Honvéd: Elfogadhatatlan, hogy gyanúba keverik a meccsünket - Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.08. 08:18
null
Rossi nem érti, miért próbálják gyanúba keverni a Honvéd meccsét (Fotó: Mirkó István – archív)
Marco Rossi, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd vezetőedzője egy olasz sportportálnak nyilatkozva elmondta, felháborítja, hogy hazája egyik újságja megpróbálta gyanúba keverni az Európa-liga selejtezőjében a montenegrói Cselik Niksics ellen aratott csütörtöki sikerüket (4–1), és méltatlannak tartja, hogy Olaszországban lebecsülik a magyar bajnokságot.

„Végig uraltuk a találkozót, de az ellenfél érdemtelenül vezetést szerzett. Az egyenlítés előtt négy-öt alkalommal is gólhelyzetbe kerültünk. Aztán jöttek a célozgatások, amelyek nagyon nem tetszenek, és szeretném tisztázni a helyzetet” – kezdte Marco Rossi a tuttomercatoweb.com-nak a kispestiek csütörtöki sikerével kapcsolatban.

Egy jól ismert olasz újság arról írt, hogy a győzelmünk során rendellenes számú fogadást kötöttek a két félidő eredményeire. Ez elfogadhatatlan! Megpróbál árnyékot vetni a sikerünkre. Már az első játékrész végén is kettő egyes győzelemre álltunk. Aki látta a találkozót, tudja, nem férhetett kétség a sikerünkhöz. Már a szünetre biztos volt, hogy mi nyerünk” – nyilatkozta dühösen a Honvéd vezetőedzője.

ROBERTO MANCINI BUDAPESTRE JÖHET

Roberto Mancini, a Honvéd nyári szerzeménye, Andrea Mancini édesapja ezen a héten Budapestre látogat – írja a Gazzetta dello Sport olasz napilap a Manchester City korábbi vezetőedzőjével készített interjújának felvezetésében. A hír erre nem tér ki külön, de a szakember vélhetően megnézi a kispestiek csütörtöki, Cselik Niksics elleni Európa-liga-visszavágóját.

„Nem is értem, honnan jönnek ezek a felvetések, bár ugyanez a lap ráadásul azt is írta, hogy a magyar bajnok Győr nem vesz részt a Bajnokok Ligája következő kiírásában, miközben a győriek eltiltása az európai kupaindulástól a következő idényre már nem érvényes. Ez már túl sok pontatlanság. Nagy kár, hogy a magyar bajnokságot ennyire lebecsülik Olaszországban. Rólunk nem beszélnek sokat, míg az angol, a francia, a spanyol vagy a német liga mindig ott van a címlapokon.”

Rossit a magyar bajnoki bronzéremről is megkérdezték, és a szakember elárulta, mennyire kevés pénzből sikerült végrehajtaniuk a bravúrt.

„Óriási teljesítmény volt, az elmúlt tizenkilenc év legnagyobb Honvéd-sikere volt ez. Őszintén szólva egyikünk sem számított rá. A mi csapatunk volt a legfiatalabb a bajnokságban nagyjából 23 éves átlagéletkorával, és mi gazdálkodtunk az egyik legkisebb költségvetésből. Nálunk adva vannak a feltételek: a fizetési plafon évi 40 ezer euró” – mondta Rossi.

Az olasz szakember a nyári játékosmozgásról is beszélt, kiemelte Davide Lanzafame és a Győrhöz igazoló Leandro Martínez távozását, míg az érkezési oldalról Emanuele Testardi és Andrea Mancini nevét említette meg, valamint a fiatal Bobál Gergelyről is szót ejtett, aki fontos tagja lehet a csapatnak. A tréner hozzátette, Lanzafaméhoz hasonló karakterű játékost szeretnének igazolni, aki éhes a sikerre, míg olyanokat nem vár, akik lebecsülik az NB I-et.

Rossi elmondta, a Honvéd meccseire átlagosan négyezer néző látogat ki, míg „néhány csapatnak lenyűgöző szurkolótábora van, mint a Ferencvárosnak, az Újpestnek és a DVTK-nak”.

Csak komoly és megbízható projekt kedvéért térnék haza – válaszolta az edző arra a kérdésre, mikor megy vissza Olaszországba. – Rossz érzés, hogy olyanokra számítanak, akik egyszer már sérelmeket okoztak, míg azokra nem, akik megérdemelnék a lehetőséget. Olaszországban bizonyos kapcsolatokra van szükséged a futballban az érvényesüléshez, ami nem egészséges. Arról a jelenségről nem beszélve, hogy egyes edzőket apukák »szponzorálnak«, hogy a gyerekük játsszon, és vannak más, hasonlóan rossz szokások is.”

Rossi hozzátette, el tudná képzelni magát más országban is, de most nagyon jól érzi magát a Honvédnál, és nem zavarja, hogy ő az egyedüli olasz edző hazánkban. „Magyarországon a fizetések nem a legmagasabbak, de rendszeresen megjön a pénz. Más világ ez. Itt egy tündérmesében élek” – zárta az interjút az olasz szakember.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik