Igaz, hogy még nyolc csapatot fenyeget a kiesés réme?

Vágólapra másolva!
2017.05.06. 12:26
A labdarúgó NB I 30. fordulójának mérkőzéseit rendezik meg szombaton. Már csak négy kör van hátra a bajnokságból, kezd tisztulni a kép, de még mindig olyan sűrű a mezőny elöl és hátul is, hogy bármi megtörténhet. Csak egy biztos: a Gyirmót már nem maradhat bent az NB I-ben. Akik szeretnek számolgatni, azok e cikk alapján kikalkulálhatják, hogy melyik csapat lehet még bajnok, s mely együttesek érdekeltek a kiesés elleni harcban.



A Gyirmót már kiesett, az FTC már nem eshet ki (Fotó: Meder István)
A Gyirmót már kiesett, az FTC már nem eshet ki (Fotó: Meder István)

„Igaz, hogy még nyolc csapatot fenyeget a kiesés réme?" – tettük fel a kérdést cikkünk címében. A válasz röviden: nem. S hogy miért nem?

A tabellára rápillantva ugyan azt gondolhatnánk, hogy matematikailag a negyedik helyen álló Ferencváros (45) sem lehet még teljes biztonságban, hiszen „csak" 11 ponttal gyűjtött többet a kieső pozícióban szerénykedő Debrecennél (34), s mivel még négy forduló hátra van, ez a hátrány ledolgozható.

Ám a Fradi már semmiképpen sem eshet ki (hiába veszítené el mind a négy bajnokiját), ugyanis a Debrecen és a jelenleg szintén 34 pontos Diósgyőr még játszik egymással, ezért mind a ketten nem szerezhetnek a hátralévő négy fordulóban 12 pontot, azaz egyszerre mind a két együttes nem előzheti meg az FTC-t. Ha a Ferencváros netán kikapna a hátralévő négy meccsén (ennek egyébként nincs realitása), a számára legkedvezőtlenebb forgatókönyv bekövetkezése esetén sem végezhetne a 9. helynél hátrébb.

Matematikailag a 42 pontos Haladás még kieshet, ám ehhez nemcsak az kellene, hogy a szombathelyiek a hátralévő fordulókban ne szerezzenek pontot (vagy legfeljebb egyet), hanem az is, hogy a jelenleg 35 és 34 ponttal álló csapatok (a Mezőkövesd, az MTK, a DVTK és a DVSC) a bajnoki címért vagy a dobogós helyekért küzdő ellenfeleiket is sorra megverjék…

A Haladás kiesésének tehát gyakorlatilag nincs esélye, a szombathelyieket nyugodtan „kivehetjük" azok közül a csapatok közül, akik a bennmaradásért küzdenek. A múlt heti fordulóban eldőlt, hogy a Gyirmót a szezon végén búcsúzik az NB I-től (a kisalföldieknek tehát már nem kell „rettegniük"), így azt mondhatjuk, hogy jelenleg hat csapatot fenyeget a kiesés réme: az Újpestet, a Paksot, a Mezőkövesdet, az MTK-t, a Diósgyőrt és a Debrecent.

ÁDÁZ CSATA A BENTMARADÁSÉRT

A múlt vasárnapi gólösszefoglalóban Hrepka Ádám, az MTK labdarúgója arról beszélt, hogy hat évvel ezelőtt, a 2010–2011-es idényben – amikor a szezon végén búcsúztak az élvonaltól a kék-fehérek – ők, játékosok nem hitték el, hogy az MTK kizuhanhat az NB I-ből. Ott voltak ugyan a kieső helyen, de mindig azt gondolták, hogy a következő meccset úgyis megnyerik, nem lehet gond, a végén bent maradnak – nem érezték a veszélyt.

Ha nem is ugyanaz a helyzete most az Újpestnek és a Paksnak, mint 2011 tavaszán az MTK-nak, de úgy tűnik, hogy egyik csapat játékosai sem foglalkoznak azzal, hogy csapatuk búcsúzhat az NB I-től. Sőt, a paksiak nem rég még remek veretlenségi sorozatot építettek (egymás után kilenc bajnokin nem találtak legyőzőre), s a 26. fordulóban, a Ferencváros legyőzése után azt gondolhatták, hogy akár a dobogóra is felléphetnek. Az újpestiek is egy-egy siker – a Vasas vagy a Mezőkövesd idegenbeli legyőzése – után azt számolgatták, hogy miként előzhetik meg az FTC-t, és hogyan érhetnek oda a negyedik helyre, amely adott esetben nemzetközi kupaszereplést jelenthet. A két csapat matematikailag a harmadik pozíciót is megszerezheti (bár erre nagyon kicsi az esély: az Újpest nyolc, a Paks kilenc pontra van a Vasastól), reálisan nézve egy-két helyet akár előre léphet, ám sokkal inkább hátrafelé kell néznie, ugyanis vészesen közelednek hozzá a mögöttük lévő, a kiesés ellen harcoló csapatok.

Az ÚJPESTNEK (39 pont) igen nehéz sorsolása van. Szombaton megy az életéért küzdő Debrecenhez (a Lokit az utóbbi években nem tudta legyőzni a Nagyerdőben), aztán fogadja a bajnoki címre hajtó Videotont, amelytől évek óta rendre kikap, sokszor nagy különbséggel. Utána szintén otthon játszik a Haladással (ne feledjük, a felújított Szusza Ferenc Stadionban a lilák még nem nyertek bajnokit!), majd az utolsó fordulóban a Ferencvároshoz látogat. Ebben a sorozatban benne van még az is, hogy csupán három vagy egy pontot szerez (esetleg még annyit sem), s ez kevés lenne a bentmaradáshoz…

A PAKS (38) a remek széria után mély gödörbe került, előző három meccsét elvesztette, és össze kell kapnia magát, mert könnyen utolérhetik a mögötte lévők. Ugyan nem tűnik rossznak a sorsolása, de szombaton a Vasas vendégeként nehéz dolga lesz, s ha egy hét múlva a már búcsúzó Gyirmótot esetleg nem sikerül legyőznie, akkor az utolsó két fordulóban élet-halál harcot kell vívnia két kiesőjelölt ellen: idegenben a Mezőkövesddel, majd odahaza az MTK-val.

Az előző két bajnokiját elbukó, majd edzőt váltó MEZŐKÖVESD (35) ebben a fordulóban a Honvédot látja vendégül, aztán Debrecenben a Diósgyőrrel játszik ki-ki meccset, majd fogadja a Paksot, és zárásként a Vasashoz látogat. Tehát két olyan csapattal játszik (Honvéd, Vasas), amely jelenleg a dobogón áll, lehet, hogy ezeken a meccseken nem tud pontot szerezni. Leginkább a DVTK elleni „kiesési rangadó" lehet sorsdöntő a számára. Nem könnyíti meg a helyzetét, hogy még két fronton érdekelt: május 17-én a Vasas elleni Magyar Kupa-mérkőzésen kell pályára lépnie.

A múl heti újpesti – némileg szerencsés, de rendkívül fontos – győzelmével az MTK BUDAPEST (35) elkerülte azt, hogy visszaessen a kieső helyre, de a kék-fehérek helyzete így is igen nehéz: szombat este fogadják aFerencvárost, majd az aranyéremért küzdő Honvédhoz látogatnak. Ha e két meccsen netán nem szereznek pontot, akkor „meleg lesz a pite", ráadásul utána közvetlen riválisukat, a Diósgyőrt látják vendégül. A záró fordulóban Paksra utaznak, ha az utolsó meccsen a tolnaiaknak is nagyon kellenek még a pontok, akkor igen nehéz dolguk lesz Pakson.

Első ránézésre talán a DIÓSGYŐR (34) sorsolása a legkedvezőbb, a DVTK ugyanis nem játszik már a tabella első felében tanyázó, tehát elvileg erősebb csapatokkal. Ha szombatonGyirmóton sikerül győznie – erre jók az esélyei a már kiesőnek tekinthető gyirmótiak otthonában –, akkor lépéselőnybe kerül a riválisokkal szemben, ráadásul utána pont velük játszik! Előbb a Mezőkövesddel Debrecenben, aztán az MTK-val idegenben, majd a Debrecennel Mezőkövesden (őrület ez a stadionkeringő…). Az utolsó három fordulóban tehát „hatpontos" meccseket játszik, lehet, hogy május 27-én a DVSC elleni ki-ki meccs dönt a bentmaradásról.

A DEBRECEN (34) sorsolása – összehasonlítva mondjuk a DVTK-éval – keményebbnek tűnik. Szombaton az Újpestet fogadja, aztán megy a Ferencvároshoz, majd a jelenleg éllovas Honvédot látja vendégül, és „desszertnek" a végére marad a Diósgyőr, amellyel Mezőkövesden játszik.

NÉGYSZEREPLŐS AZ ARANYCSATA, DE VALÓJÁBAN CSAK „KETTŐN ÁLL A VÁSÁR"

A bajnoki címért folyó versengés elvileg négyszereplős, de az első két helyen álló csapat, a Honvéd és a Videoton ellépett az üldőzőktől. A Vasas hat-, a Ferencváros nyolcpontos hátrányban van velük szemben, négy forduló alatt ezt már majdnem lehetetlen ledolgozni.

A BP. HONVÉD (53) négy igen éles meccs elé néz, hiszen előbb három olyan csapattal találkozik, amely a kiesés ellen vív nagy harcot –szombaton Mezőkövesdre utazik, aztán fogadja az MTK-t, míg az utolsó előtti fordulóban Debrecenbe látogat –, majd a Videotont látja vendégül. Ha az utolsó játéknap előtt a kispestiek és a fehérváriak között nem lesz három pontnál nagyobb különbség, akkor ezen a rangadón dől el a bajnoki cím sorsa.

A VIDEOTON (53) szombaton Felcsúton a Haladással játszik, aztán az Újpest otthonában lép pályára, majd a Ferencvárost fogadja, és utána megy a Honvédhoz. Ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, melyiküknek kevésbé nehéz a sorsolása, az biztos, hogy izgalmas véghajrá elé nézünk.

A jelenleg bronzérmes helyen állóVASASNAK (47) elsősorban az lehet a célja, hogy megőrizze dobogós pozícióját, ám még nem kell lemondania merészebb álmairól sem, hiszen benne van a pakliban, hogy hibáznak az előtte állók, és esetleg valamelyiküket (vagy akár mind a kettőt) megelőzheti. Szombaton a Pakssal játszik Újpesten, aztán a Haladás vendégeként lép pályára Sopronban, majd Mezőkövesden kell játszania Magyar Kupa-mérkőzést, utána Gyirmótra látogat, és az utolsó fordulóban a Szusza Ferenc Stadionban bajnokin méri össze erejét a Mezőkövesddel.

A FERENCVÁROS (45) távol került a címvédéstől, de a dobogóra odaérhet, a Vasassal szemben két pont a hátránya. Ebben a fordulóban az MTK-hoz látogat, majd a Debrecent fogadja, aztán a Videotonnal játszik Felcsúton, végül kétszer élvezheti a hazai pálya előnyét: a Groupama Arénában mérkőzik meg az Újpesttel, majd – miután az NB III-as Budafok elleni MK-párharcot gyakorlatilag megnyerte – a kupadöntőt is ott játssza.

A jelenleg 5. helyezett HALADÁS (42) kicsit a levegőben lóg, hiszen – ahogy fentebb írtuk – a kiesés réme már nem fenyegeti (bár matematikailag még nem biztosította a bentmaradását), és a bajnoki címre sincs valós esélye, kedvező esetben viszont megelőzheti a három ponttal előtte álló FTC-t, sőt még az ötpontos előnyben lévő Vasast is, azaz bronzérmes még lehet. Aki imád számolgatni, és hisz a matematikai esélyekben is, annak eláruljuk, hogy elvileg még aranyérmes is lehetne a szombathelyi együttes. Ehhez „csupán" az alábbi feltételeknek kellene teljesülniük: a Haladásnak meg kellene nyernie a hátralévő négy meccsét (idegenben Videoton, otthon Vasas, idegenben Újpest, otthon Gyirmót), ekkor 54 pontja és 16 győzelme lenne. A számára kedvező eredmények esetén a Ferencvárost és a Vasast meg tudná előzni, a Honvédot és a Videotont viszont csak pontszámban érhetné utol, kizárólag abban az egy esetben, ha ez a két csapat elvesztené a következő három bajnokiját, majd az utolsó fordulóban egymással ikszelne. Ekkor ugyanis a Honvédnak és a Videotonnak is 54 pontja lenne, a kispesti együttes 16, a fehérvári 15 győzelemmel zárna. A Videotont a több győzelem miatt megelőzné a Haladás, a Honvéddal szemben a gólkülönbség dönthetne a szombathelyiek javára. Mindez persze csak játék a számokkal, a Hali esélye a bajnoki címre gyakorlatilag a nullával egyenlő…

Most pedig nézzük a 30. forduló mérkőzéseihez kapcsolódó érdekességeket.

NB I, 2016–2017, 30. FORDULÓ
MÁJUS 6., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
18.00: Videoton FC–HaladásFelcsút, Pancho ArénaSolymosi Péter
18.00: Debreceni VSC–Újpest FC Debrecen, Nagyerdei StadionIványi Zoltán
18.00: Mezőkövesd–Bp. HonvédMezőkövesd, Városi StadionSzabó Zsolt
18.00: Gyirmót FC Győr–Diósgyőri VTKGyőr, Gyirmót, Alcufer StadionKarakó Ferenc
18.00: Vasas–Paksi FC (Tv: M4 Sport) Budapest, Szusza Ferenc StadionVad II István
20.30: MTK Budapest–Ferencváros (Tv: M4 Sport) Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionBognár Tamás
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA

VIDEOTON FCSZOMBATHELYI HALADÁS, 18.00

A Videoton négy forduló óta veretlen az NB I-ben. Április 8-án Felcsúton 2–1-re kikapott a Vasastól – ez volt a legutóbbi „hazai" veresége is –, azóta kétszer győzött, kétszer ikszelt.

♦ Ebben az idényben négyszer nyert idegenben a Haladás, kétszer olyan csapat otthonában, amelynek stadionját a mérkőzés idején még építették, ezért nem a saját pályáján játszhatott: az ősszel az MTK-t Dunaújvárosban verte meg 2–0-ra, míg márciusban a Vasast a Szusza Ferenc Stadionban győzte le 3–2-re. Most a Videotonhoz látogat – Felcsútra…

Előző 31 hazai bajnokiján mindig szerzett gólt a Videoton. Legutóbb 2015 júliusában maradt otthon gólképtelen, éppen a Haladás ellen, amely 1–0-ra győzött Fehérváron.

A Haladás legutóbb az előző kiírásban, 2015 őszén győzte le a Videotont, ráadásul egymás után kétszer: július 25-én Székesfehérváron, október 24-én Szombathelyen verte meg 1–0-ra. Azóta öt tétmérkőzést játszottak egymással – három bajnokit és két Magyar Kupa-meccset –, háromszor a fehérváriak nyertek, két találkozó döntetlen lett.

DEBRECENI VSC–ÚJPEST FC, 18.00

Előző három hazai bajnokiján veretlen maradt a Debrecen, a Gyirmótot (2–1) és a Haladást (4–2) legyőzte, az MTK-val ikszelt (0–0). A Nagyerdei Stadionban legutóbb a Pakstól kapott ki: március 11-én 3–1-re.

♦ Ötmeccses veretlenségi sorozata ért véget az Újpestnek: a lila-fehérek egy Magyar Kupa-mérkőzésen, majd négy bajnokin nem találtak legyőzőre, aztán a múlt szombaton odahaza 2–1-re kikaptak az MTK-tól.

Az Újpest vendégként eredményesebben szerepel, mint otthon: pályaválasztóként 17, látogatóként 22 pontot szerzett. Idegenbeli mérlege 6–4–4, az NB I-ben ez – a Vasas (23 pont) mögött – a második legjobb mutató. Előző két idegenbeli bajnokiját megnyerte, a Vasas vendégeként 3–2-re, a Mezőkövesd otthonában 3–1-re győzött.

Több mint négy éve nyeretlen az Újpest Debrecenben. A lila-fehérek legutóbb 2013. március 31-én győztek a DVSC otthonában, akkor még az Oláh Gábor utcai stadionban. Azóta öt NB I-es meccsen léptek pályára a Loki vendégeként, mindig a Nagyerdei Stadionban, és egyszer sem tudtak győzni. Az új létesítmény első bajnoki mérkőzésén, csaknem 20 ezer néző előtt 3–1-re a hazaiak nyertek, aztán két döntetlen (0–0, 1–1) következett, majd kétszer a DVSC győzött, előbb 1–0-ra, majd – az ősszel – 2–1-re.

MEZŐKÖVESD–BP. HONVÉD, 18.00

♦ Új edzővel készül a szombati bajnokira a Mezőkövesd, a héten Tomiszlav Szivicset menesztették, a felvidéki Radványi Miklós váltotta őt a kispadon. A Kövesd a harmadik csapat az NB I-ben, amelyet ebben a kiírásban már a harmadik vezetőedző irányít (Pintér, Szivics, Radványi). A DVTK-nál Horváth Ferenc után Vitelki Zoltán volt az edző, őt követte Bódog Tamás, míg a DVSC-nél Kondás Elemért Herczeg András, míg őt Leonel Pontes váltotta.

A Honvéd március 11-én 1–1-es döntetlent játszott az Újpest otthonában, azóta hat bajnokin lépett pályára, és egyszer sem ikszelt: négyszer győzött, kétszer kikapott.

Három forduló óta nyeretlen a Mezőkövesd, előbb ikszelt a Videotonnal, majd kikapott az Újpesttől és a Ferencvárostól is. Volt ennél hosszabb negatív szériája is a kövesdi együttesnek, a tavaszi szezonban a DVTK 3–0-s legyőzése után egymás után öt bajnokin nem sikerült nyernie.

A kispestiek legutóbbi öt mérkőzésén mindig csak az egyik csapat szerzett gólt. Háromszor kizárólag a Honvéd volt eredményes (a Haladást és a Gyirmótot 1–0-ra, a Paksot 2–0-ra verte meg), míg két meccsen csak az ellenfél talált be (a DVTK 2–0-ra, a Vasas 1–0-ra győzte le a Honvédot).

♦ Amíg hazai pályán szárnyal a Honvéd – előző nyolc otthoni bajnokiját megnyerte –, addig vendégként nem szerepel kiemelkedően, sőt, legutóbi két idegenbeli fellépésén kikapott.

♦ A két csapat eddig négyszer találkozott egymással az NB I-ben, háromszor a Mezőkövesd győzött (ebből kétszer pályaválasztóként), a Honvéd csupán a legutóbbi összecsapásukat tudta megnyerni.

GYIRMÓT FC GYŐR–DIÓSGYŐRI VTK, 18.00

A múlt héten eldőlt, hogy az újonc Gyirmót FC Győr már nem maradhat bent az élvonalban, a szezon végén búcsúzik az NB I-től. A gyirmótiak az előző öt fordulóban csupán egy pontot szereztek, négyszer kikaptak, míg az Újpest vendégeként ikszeltek. Legutóbb április 1-jén győztek, az MTK-t verték meg 1–0-ra. Ez volt egyben a legutóbbi hazai sikerük is, azóta kétszer léptek pályára Gyirmóton, a Videotontól és az FTC-től is kikaptak.

♦ Menekül a kiesés elől a DVTK, olyannyira, hogy a múlt szombaton elkerült a 11. helyről – hét fordulón keresztül szerénykedett ebben a pozícióban. Az előző hat meccsén a lehetséges 18 pontból 13-at gyűjtött be, a legtöbbet a mezőnyben – az utóbbi hat fordulót nézve a Diósgyőr a legjobb formában lévő NB I-es csapat. A Honvéd 12, a DVSC és a Haladás 10 pontot szerzett ebben az időszakban, a 4 pontot gyűjtő Gyirmót ebben az összevetésben is sereghajtó.

Utóbbi két fellépésén győzött a DVTK. Ebben a szezonban egymás után három bajnoki meccset még nem tudott megnyerni, dupláznia is csak háromszor sikerült: az idény elején a Videotont és az Újpestet, az ősz vége felé a Haladást és a Paksot, míg az utóbbi hetekben a Paksot és a Vasast verte meg az egymást követő fordulókban.

♦ Két héttel ezelőtt Pakson 1–0-ra győzött a DVTK, idénybeli második idegenbeli sikerét aratta. Előtte vendégként 13 bajnokit játszott le nyeretlenül, két iksz és 11 vereség volt a mérlege.

♦ A Gyirmót és a DVTK eddig két bajnokit játszott egymással: az elsőt odahaza a Gyirmót nyerte meg 1–0-ra, míg Mezőkövesden, a diósgyőriek albérletében a piros-fehérek győztek – ugyancsak 1–0-ra.

VASAS FC–PAKSI FC, 18.00 (M4 SPORT)

♦ Rapszodikusan szerepel a Vasas, az utóbbi hetekben a közvetlen riválisait, a Honvédot, a Videotont és a Ferencvárost sikerült legyőznie, míg a tabellán mögötte álló csapatoktól (Haladás, Újpest, MTK, DVTK, DVSC) kikapott…

Előző három meccsét elvesztette a Paks, rajta kívül nincs olyan NB I-es csapat, amely az utóbbi három fordulóban ne szerzett volna pontot.

♦ A Vasas az egyetlen gárda, amely a legutóbbi kilenc fordulóban egyszer sem játszott döntetlent. Február 25-én ikszelt a Gyirmóttal (1–1), azóta négyszer nyert, ötször veszített.

♦ A Paks rossz formáját jelzi, hogy 281 perce nem szerzett gólt.

♦ Ideiglenes otthonában, a Szusza Ferenc Stadionban hetekig nem nyert bajnokit a Vasas: 1–1-et játszott a Gyirmóttal, majd 3–2-re kikapott a Haladástól és a Debrecentől is. A rossz széria két héttel ezelőtt ért véget, amikor 1–0-ra megverte a Honvédot.

Idegenben három mérkőzés óta nyeretlen a paksi együttes. Látogatóként legutóbb Debrecenben győzött (március 11-én), azóta ikszelt Újpesten, majd kikapott a Honvéd és a Haladás vendégeként.

♦ A két csapat bajnoki mérkőzésen eddig 17-szer találkozott egymással, és csupán egyszer végeztek döntetlenre: 2010. március 13-án Pakson 2–2-t játszottak. A Paks 11-szer, a Vasas ötször győzött – mind az ötször a Fáy utcában (az Angyalföldön rendezett nyolc bajnokiból ötöt a Vasas, hármat a Paks nyert meg). Ezúttal új helyszínen, a Szusza Ferenc Stadionban mérkőznek meg egymással.

MTK BUDAPESTFERENCVÁROS, 20.30 (M4 SPORT)

Jelenleg az MTK veretlenségi sorozata a leghosszabb az NB I-ben, a kék-fehérek azzal büszkélkedhetnek, hogy az előző öt fordulóban nem szenvedtek vereséget: kétszer győztek, háromszor ikszeltek. Legutóbb április 1-jén kaptak ki – Gyirmóton 1–0 ra.

♦ Nem rég még arról írhattunk, hogy sorozatban öt tétmeccsen nem tudott győzni a Ferencváros, azóta viszont változott a helyzet: utóbbi három tétmérkőzését megnyerte. Igaz, nem a legerősebb csapatokkal mérkőzött meg, hiszen a bajnokságban az egyaránt újonc Gyirmótot és Mezőkövesdet verte meg, míg a Magyar Kupában az NB III-as Budafokot.

♦ A 2017-es esztendőben az MTK hat bajnokit játszott hazai pályán, és duplázós sormintát követett: előbb egymás után kétszer kikapott (Honvéd, Paks), aztán kétszer nyert (Vasas, Mezőkövesd), majd kétszer ikszelt (Haladás, Videoton). Ha folytatja a szériát, akkor most (és két hét múlva is) vereség következik. Ezt szeretnék elkerülni a kék-fehérek…

A Ferencvárosnak ebben az idényben csupán egyszer sikerült sorozatban három bajnokit megnyernie: az első három fordulóban a Haladást, a Bp. Honvédot és a Diósgyőrt verte meg. Azóta már annak is örültek a Fradi-szurkolók, ha az NB I-ben egymás után két meccsen győztek kedvenceik: az ősz második felében a Honvédot és a DVTK-t, a tavaszi szezon elején az Újpestet és a Haladást, míg az előző két fordulóban a Gyirmótot és a Mezőkövesdet verték meg egymás után.

Az MTK-nak az utóbbi években pályaválasztóként kifejezetten jól megy a Fradi ellen: a kék-fehérek „otthon" sorozatban ötször győzték le a zöldeket. Előbb kétszer a régi Hidegkuti Nándor Stadionban (4–2-re és 3–2-re), majd Kispesten (2–1-re), aztán a Fáy utcában (1–0-ra), míg az ősszel Dunaújvárosban (2–1-re). Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban először fogadják a Ferencvárost. Az FTC legutóbb 2011 áprilisában győzött az MTK vendégeként (3–1-re). 2003 óta a kék-fehérek pályaválasztásával lejátszott 12 bajnokijukból csak ezt az egyet nyerte meg a Fradi.

AZ NB I ÁLLÁSA
1. Budapest Honvéd 29 16 5 8 42–26 +16 53
2. Videoton FC 29 15 8 6 56–26 +30 53
3. Vasas FC 29 14 5 10 45–33 +12 47
4. Ferencvárosi TC 29 12 9 8 48–39 +9 45
5. Szombathelyi Haladás 29 12 6 11 38–38 0 42
6. Újpest FC 29 9 12 8 45–44 +1 39
7. Paksi FC 29 9 11 9 32–33 –1 38
8. Mezőkövesd Zsóry FC 29 9 8 12 32–44 –12 35
9. MTK Budapest 29 8 11 10 23–30 –7 35
10. Diósgyőri VTK 29 10 4 15 35–52 –17 34
11. Debreceni VSC 29 9 7 13 36–40 –4 34
12. Gyirmót FC Győr 29 4 8 17 17–44 –27 20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik