Honvéd: Rossi játékosa segítségével szerezte meg Ranieri debütánsát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.10. 09:58
null
Ayub Daud (balra) jól érzi magát a Honvédnál, de még nem tudja, meddig marad (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Ayub Daud, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd szomáliai támadója az egyik olasz portálnak adott hosszabb interjút, amelyben sérülésektől sújtott karrierjéről, a Juventusról, és arról beszélt, hogy ki ajánlotta be őt a kispestiekhez.

Daud pályafutása jól kezdődött, a Juventus utánpótlásánál edződött, és 2009-ben az első csapatban is bemutatkozott a Serie A-ban mindössze 19 évesen, Claudio Ranieri irányítása alatt, ráadásul más nagy csapatok is felfigyeltek rá.

A támadót azonban sérülések hátráltatták, így nem tudott megragadni a Juventusban, amely többször is kölcsönadta őt, majd eladta a svájci Sionnak.

„A Sionnal már aláírtam a szerződésemet, de éppen akkor zárták ki az átigazolásokból a klubot, így nem tudott szerződtetni” – mondta Daud a canaljuve.it-nek.

„A Juventusra egy cseppet sem haragszom, hogy elengedett, nagyszerű emlékeket őrzök abból az időszakból, az élvonalbeli bemutatkozásomról” – tette hozzá a játékos.

Daud azt is elárulta, ki ajánlotta be őt a Honvédnál: „Marco Rossi vezetőedző megkérdezte Raffaele Alcibiadét, akivel a Juvénál és a Gubbiónál is együtt játszottam, hogy nem ismer-e egy jó szélsőt Olaszországból. Raffaele engem ajánlott. Egy kis ideig gondolkoztam, majd elfogadtam a Honvéd ajánlatát”.

Daud elmondta, nagyon tetszik neki Budapest és a magyar lányok, míg az NB I-hez még hozzá kell szoknia, de jó úton jár. „Ami a jövőmet illeti, júniusban meglátjuk, milyen ajánlatokat kapok. Szívesen visszatérnék majd Olaszországba, de csak nagy csapathoz”.

A szomáliai játékost a rasszizmussal kapcsolatban is megkérdezték. Daud elmondta, Olaszországban előfordult, hogy érte inzultus, de sosem idegeskedett ezen, míg Magyarországon gyakran az olaszokat pécézik ki, de úgy véli, ez csak irigységből adódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik