Hrepka repül, Benunesz szabadlistán, kétmilliós büntetés

Vágólapra másolva!
2010.11.11. 17:28
null
A Vasas vezetői az asztalra csaptak a ZTE elleni megsemmisítő vereség után (Fotó: Németh Ferenc)
A Vasas labdarúgócsapata hivatalos honlapján közölte: felbontja Hrepka Ádám 2010. december 31-ig szóló kölcsönszerződését, szabadlistára teszi Karim Benuneszt, valamint kétmillió forintos összbüntetést szab ki a csapatra a szerdai megalázó, hazai pályán a ZTE-től elszenvedett 6–0-s vereség után.

Az angyalföldiek pocsék teljesítményt nyújtottak a Zalaegerszeg ellen, a pályán mutatottakra Komjáti András vezetőedző azt mondta, méltatlan volt a Vasas mezéhez. Vancsa Miklós, a Vasas Futball Kft. ügyvezetője egyetértett a trénerrel.

„A szakmai stábbal egyetértésben 2 millió Ft-os összbüntetést szabtunk ki a csapatra, amelyet abban az esetben elengedünk, ha szombaton a Paks ellen miénk lesz a három pont. Hrepka Ádámtól a mai nappal búcsút veszünk, december 31-ig szóló kölcsönadási szerződését felbontjuk, a technikai részletekről a napokban állapodunk meg vele és menedzserével. Ugyancsak szabadlistára kerül Karim Benunesz, akinek 2011. december 31-ig érvényes szerződése van a klubbal. Ő hosszú ideje sérüléssel bajlódik, emiatt nem áll a csapat rendelkezésére, így megállapodtunk vele, hogy egy adott kivásárlási árért szabadon távozhat, addig pedig Franciaországban kezelteti magát" – sorolta a retorziókat Vancsa.

Az ügyvezető cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a klub késne a fizetésekkel, vagy tartozna a játékosok felé. A bajnokságban az 5.–8. hely megszerzését elérhetőnek tartja.

„Tudom azt is, hogy megszaporodtak azok a vélemények, amelyek a keretünk játékerejét kérdőjelezik meg. Én ezekkel nem értek egyet, az egyéni képességek alapján ebben a csapatban benne van a lehetőség, hogy azt a sportszakmai célkitűzést, amely az 5-8. hely megszerzéséről szól, megvalósítsa. Ez egyébként a vezetés elvárása is, ennek értelmében az edzőváltás után arról tájékoztattuk a játékosokat, hogy a sikertelenséget nem lehet egyedül Gianni Dellacasa nyakába varrni, és így ameddig a tabellán nem kerülünk az első nyolc közé, a szerzett pontok után járó prémium kifizetését visszatartjuk" – mondta.

Az ügy kapcsán érdemes visszatekinteni Komjáti András feldúlt nyilatkozatára is – a Vasas rekordere nem kímélte játékosait.

„Mentálisan szétesett, a kupameccset szinte semmibe vevő csapat futott ki ezen a délutánon, pedig ezeket a játékosokat nem azért fizetik, hogy jól éljenek vagy jól érezzék magukat, hanem azért, hogy futballozzanak. Mindez, ami ma történt, méltatlan a Vasas hagyományaihoz, és egyáltalán a Vasas-mezhez" – mondta a Nemzeti Sportnak.

 FERENCZI: A KLUB NEM TARTOZIK NEKÜNK
 

„Elöljáróban azt szeretném leszögezni, hogy a klub minden játékos felé teljesíti az anyagi kötelezettségeit, így az fel sem merülhet, hogy ilyen jellegű okok állnának a tegnapi gyászos szereplés mögött. Egyedül a prémiumok kifizetése van feltételhez kötve, de erre meg úgy tekintünk, mit egyfajta letétre. Persze nem jó érzés ez, de valahol talán plusz hajtóerőt is ad annak érdekében, hogy elfoglaljuk azt a pozíciót a bajnoki tabellán, ami szerintem játékereje alapján megilleti a csapatot" – mondta Ferenczi István a Vasas hivatalos honlapjának.

 

„Nagyon nem volna jó, ha kívülről azt lehetne látni rajtunk, hogy nem vagyunk kellőképpen motiváltak. Nem mondom, hogy tegnap nem lehetett akár ilyen következtetést is levonni, de alapjában véve azt gondolom, nem erről volt szó. A második félidő közepéig egyáltalán nem éreztem olyan drámainak a helyzetet, mint amilyenné végül vált. Olyan meccset játszottunk, amelyen, ha két napig tart, akkor sem sikerült volna semmi nekünk. Tény és való a zalaegerszegiek lefutballoztak minket a pályáról, és az is biztos, ami történt, az nem egyeztethető össze a Vasas hagyományaival. Ezért elnézést kérünk, de nem gondolom azt, hogy egy mély gödör alján lennénk. Az öltözőben edzőnkkel átbeszéltük a helyzetet, és szombaton be fogjuk bizonyítani, hogy tudunk futballozni" – tette hozzá a támadó.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik