Honvéd: Vécsei Bálint a Lazio célkeresztjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.23. 09:32
A Nemzeti Sport információi szerint ugyanis a Serie A-ban szereplő Lazio szerződtetné a Budapest Honvéd középpályását, Vécsei Bálintot.

Vécsei Bálintot az olasz sajtóban korábban már hírbe hozták a Juventusszal és télen járt már tesztelésen a török Galatasaraynál is. A Nemzeti Sport úgy tudja, most a Lazio érdeklődik élénken a támadó iránt.

Az olasz élvonalban legutóbb a 9. helyen végző római együttes ötszázezer eurót, vagyis körülbelül százötvenmillió forintot sem sajnálna a 21 esztendős futballistáért.

Bár az olasz sajtóban nincs nyoma az esetleges szerződéskötésnek, apró jelek azért már akadtak, amelyekre felkaphattuk a fejünket. Az előző szezonban 28 bajnokin fellépő és öt gólt szerző játékos ugyanis az eddigi négy felkészülési összecsapáson csak csereként kapott lehetőséget Pietro Vierchowod vezetőedzőtől. Hangsúlyozzuk, egyszer sem kezdőként, pedig a kispesti keret nem tűnik éppen acélosnak…

A mellőzés oka az lehetett, hogy a klubvezetőség attól tartott, ha megsérül, kútba eshet a szerződés megkötése. Természetesen még nem lehet készpénznek venni, hogy a játékos Olaszországban folytatja pályafutását, de több forrásból is úgy értesültünk, a hírnek van alapja.

Kérdés persze, hogy ha a fiatal futballista légiósnak áll, vajon megállja-e a helyét az NB I-nél lényegesen magasabban jegyzett olasz ligában is – Vécsei Bálint erős testfelépítésű játékos, technikai képzettsége is megfelelőnek tűnik, de tudjuk, ami idehaza elég, az külföldön biztosan nem –, vagyis rengeteget kellene fejlődnie, hogy Nyugat-Európában is megfeleljen. A válogatottban kétszer pályára lépő futballista eddig 64 magyar bajnokin játszott s kilenc gólt szerzett.

Kérdés, az ősszel hol lehet eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik