Honvéd: „Aki lélekben van a csapattal, az is a stadionban van?”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.01. 17:00
George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa blogjában reagált a klub nézőszámairól közölt adatok hitelességét firtató boon.hu-s kritikára. A megyei lap válasza sem késett sokáig.

Mint arról beszámoltunk, a boon.hu munkatársai a Honvéd–Diósgyőr (2–1) mérkőzésen készített képeken egyesével megszámolták a szurkolókat, és mintegy ezer fővel kevesebbet találtak a rendező klub által megadott adatnál.Mint arról beszámoltunk, a boon.hu munkatársai a Honvéd–Diósgyőr (2–1) mérkőzésen készített képeken egyesével megszámolták a szurkolókat, és mintegy ezer fővel kevesebbet találtak a rendező klub által megadott adatnál.

Hemingway blogjában hamis hírként utal a megyei lap számítására, kiemelve, nem mindegy, mikor végzik az összesítést. A Honvédnál a mérkőzés félidejében állapítják meg a nézőszámot, három szegmens (tiszteletjegyek, bérletesek és a mérkőzésre eladott jegyek) összeadásából.

A boon.hu úgy reagált, a fotózás a 60. perc körül történt, így valószínűleg a nézők többsége a helyén volt. „Ha egy tiszteletjegyes, vagy egy bérletes nem megy ki a meccsre, az maximum lélekben lehet ott, de fizikai valójában máshol tartózkodik és így a kalkuláció és a valós nézőszám között jókora különbség lehet. Mi valós (vagy ahhoz közeli) nézőszámot írunk a Borsod Online-on, illetve az Észak-Magyarországban, hosszú-hosszú évek óta, vagyis olyan embereket, akik kint vannak a stadionban."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik