Honvéd: horvát vagy skót edző érkezhet Kispestre

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2022.06.11. 08:57
null
A Honvéd új sportigazgatója, Chris Docherty nem várt sokáig, eldöntötte, hogy új edzőre van szükség (Fotó: honvedfc.hu)
A csütörtök este elköszönő Nebojsa Vignjevics utódját még nem nevezte meg a Honvéd labdarúgócsapata, de borítékolható, hogy a folytatásban is külföldi szakember ülhet a kispadon.

 

 

„Határozott, karakteres edző,  aki jól ismeri az NB I-et, és aki a kemény munkában hisz. Ennek szellemében irányította eddigi csapatait is, amelyek eredményes és fegyelmezett futballt játszottak. A Honvédnál is ezt várjuk tőle.”

Az idézet a kispesti klubportálról származik, Kun Gábor ügyvezető beszélt így a piros-feketék új vezetőedzőjéről – 2022. február 2-án. Az aznap kinevezett Nebojsa Vignjeviccsel 2023. június 30-áig szóló szerződést kötött a Honvéd vezetősége, amely abban bízott, hogy a korábban az Újpestet hét évig irányító szerb tréner személyében megtalálta azt a szakembert, aki hosszabb távon vezetheti a csapatot. Főleg azok után, hogy amióta az új tulajdonosi kör 2019 áprilisában megvásárolta a klubot George F. Hemingwaytől, hatszor váltott edzőt. Ehhez képest már a hetedik váltásról írhatunk…

A Bp. Honvéd csütörtök késő este megerősítette: közös megegyezéssel távozik Nebojsa Vignjevics. A klub azt is tudatta, hogy az 54 éves trénerrel együtt Nebojsa Topalov másodedző és Bogdan Belegisanin erőnléti edző is búcsúzik, ám azt már nem, hogy mi a döntés oka. Minden bizonnyal a csapat szégyenteljes szereplése is belejátszott (ha a kispestiek az utolsó fordulóban nem nyertek volna Felcsúton, kiesnek…), de lapunk úgy értesült, hogy a múlt hétfőn kinevezett horvát szakmai tanácsadó, Ivan Kepcija és a skót sportigazgató, Chris Docherty már az első pillanattól másik edzőben gondolkodott.

Ezt támasztja alá az az információ is, hogy a korábban a Hajduk Splitnél is együtt dolgozó szakmai páros már tárgyalt is jelöltekkel, például a 2012 és 2017 között a walesi válogatott, jelenleg a görög Atromitosz élén álló Chris Colemannel. A Dundee United menedzsere, Tam Courts érkezése is benne van a pakliban, őt ráadásul jól ismeri honfitársa, a korábban a Dundee-nál is megforduló Chris Docherty, ugyanakkor a helyzetet bonyolítja, hogy a negyvenéves edzőért a Rijeka is bejelentkezett, sőt klubja engedélyt is adott neki arra, hogy tárgyaljon a horvát csapattal. Arról is írtunk, hogy a skót U21-es válogatott edzője, Scot Gemmill neve is felvetődött, mellette szól, hogy hazájában remek szakembernek tartják, ellene, hogy edzői karrierje során eddig csak korosztályos válogatottakat irányított.

Ha Chris Docherty kapcsán megemlítettük a skót vonalat, ne feledkezzünk meg a horvát szálról sem. Az éppen edzőt kereső Rijekától május végén köszönt el Goran Tomic, aki nem számít ismeretlennek Kispesten, a neve a korábbi edzőváltások során is benne volt a kalapban, igaz, ott is maradt, mint ahogy nem zárható ki a szintén horvát Romeo Jozak szerződtetése sem. A 49 esztendős szakember pillanatnyilag Szaúd-Arábia válogatottjának technikai igazgatója, de amikor 2017 szeptemberében Ivan Kepciját kinevezték a Legia Warszawa sportigazgatójának, őt is vitte magával Varsóba – addigi közös állomáshelyükről, a Dinamo Zagrebtől.

Ami biztos, a Honvéd felkészülése június 13-án, hétfőn PCR-teszttel indul, az azt követő napokban különböző vizsgálatok és felmérések várnak a keretre. Addigra nyilván fény derül az edző kilétére is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik