Horváth: Rengeteget utazunk; Dobos: A kárunkra tévednek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.28. 10:53
null
Pátkaiék nagyot küzdöttek az MTK ellen, <br />de Horváth szerint hiányzott a frissesség (Fotó: Veres Viktor)
A szombati ETO–MTK (1–2) és a Paks–DVSC-Teva (2–1) meccs kapcsán már idéztük a szurkolói véleményeket, ezúttal jöjjenek az edzői értékelések, de nemcsak Győrből és Paksról, hanem Kecskemétről, Felcsútról és Pápáról is.

GYŐRI ETO–MTK 1–2

HORVÁTH FERENC, a Győr vezetőedzője: – Végig azt gondoltam, hogy egygólos mérkőzés lesz, hát nem az lett… Úgy ítéltem meg, hogy az MTK nem lő gólt ma, mert nem jelentett veszélyt a kapunkra. Azt el kell ismernem, nem volt kifejezetten jó mérkőzés, a játékosok tették a dolgukat, de hiányoztak a nagyszerű megoldások. Nehéz arra mit mondani, hogy egy szögletből berúgott labda ráesik a játékosom fejére, és onnan a kapuba pattan. Nem egyszerű magyarázatot adni erre a vereségre. Hogyan értékeljem, hogy annál a bizonyos szögletnél is jó helyen állt mindenki, nem volt ellenfél a közelben, mégis a kapunkban kötött ki a labda? Mindez sajnos el is döntötte a mérkőzést. Nem magyarázkodásképpen mondom, de az utóbbi időben rengeteget utaztunk, Nyíregyházán voltunk, Putnokon, Kecskeméten, Mezőkövesden, az a kis frissesség hiányzott ma a lábakból. Sajnálom, hogy nem tudunk egy mérkőzést egy-nullára megnyerni.

GARAMI JÓZSEF, az MTK szakmai igazgatója: – Nagyszerű csapat a Győr, remek támadójátékosai vannak, és ezt ma is bizonyították. Nagyon fegyelmezetten védekeztünk, ezért nyerhettünk. Rendkívül megbecsülendő ez az eredmény. A küzdőjelleg dominált a mérkőzésen. Az első félidőben sok problémánk volt a jobb oldalon, Rudolf Gergely többször is megkevert bennünket, nehezen semlegesítettük, de azért valahogy csak megállítottuk. Sok helyzet nem volt, de így is született három gól. A lényeg, hogy hét év után nyertünk Győrben, és ez nagy boldogság számomra. A támadójátékunkban nem volt sok átütőerő, némi szerencse is kellett a győzelemhez. Ez tipikusan olyan mérkőzés volt, hogy mindennek az ellenkezője is történhetett volna. Örülök, hogy határozottságban, keménységben is előrelépést tapasztaltam a csapatomnál.

PUSKÁS AKADÉMIA–DUNAÚJVÁROS PASE 3–2

BENCZÉS MIKLÓS, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Szerintem nem kezdtünk rosszul, több nagy helyzetünk is volt, ám ezeket kivétel nélkül kihagytuk, és ezt nagyon megbüntette a Dunaújváros már az első félidőben. Volt nálunk néhány gyengébb teljesítmény, de szerencsére sikerült időben váltani. Annak külön örülök, hogy fiatal akadémistánk, Lorentz Márton szép gólja terelte együttesünket a győzelem irányába. Az a találat visszaadta a mieink hitét.

DOBOS BARNA, a Dunaújváros vezetőedzője: – A mérkőzést azért veszítettük el, mert a második félidőben a Puskás Akadémia fölénk kerekedett, nem tudtuk megtartani a labdát, nem volt erő a támadásainkban, de… Lassan egy filmet össze lehetne vágni olyan jelenetekből, amelyekben megítélésem szerint a kárunkra tévednek. Úgy láttam, a második hazai gól előtt kezezés történt, és ha nem tévedek, az asszisztens ezt jelezte is, és kifelé mutatott, a játékvezető mégis gólt ítélt. Volt több szituáció, amikor talán a sárga lap is enyhe ítélet lett volna, ehelyett mi kerültünk emberhátrányba. Nem először, ezek szerint rendkívül durva csapat lehet a miénk, bár én ezt nem így látom. A szünet után ellenfelünk jobban játszott, de sorsdöntő jelentősége van azoknak a szituációknak, amelyekben a kárunkra tévednek. Azt kell mondanom, hogy immár sorozatban. Természetesen a mi védelmi hibáink is kellettek ahhoz, hogy ne tudjuk megtartani a kétgólos előnyt.

KECSKEMÉT–NYÍREGYHÁZA 1–0

BEKŐ BALÁZS, a KTE vezetőedzője: – Ugyanolyan stabilitást mutattunk, mint a korábbi fordulókban, igaz, futballozhattunk volna agresszívebben is. A vezetés megszerzése után már azt játszottuk, amit tudunk, és bár a mérkőzés elején valóban voltak problémáink, kidolgozott helyzetet nem láttam az ellenfelünktől. Tény, többször is megbontották védelmünket, ennél több azonban nem történt. Amikor az ellenfél túlzottan kinyílik, bátrabban kell vállalni a felfutásokat, de azt is hozzáteszem, a keretünk meglehetősen szűk, nem igazán tudok rotálni, és bizony a futballisták mentálisan elfáradnak.

CSÁBI JÓZSEF, a Nyíregyházi Spartacus vezetőedzője: – Nehéz ilyenkor bármit mondani. Az első félidőben nem volt benne, hogy pont nélkül maradunk. Két-három lehetőségünk is volt a gólszerzésre, majd egy buta, elkerülhető gólt kaptunk. A KTE azt a szervezett védőjátékot mutatta, ami korábban is jellemezte, mégis azt gondolom, nem érdemeltünk vereséget. El kell marasztalnom a játékosokat, mert pont nélkül maradtunk egy fontos meccsen, de még egyszer mondom, nem érdemeltünk vereséget, ám nem szereztünk pontot, így jogos a bírálat.

LOMBARD PÁPA–ÚJPEST 0–0

KOVÁCS LÁSZLÓ, a Pápa megbízott vezetőedzője: – Elégedett vagyok a döntetlennel, a kiváló formában lévő, kiváló játékosokból álló Újpest ellen ez sikernek számít. Azért kíváncsi vagyok arra a gólra, amit a játékvezető nem adott meg… Az utolsó két mérkőzésünk buta hibákon ment el, ezúttal hősiesen védekeztünk, erre lehet alapozni a továbbiakban.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Nem játszottunk jól. Három pontért jöttünk, de mintha kicsit fáradtak lettünk volna az elmúlt két meccs miatt. Főleg az első félidőben nem játszottunk úgy, ahogy kellett volna. Az nem úgy van, hogy magától jön a győzelem, egyes játékosok ezt gondolták. A Pápa minden labdáért kőkeményen megharcolt.

PAKS–DVSC-TEVA 2–1

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Győztünk a bajnok ellen, bár ezúttal nem játszottunk olyan jól, mint ahogy szerettünk volna. Elaludtunk a mérkőzés elején. Húsz perc kellett hozzá, hogy rendezzük a sorokat, addig ugyanis a Debrecen játszott veszélyesebben. Aztán ahogy telt az idő, már nekünk is voltak lehetőségeink, igaz, nem tudtuk lefutballozni a Debrecent. Persze nem is az számít, hanem hogy miénk lett a három pont. Bizony bitang nagy szerencsénk volt, ha csak Báló Tamás hosszabbításban rúgott góljára gondolok is. No, de volt olyan meccs, amikor nem mellénk állt Fortuna, most viszont valamit visszakaptunk abból, amit korábban elveszítettünk.

KONDÁS ELEMÉR, a DVSC vezetőedzője: – Jól játszott a csapat, azaz benne volt a győzelem a játékunkban. Csakhogy aztán jött a két kiállítás és a három sérülés, de nem emiatt kaptunk ki, hanem mert a hazai csapat volt a szerencsésebb. Ismerjük a probléma okát. A mérések alapján tudjuk, hogy nincs gond a kondícióval, sokkal inkább mentális problémák vannak. Ám az orvoslás nem megy egyik napról a másikra. Ezért lett volna jó a paksi győzelem, mert elindulhattunk volna a gödörből kivezető úton. A játékvezető ténykedésével nem kívánok foglalkozni. Kulcsár Tamás harcolt a bedobásért, Zsidai László pedig szerelni akart. Egyik kiállításnak sincs köze azokhoz a mentális problémákhoz, amelyeken javítani akarunk.

LABDARÚGÓ NB I, 9. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Szeptember 26., péntek
19.00
Budapest Honvéd–Pécsi MFC 1–2
Erdős József
Szeptember 27., szombat
14.30
Kecskeméti TE–Nyíregyháza Spartacus 1–0
Kassai Viktor
16.30
Győri ETO FC–MTK Budapest 1–2
Iványi Zoltán
18.30
MVM-Paks–Debreceni VSC-Teva (Sport1) 2–1
Farkas Ádám
18.30
Puskás Akadémia FC–Dunaújváros PASE 3–2
Vad II István
20.30Lombard Pápa–Újpest FC 0–0
Németh Ádám
Szeptember 28., vasárnap
16.30
Videoton FC–Diósgyőri VTK (M1)Bognár Tamás
18.30
Ferencváros–Szombathelyi Haladás (Sport2)
Fábián Mihály
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 8 8 23– 2 +21 24
2. MTK Budapest 9 7 2 14–10 +4 21
3. MVM-Paks 8 5 3 15– 4 +11 18
4. Diósgyőri VTK 7 5 2 13– 6 +7 17
5. Ferencvárosi TC 8 5 3 13– 8 +5 15
6. Újpest FC 9 3 5 1 6– 5 +1 14
7. Győri ETO FC 8 3 1 4 13–14 –1 10
8. Budapest Honvéd 9 3 1 5 9–10 –1 10
9. Pécsi MFC 9 2 4 3 11–14 –3 10
10. Debreceni VSC-Teva 9 2 3 4 6– 8 –2 9
11. Lombard Pápa FC 9 2 3 4 5–13 –8 9
12. Kecskeméti TE 8 2 2 4 7–10 –3 8
13. Puskás Akadémia FC 9 2 2 5 11–15 –4 8
14. Nyíregyháza Spartacus FC 9 2 2 5 8–13 –5 8
15. Szombathelyi Haladás 8 1 1 6 3–13 –10 4
16. Dunaújváros PASE 9 3 6 6–18 –12 2
*Dunaújváros PASE: 1 pont levonva

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik