Bp. Honvéd: a volt Real Madrid-játékos is képben, két újpesti mellett

Vágólapra másolva!
2020.05.16. 09:53
null
David Mateos (balról a második) 2017-ben a Murcia játékosaként a Barcelona ellen is pályára lépett a Spanyol Kupában (Fotó: AFP)
A Honvéd labdarúgócsapatának középpályása, Gazdag Dániel szerint leginkább a kupamérkőzésekre kell hangsúlyt fektetniük, aranyérmet szeretnének nyerni. Közben szerződtetheti a korábban a Real Madridban és a Ferencvárosban is szereplő védőt, David Mateost.

 

Alig várják a szombatot: a kispestiek két hónap után újra NB I-es ellenféllel szemben léphetnek pályára.

„Egymás ellen már játszottunk, de a szombati felkészülési mérkőzés a Diósgyőr ellen nyilván teljesen más lesz – mondta lapunknak Gazdag Dániel, a Bp. Honvéd 24 esztendős középpályása, utalva a 16 órakor a Magyar Futball Akadémián sorra kerülő összecsapásokra. – A tervek szerint kétszer hatvan percet játszunk a DVTK ellen, nyilván teljes sorokat cserélnek az edzők a meccsek között. Remek erőfelmérő lesz, láthatjuk, melyik csapat hol tart. Én remek erőben érzem magam, tőlem már folytatódhatna a bajnokság.”

A Honvéd egy hét múlva, jövő szombaton lép újra pályára tétmérkőzésen, az MTK Budapesttel méri össze erejét a Magyar Kupa-elődöntő első felvonásán a Hidegkuti-stadionban. Hogy a visszavágóra hol kerül sor, egyelőre nem tudni. Budapesten csak három aréna jöhet szóba: a Szusza Ferenc Stadion, a Groupama Aréna és a Puskás Aréna. Reálisan a Megyeri úti létesítmény bérlésére van a legnagyobb esély, napokon belül eldőlhet, hol rendezik a május 26-i visszavágót.

„A bajnokságban nem állunk jól, sajnos igazán vérmes reményeink nem lehetnek, így minden erőnkkel a Magyar Kupára kell koncentrálnunk – nem lehet más célunk, mint a győzelem. Az MTK jó csapat, nem véletlenül végzett az élen az NB II-ben, de egyértelmű, hogy két meccsen mi vagyunk az esélyesek, s ezt be is kell bizonyítanunk.”

Ebben biztosan nem vehet részt Banó-Szabó Bence, a középpályást a tervek szerint jövő héten műtik meg – a játékosnak több mint két hónapja szakadt el a térdszalagja.

Az MK-siker elérésében még biztosan nem segíthet a kispestieknek Zsótér Donát, de a jelenleg az Újpestben futballozó középpályás érkezésére a hírek szerint nagy az esély. A lila-fehérektől jöhet Litauszki Róbert is, a védőnek – csakúgy, mint Zsótér Donátnak – június 30-án lejár a megállapodása. A szélső Vass Patrik – úgyszintén ingyen – szerződhet még a Honvédhoz az MTK Budapesttől. Úgy hírlik, egy korábbi ferencvárosi védő is a piros-feketékhez kerülhet, a 33 éves David Mateos. A spanyol játékos 2013 szeptembere és 2015 augusztusa között 40 NB I-es meccsen szerepelt a zöld-fehéreknél, a Real Madridtól került az FTC-hez, a királyiaknál két tétmérkőzésen lépett pályára az első csapatban a 2010–2011-es idényben (egy-egy BL- és Spanyol Kupa-meccsen játszott), a legutóbbi egy évet az izraeli első osztályú Hapoel Ra’ananában töltötte, s huszonegy bajnokin lépett pályára.

Edzőkérdésben továbbra sincs hosszú távú megoldás: az biztos, hogy a hátralévő nyolc bajnokin, illetve a kupamérkőzéseken Pisont István megbízott edző és Dajka László edző irányít. Mint megírtuk, a Topolya vezetőedzője, Szabó Zoltán került korábban képbe Kispesten, de mivel a szakembert szerződés köti szerbiai klubjához, egyelőre kicsi az esélye annak, hogy a Honvéd kivásárolja megállapodásából.

SZOMBATI NB I-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
11.00 és 13.00: Kisvárda Master Good–Debreceni VSC
16.00: Bp. Honvéd–Diósgyőri VTK
16.00: Újpest–MTK Budapest
17.00: ZTE FC–Mol Fehérvár

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik