Honvéd: „Kiesés? Ki van zárva!”; a DVTK figyelte a kulcsembert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.05. 15:23
Mint beszámoltunk róla, a Budapest Honvéd labdarúgócsapata ma megkezdte a téli felkészülést. Az első edzés után két labdarúgó, Hidi Patrik és Vécsei Bálint válaszolt az újságírók kérdéseire.

A Honvéd középpályása, a kulcsembernek számító, az ősszel mind a 17 bajnokin pályára lépő, ezeken két gólt szerző – ezzel az ötgólos Souleymane Youla mögött második helyen áll a házi góllövőlistán – Hidi Patrik megerősítette a Nemzeti Sport korábbi értesülését, a futballista tud róla, hogy szerepel a neve a DVTK kiszemeltjei között.

„Tudtam róla, hogy figyelnek Diósgyőrből, de konkrétumokat nem tudok mondani ezzel kapcsolatban, még egy évig a Honvédhoz köt a szerződésem. Természetesen kipróbálnám magam egy jobb csapatban, erősebb bajnokságban, úgy érzem jót tenne a környezetváltás. Ugyanakkor Kispesten is jól érzem magam, nincs szó arról, hogy mindenképp távozni szeretnék. Ha itt maradok, akkor a Honvéddal küzdök tovább a kiesés elkerüléséért, úgy kell kezdenünk a tavaszt, hogy ne kelljen a bajnoki hajráig izgulnunk, már korábban biztossá tegyük élvonalbeli tagságunkat” – nyilatkozta Hidi a Nemzeti Sport Online-nak.

Hidi Patrik (balra) nem akar mindenáron távozni
(Fotó: Szabó Miklós)
Hidi Patrik (balra) nem akar mindenáron távozni (Fotó: Szabó Miklós)

Csapattársához hasonlóan Vécsei Bálint is kitért a saját pályafutására, és szót ejtett a Honvéd helyzetéről is. A közelmúltban sérvműtéten áteső játékos egy éve még a Galatasaraynál járt próbajátékon, az olasz sajtóban pedig a Juventusszal is hírbe hozták, sőt, bekerült Pintér Attila válogatott keretébe is. Ebben a szezonban azonban az ő teljesítménye is visszaesett, a 21 éves támadó 15 NB I-es meccsen szerepelt, de sem gól, sem gólpassz nem került a neve mellé.

„Ez a fél év tényleg nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna – ismerte el Vécsei. – Bízom benne, hogy tavasszal a csapatnak és nekem is jobban megy majd a játék. Csak akkor lehet esélyem, hogy erősebb bajnokságba szerződjek, ha a csapat is jobban szerepel. Arról ugyanis nem mondtam le, hogy kipróbáljam magam egy másik bajnokságban, ez a válogatott szempontjából is fontos lenne, hiszen szeretnék a nemzeti csapatban is bizonyítani. A szerződésem azonban még másfél évig érvényes, és mindent megteszek, hogy minél sikeresebben szerepeljen a Honvéd.”

Vécsei azt nem tudja elképzelni, hogy ez az említett másik bajnokság az NB II legyen…

„Kizártnak tartom, hogy kiesik a csapat. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen nincs sok meccs hátra, de ki fogjuk harcolni a bennmaradást. Ősszel az is problémát jelentett, hogy három edzőváltás volt a csapatnál, fejben is rendbe kellett rakni a dolgokat. Ami a sérülésemet illeti, a sérvműtétem után a negyedik hétben vagyok, lassan csatlakozhatom a többiekhez és teljes értékű munkát végezhetek, a tavaszi rajtra már biztosan százszázalékos állapotba leszek” – fogalmazott Vécsei.

A Honvéd 17 forduló után a 13. helyen áll a tabellán, előnye két pont a már kiesést jelentő, 15. pozícióban szerénykedő Haladással szemben. A kispestiek itthon készülnek a tavaszi folytatásra, az első edzőmeccsüket január 21-én az NB II-es Soroksárral vívják.

A HONVÉD FELKÉSZÜLÉSÉRŐL A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN IS OLVASHAT, AMELYBEN CSÁBI JÓZSEF VEZETŐEDZŐ IS BESZÉL VÁRAKOZÁSAIRÓL.



A BUDAPEST HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 5.
Edzőtábor:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 21., szerda: Bp. Honvéd–Soroksár
Január 24., szombat: Bp. Honvéd–Soproni VSE
Január 28., szerda: Bp. Honvéd–Paks
Január ?: Bp. Honvéd–Zlaté Moravce (Aranyosmarót; szlovák I. osztály)
Február 3., kedd: Bp. Honvéd–Békéscsaba
Február 7., szombat: Bp. Honvéd–Mezőkövesd
Február 11., szerda (Bp., Illovszky-stadion): Vasas–Bp. Honvéd
Február 14., szombat: Bp. Honvéd–Nitra (Nyitra; szlovák II.)
Február 18., szerda, Ligakupa-nyolcaddöntő (Diósgyőr): DVTK–Bp. Honvéd
Február 21., szombat, Ligakupa-nyolcaddöntő: Bp. Honvéd–DVTK
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Bobál Dávid (Soproni VSE), Botka Endre (Kecskemét), Czuczi Márton (Békéscsaba), Daru Bence (Siófok), Lőrinczy Attila (Békéscsaba)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Debreceni András (DVTK), Alessandro Del Piero (olasz, szabadon igazolható, legutóbb Delhi Dynamos – India), Leandro Martínez (olasz-argentin, Győri ETO, szabadon igazolható), Fabrizio Miccoli (olasz, Lecce – Olaszország), Sergio Tamayo (spanyol, MTK)
Távozók: Thomas Iyock Job (kameruni, szabadon igazolható), Andrea Mancini (olasz, Haladás?, szabadon igazolható), Cristian Portilla (spanyol, szabadon igazolható), Anatolis-Alexis Sundas (román-görög, Fidelis Andria – Olaszország), Kandia Traoré (elefántcsontparti, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszamentek klubjukhoz:
Távozhatnak: Raffaele Alcibiade (olasz, érdeklődnek iránta: Haladás), Hidi Patrik (érdeklődnek iránta: DVTK)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik