Horváth Ferenc: Azért ez még nem a Dallas

Vágólapra másolva!
2012.10.21. 08:14
null
Kecskeméten ismét egymásra találtak a játékosok és a szurkolók (Fotó: Fuszek Gábor)
A KTE-Phoenix Mecano egymás után a harmadik győzelmét aratta a labdarúgó NB I-ben, ám Horváth Ferenc vezetőedző szerint azért sorozatuk még nem idézi a Dallast. A szombati edzői nyilatkozatokból válogattunk.
KECSKEMÉT–HALADÁS 2–1
HORVÁTH FERENC
– Három meccs, három győzelem – igazán jó sorozat.
– Valóban nem rossz sorozat, de azért ez még nem a Dallas. Az első félidőben jól játszottunk, irányítottunk, míg a fordulás után már egészen más volt a helyzet, mert szervezetten védekezett a Haladás, és meddő volt a fölényünk. Hiányzott a frissesség, de sokat tettünk a sikerért, így meg is érdemeltük.
– Mi volt a fordulópont?
– Az, hogy végig hittünk a sikerben. Természetesen a szerencse is kellett hozzá, de az csak annak van, aki tesz érte.
ARTNER TAMÁS
– Nagyon ideges...

– Nehéz mit mondani, mert ilyen helyzetben még nem voltam. Megverettek minket a játékvezetők. Pedig az történt, amit akartunk, a hazaiaknak emberelőnyben sem volt helyzetük. A második gól előtt meg szabálytalankodtak a kapusunkkal. Mi tele vagyunk magyar fiatalokkal, akik kitették a szívüket-lelküket a sikerért, mégis velünk szórakoznak.
– Mire gondol, amikor azt mondja, hogy megverették önöket a játékvezetők?
– Négyszer könyökölték le a játékosaimat a hazaiak. Amikor Halmosi Péter szabálytalan volt, egyből sárgát kapott. Aki volt már futballpályán, az látta, mi történt.
A saját játékosairól, a teljesítményükről mit gondol?
Becsülettel küzdöttek, tették a dolgukat, harcoltak az utolsó pillanatig. Amikor a Kecskemét kiegyenlített, még lett volna esélyünk újabb gólt szerezni, de akkor sem fújták be nekünk a szabadrúgást.
LOMBARD PÁPA–BP. HONVÉD 2–1
ZSIVÓCZKY GYULA
– Erre mondják, hogy létfontosságú siker, ugye?

– Két hete csak erre a mérkőzésre készültünk, tudtuk, hogy mindenáron meg kell nyernünk. Alaposan felkészültünk a Honvéd játékából, tisztában voltunk ellenfelünk legveszélyesebb fegyvereivel.
– A vendégcsapat végig fölényben futballozott. Volt olyan pillanat, amikor elfogadta volna a döntetlent?
– Az első pillanattól az utolsóig hittem a győzelemben. A hetvenötödik percben is azt kiabáltam a játékosoknak, hogy tegyenek rá még egy lapáttal, akarjunk nyerni. Úgy vélem, ez a meccs is bizonyította, hogy jó úton járunk, és bár tudjuk, hogy rengeteget kell még fejlődnünk, ebben az irányban haladunk tovább.
MARCO ROSSI
– Így kikapni...

– Nagyon bosszant, hogy sokáig jól futballoztunk, mégis vereséget szenvedtünk. Sok helyzetet hagytunk kihasználatlanul, miközben ellenfelünk két kontratámadása két gólt eredményezett. Hozzá kell tennem, újfent hatalmas hibákat követtünk el, főleg hátul – sajnos nem először ebben a szezonban.
– Mi lehet ennek az oka?
– Már hetekkel ezelőtt megmondtam, hogy vigyázzunk, mert könnyen bajba kerülhetünk. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy vészhelyzetben vagyunk, ám úgy tűnik, néhány játékos ezt nem hiszi el.

 

PÉCS–EGER 0–0
SUPKA ATTILA
– Hol a helye annak az együttesnek, amelyik öt hazai összecsapásán csupán két döntetlenre képes?

– Ennek a csapatnak sokkal előrébb lenne a helye, mint ahol jelenleg áll. A hazai mérkőzéseink közül mindössze kettőt kellett volna megnyernünk, erre meg is volt a lehetőségünk. Ha élünk vele, jóval kedvezőbb helyzetben lennénk.
– Mi az oka, hogy hazai pályán képtelenek igazán jól futballozni?
– A Ferencváros és a Debrecen ellen egyaránt jól játszottunk, igaz, ezek a csapatok futballozni akartak, így nekünk is könnyebb volt odakerülnünk a kapujuk elé. Igazából a KTE és az Eger elleni találkozóval nem tudtunk mit kezdeni.
SIMON ANTAL
– Mennyire aggasztja, hogy miközben csapata értékes döntetlent játszott, a közvetlen riválisok győzni tudtak?

– Ez hosszú távú verseny. Természetesen mi is figyeljük a tabellát, azt is látni kell azonban, hogy az ősszel csak idegenben léptünk pályára. Szoros a mezőny, két-három győzelemmel nagyot lehet előrelépni, s mert tavasszal végre a saját pályánkon futballozhatunk majd, remélem, meg tudunk indulni.
– Van jelentősége annak, hogy a következő fordulót kieső helyen várja az Eger?
– A tabellát mindig csak a bajnokság végén kell nézni.

 

KAPOSVÁR–SIÓFOK 3–0
PRUKNER LÁSZLÓ
– Nem úgy kezdődött a mérkőzés, hogy fölényes győzelmet aratnak.

– Élet-halál kérdés ez a győzelem, bár a siófokiak is elmondhatják ugyanezt. Nem újdonság, mennyi nehézséggel küzdünk hetek óta, de azok a labdarúgók, akik pályára léptek, bizonyították, hogy képesek a versenyhelyzet megteremtésére a játékoskereten belül.
– Két hete Lubos Hajdúch és Nikola Safaric, most pedig Mustapha Diallo nyújtott kimagasló teljesítményt. Mindig akad egy labdarúgó, aki húzza a csapatot?
– Ha így lenne, nem itt tartanánk. De igen, az említett futballisták jól teljesítettek, és ez a győzelem közelebb hozta a játékosokat egymáshoz.
HORVÁTH KÁROLY
– Még mindig nyeretlenek a bajnokságban – van pszichológiai határa annak, hogy meddig nem nyernek?

– Persze hogy van, különösen úgy, hogy sokszor a képességek hiányában nem tudunk felülemelkedni saját hibáinkon. A Kaposvár nem érdemtelenül nyert, de másként alakult volna a mérkőzés, ha berúgjuk a helyzeteinket.
– A szakmai stáb képes kezelni a kialakult helyzetet?
– Többek között az is a feladatunk, hogy az edzések mellett lelkileg is erősítsük a játékosokat, akik érhetően egyre feszültebbek az eredménytelenség miatt. Mindkét csapatnak rengeteg nehézséggel kell megküzdenie, ezúttal azonban a Kaposvár oldotta meg higgadtabban a feladatát.

 

AZ ÁLLÁS
1. Győri ETO 10 7 2 1 23–9 +14 23
2. DVSC-Teva 10 7 1 2 18–7 +11 22
3. MTK Budapest 11 6 3 2 18–12 +6 21
4. Diósgyőri VTK 10 5 2 3 9–10 –1 17
5. Ferencváros 11 4 5 2 16–12 +4 17
6. Budapest Honvéd 11 5 1 5 18–18 0 16
7. Videoton FC 11 4 3 4 13–12 +1 15
8. KTE-Phoenix Mecano 11 4 2 5 14–17 –3 14
9. Újpest FC 10 3 4 3 12–11 +1 13
10. Pécsi MFC 11 3 4 4 10–12 –2 13
11. Kaposvári Rákóczi 11 3 4 4 12–15 –3 13
12. Haladás 11 3 3 5 15–13 +2 12
13. Lombard Pápa FC 11 3 3 5 11–19 –8 12
14. MVM Paks 11 2 6 3 16–15 +1 12
15. Egri FC 11 2 4 5 8–15 –7 10
16. Siófok 11 3 8 7–23 –16 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik