie. S talán ez a legnehezebb feladat: kimozdítani, újra megmozdítani az embereket, visszaszoktatni a meccsre járásra, miközben Paul Pogba csiricsáré hajával és két góljával főszerepet játszik a felejthetetlen élményt nyújtó manchesteri derbin, míg Paulo Dybala mesterhármast szerez a zebracsíkos Juve-mezben.

A borongós szombat újra megmutatta, hogy a tizenkét csapatos bajnokság az idegek csatája, a cél szentesíti az eszközt, a legtöbb pályán nem lehet közönségszórakoztató a futball, mert a lényeg a pontszerzés – a bennmaradás, a minél jobb pozíció elérése.

Szeretjük a futballt – az a baj, hogy a legtöbben már csak a televízió előtt ülve.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.20 17:51:24

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Tóth Bence 2008–2012 között futballozott a Fradinál, ahol 2007-től 2010-ig Berki volt a vezérigazgató.

2018.04.18 19:28:15

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

A Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán négy kapott góllal távozott a Debrecen Felcsútról.

2018.04.18 09:35:27

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

Csertőitől még tanulna a másodedző. „Pakson nincs kolbászból a kerítés, csak magyarok szerepelnek, nem álmodozunk.”

2018.04.17 17:46:40

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nagy Dániel duplázott az első félidőben, ám Arabuli kései gólja még sokat érhet.

2018.04.17 12:22:02

Labdarúgó NB I P. K.

Húszezernél kisebb lélekszámú település csapata egyszer játszott MK-döntőt, de még sosem nyert.