Honvéd: Több olasz játékosnak vonzó lehet az NB I - Martínez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.27. 12:29
Leandro Martínez, a Budapest Honvéd argentin születésű, olasz állampolgársággal rendelkező támadója kiválóan érzi magát új egyesületében, mióta januárban az US Cremonese együttesét elhagyva Kispestre igazolt. A bal oldali középpályás a Debrecen ellen első bajnoki gólját is megszerezte már a Honvédban, de állítja, a java még csak ezután jön, ahogy további olasz labdarúgók hazánkba igazolását sem tartja kizártnak.

„Nekem főleg a gyorsaságom az erényem, persze a technikámra se lehet panasz, de elismerem, még nem mutattam meg mindent abból, amit tudok. Sokat be kell segítenem a védekezésbe, és ez a támadás rovására is megy – kezdte a honvedfc.hu-nak adott nyilatkozatát a Parma utánpótlásában nevelkedő Martínez, aki nagyon elégedett az elmúlt hónapok magyarországi tapasztalataival.

„A Honvéd történelmi klub. Tetszik az itt tapasztalt légkör, mert az életben maradásához fontos, hogy van múlt, fontos a jelent megélni, és a jövőn dolgozni. Tetszik, hogy a fizetések időben jönnek, ezért én mint munkavállaló tudok kalkulálni. Tényleg örülök, hogy itt lehetek, szerintem arra is van esély, hogy más olasz futballisták is Magyarország felé vegyék az irányt.”

Arra azonban már kevesebb esélyt lát a háromszoros U20-as válogatott labdarúgó, hogy a csereüzlet fordítva is működjön, azaz egy Serie A-s csapat lecsapjon egy Honvéd-nevelésre: „Az olasz első osztály nagyon magas szint. Ahhoz, hogy a fiatalok oda elérjenek, még sokat kell fejlődniük, edzeniük. Kétségtelen, hogy vannak itt tehetséges játékosok, az, hogy meddig jutnak, csak tőlük függ. Vannak esélyesek, akik eljuthatnak odáig, de az út oda hosszú és rögös. Edzeni, edzeni és edzeni kell.”

Leandro Martínez a hétvégén Pécsen bizonyíthat , az NB I 25. fordulójának záró mérkőzésén Pécsi MFC–Bp. Honvéd mérkőzést rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik