Honvéd: Lovric nem érezte jogosnak az FTC büntetőjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.22. 09:30
Ivan Lovric, a Budapest Honvéd védője nem érzi jogosnak az ellene befújt büntetőt, amelyből a Ferencváros a második gólját szerezte a hétvégi NB I-es bajnokin. A kispesti játékos elismerte, gödörben vannak, a vereségek pedig a csapat önbizalmát is elvették.

„Az első félidőben a Ferencváros remekül játszott, megérdemelten szerzett kétgólos előnyt – mondta Ivan Lovric, a Budapest Honvéd védője. – A folytatásban megpróbáltunk hozzátenni valamit a mérkőzéshez, igyekeztünk közelebb kerülni a Fradihoz. Kicsit jobban játszottunk, de képtelenek voltunk helyzetbe kerülni. A szezon egyik legrosszabb játékát nyújtottuk, mélyen tudásunk alatt játszottunk.”Ivan Lovric, a Budapest Honvéd védője. – A folytatásban megpróbáltunk hozzátenni valamit a mérkőzéshez, igyekeztünk közelebb kerülni a Fradihoz. Kicsit jobban játszottunk, de képtelenek voltunk helyzetbe kerülni. A szezon egyik legrosszabb játékát nyújtottuk, mélyen tudásunk alatt játszottunk.”

A mérkőzés összképébe ugyanakkor némileg belerondít, hogy a zöld-fehérek vezető gólja lesről született, a mérkőzést vezető Kassai Viktor azonban megadta a gólt, majd hét perccel később büntetőt ítélt a vendégeknek.

„Az első gólról nem szeretnék beszélni, a tizenegyest ugyanakkor nem éreztem jogosnak – emlékezett vissza Ivan Lovric, akit a büntető előtt szabálytalannak látott Kassai Viktor. – Nem löktem meg az ellenfelemet, csupán lekövettem a mozgását. Mateos ugyanakkor meglökött, Kassai Viktor azonban azt mondta, én ütöttem meg a vendégek védőjét, majd sárgát adott. Ha viszont ütöttem, miért maradt el a piros lap?!”

Miután Leonardo értékesítette a tizenegyest, tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés. Hiába volt hátra több mint egy félidő, a Honvédon a fordulás után sem lehetett érezni, hogy képes lenne gólt szerezni, a vendégek kapusának, Dibusz Dénesnek egyszer sem kellett védenie.

„A csapat igyekszik a legjobb teljesítményt nyújtani, azonban mindenki láthatja, elég mély gödörben vagyunk – folytatta Lovric. – Megyünk előre, de nem tudunk gólt szerezni, meg sem közelítjük a tavasz eleji formánkat. A legnagyobb probléma, hogy a vereségek miatt az önbizalmát is elvesztette a társaság, márpedig nem lehetsz sikeres, ha nem bízol magadban. Nem hiszem, hogy külön kellene elemezni a védelmet és a támadójátékot, csapatként kell jobban teljesítenünk és akkor talán a gólok sem maradnak el, de nem lesz egyszerű visszatalálni a helyes útra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik