Izrael: Sousa a Videotontól vihet játékost a Maccabihoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.14. 13:48
A Nemzeti Sport Online Izraelből származó értesülései szerint Paulo Sousa, a Maccabi Tel-Aviv vezetőedzője korábbi fehérvári játékosával, Nikola Mitroviccsal erősítheti meg csapatát.

Nikola Mitrovics Izraelben folytathatja (Fotó: Korponai Tamás)
Nikola Mitrovics Izraelben folytathatja (Fotó: Korponai Tamás)
Nikola Mitrovics Izraelben folytathatja (Fotó: Korponai Tamás)
Nikola Mitrovics Izraelben folytathatja (Fotó: Korponai Tamás)
Nikola Mitrovics Izraelben folytathatja (Fotó: Korponai Tamás)

 

A héten már beszámoltunk arról, hogy Nikola Mitrovics, akinek a Videotonnál lejárt a szerződése, és nem hosszabbított, az elmúlt időszakban szülővárosában, a szerbiai Krusevacon edzett, és továbbra is csapatot keres.

Az NSO a Maccabi Tel-Avivhoz közel álló forrásokból úgy értesült, hogy a klub már egyeztet a 26 éves védekező középpályással a szerződtetése ügyében. A hírt a thepost.co izraeli internetes portál is megerősítette.

A játékos menedzserét, Filipovics Vladant még nem sikerült elérnünk, de több jel is arra mutat, lehet realitása a szerb játékos izraeli szerződésének.

Mitrovics akkor szerződött Újpestről a Videotonhoz, amikor már Paulo Sousa volt a vezetőedző, és a portugál szakembernél alapembernek számított, egyes vélemények szerint az egyik kedvenc játékosa volt. Emellett nem elhanyagolható szempont, hogy Filipovics és Sousa jó barátok, a menedzser működött közre a szakember magyarországi szerződésében, és azóta is tartják a kapcsolatot. Tegnap a Győri ETO–Debreceni VSC Szuperkupa-meccset is együtt tekintették meg, nem lenne meglepő, ha Mitrovics szerződtetése is szóba került volna...

A Győri ETO elleni jövő szerdai BL-selejtezőre készülő Maccabinál egyébként még egy légiós hely kiadó lehet. Az izraeli bajnokságban ugyanis az a szabály, hogy a bajnoki keretben csak öt légiós kaphat helyet. Sosua csapatában jelenleg a három spanyol játékosnak, Juan Pablo Colinasnak, Manénak és Carlos Garcíának, a svéd Rade Pricának, illetve a nigériai Lanre Kehindének nincs izraeli útlevele. Utóbbi viszont még csak 19 éves, az előző szezonban az ifjúsági csapatban játszott, a felnőttek között tétmeccsen még egyszer sem kapott lehetőséget, vagyis előfordulhat, hogy őt be sem nevezik a bajnokságra, ha sikerül megegyezni Mitroviccsal.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Juan Calatayud (spanyol, RCD Mallorca – Spanyolország), Vítor Gomes (portugál, Rio Ave – portugál,kölcsön után végleg), Arturo Álvarez (amerikai-salvadori, Pacos Ferreira – portugál, kölcsön után végleg), Fejes András (Siófok – kölcsönből vissza), Kleinheisler László (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Lencse László (Aszterasz TripoliszGörögország, kölcsönből vissza), Joaquim Manuel Welo Lupeta (portugál, szabadon igazolható), Milan Perics (szerb, Ferencváros – kölcsönből vissza), Sándor György (al-Ittihad FC – Szaúd-Arábia, kölcsönből vissza), Mamadu (bissau-guineai, Desportivo Aves – portugál), Chukwucheben „Moris” Enete (nigériai, Puskás Akadémia), Zé Luís (zöld-foki-szigeteki, Braga – Portugália, kölcsönbe)

Távozik/távozhat: Mladen Bozsovics (montenegrói, Tom Tomszk – Oroszország), Kaká (brazil, Deportivo La Coruna – Spanyolország), Izing Martin (?), Juhász Roland (Anderlecht – Belgium, kölcsönből vissza ?), Lencse László (?), Nikola Mitrovics (szerb, Maccabi Tel-Aviv – Izrael?), Milan Perics (szerb, ?), Héctor Sánchez (spanyol, ?)
Kiszemeltek:Rúben Tiago Rodrigues Ribeiro (portugál, Beira Mar – Portugália), Jaime Alas (salvadori, Rosenborg – Norvégia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik