Honvéd: Nonszensz számon kérni a folyamat ötödénél - Hemingway

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.25. 12:18
George F. Hemingway, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa a Sport Tv Mai helyzet című műsorában többek között a Double Pass által végzett felmérésről és annak sajtóvisszhangjáról is beszélt.

George F. Hemingway a Sport Tv „Mai helyzet” című műsorában elmondta, a Double Pass nem jelentést tett le az asztalra, pusztán az MLSZ hároméves megbízásának első fázisában egy előzetes felmérést végzett, a jelentést a harmadik fázisban, majd 2016-ban készítik el.

„A Double Pass felmérésében az edzői munka, a képzés maga talán 10-15 százalékot jelent, egy pont a kilenc közül. Ez lehet, hogy sokakat meglep, de nem ez volt a felmérés célja. Ők egy struktúrát szeretnek felállítani, a struktúra azt jelenti, milyen igazgatótanács van, hogyan csinálják ezt, van-e pszichológus, hogyan csinálják azt… – mondta el George F. Hemingway. – Ezt a rendszert szeretnék felállítani, ez Magyarországon eddig nem volt. Láttam, megjelentek mindenféle felmérések, sőt a sajtó csámcsogott is, hogy a felcsúti akadémia csak kilencedik, vagy tizedik. Ez totális nonszensz, ilyen dolog nincs, ez egy felmérés, ami azt jelenti, hogy különböző kategóriákban kinek mit kell csinálni.”

A Honvédnál is jártak a Double Pass munkatársai. „Megmondták, hogy mik azok a dolgok strukturálisan, amit szeretnének, hogy máshogy csináljunk. A következő szezonban, 2014–2015-ben ezeket a dolgokat mi megcsináljuk, és felállítjuk azt a struktúrát, ami van Németországban, Hollandiában, Belgiumban. Hogy ez okosság vagy butaság, én nem tudom, de az biztos, hogy tíz évvel ezelőtt a német labdarúgás utánpótlásképzése ugyanott állt körülbelül, ahol a miénk, és tessék megnézni, mit csináltak a németek, a belgák, a hollandok a világbajnokságon” – árulta el a klubvezető, mi lesz a következő évben a Honvédnál és a magyar akadémiáknál. Tudja, hogy ez egy hosszú folyamat lesz, és abban bízik, hogy itthon is csak tíz évig tart majd.

A Budapest Honvéd tulajdonosának markáns véleménye van a felméréssel kapcsolatban megjelent információkról. „Ha én orvvadász módjára, megbízhatatlan emberekből, akik elárulják a saját szervezetüket, információt próbálok kiszedni, és ilyen-olyan információt kiszedek, azért ne mondjuk azt, hogy ez olyan információ, ami érdemes arra, hogy akár a bulvársajtó is megszellőztesse – mondta a klubvezető, aki nem titkolja, nagyon rossz véleménye van erről, még akkor is, ha ez a világ minden táján így működik. – Ebben az esetben ez azért rossz, mert a magyar labdarúgás az elmúlt harminc évben borzalmasan el volt hanyagolva, most három-négy évvel ezelőtt megindult egy munka, csak 2010–2011 óta kap a magyar labdarúgás, az utánpótlásképzés akármilyen pénzt. Most ez a jó folyamat elindult, számon kérni az eredményeket a folyamat első ötödének a befejezésekor, az nonszensz.”

Arra a kérdésre is válaszolt, hogy a sajtóban megjelenő rossz vélemények mit befolyásolnak: „Azt, hogy a kormányzati oldal mennyire érzi fontosnak, hogy pénzt adjon, befolyásolja azt, hogy az emberek kijönnek-e a mérkőzésre, befolyásolja azt, hogy az emberek azt gondolják-e, hogy felelős, komoly szakemberek, felelős, elkötelezett emberek vannak a magyar labdarúgásban vagy pedig csirkefogók. Ezek nagyon fontos dolgok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik