Honvéd: 2015-re készülhet el a 8-9 ezres, angol stílusú stadion

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.14. 15:44
George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, elvi kérdés számára a válogatott összetartások támogatása, nem mondott le a bajnoki harmadik helyről, lát esélyt Vécsei Bálint légióskodására, panamai válogatott védőt igazol még, Emiliano Bonazzolitól pedig nem a csodát várja. Hemingway azt is elárulta, hogy 2015-re felépülhet a 8-9 ezres, teljesen fedett, angol stílusú új Bozsik-stadion.

„Van érdekellentét a szövetség és a klubok között a válogatott rendszeres összetartásai miatt. Én speciel mindig el fogom engedni a meghívott játékosaimat. Most könnyen beszélek, mert egy ilyen focistám van, de ha öt lenne, akkor is elengedném őket mind. Megtiszteltetés a nemzeti csapat segítése, ez elvi kérdés, ebben nem mindenki ért velem egyet, én így látom. Azonban a szövetségi kapitány részéről elvárható, hogy jó előre és pontosan hozza tudomásunkra a tervezett programjait" – mondta a kispesti klubtulajdonos.Megtiszteltetés a nemzeti csapat segítése, ez elvi kérdés, ebben nem mindenki ért velem egyet, én így látom. Azonban a szövetségi kapitány részéről elvárható, hogy jó előre és pontosan hozza tudomásunkra a tervezett programjait" – mondta a kispesti klubtulajdonos.

Hemingway szót ejtett a stadionfejlesztésről is: „A kormánybiztos már dolgozik rajta, s ez alapján úgy látni, Kispesten egy új Bozsik-stadion fog épülni a régi helyén. 2015 végére ez elkészülhet, gyönyörű stadion lesz, 8-9 ezres befogadóképességű, teljesen fedett, angol stílusú aréna. Ebben nemcsak foci lesz, hanem egész Dél-Pest számára válik rendezvényközponttá. Az építkezés idejére albérletbe kell mennie a Honvédnak, hogy pontosan hova, még nem tudom."

„A cél a harmadik hely, behozható a hétpontos lemaradásunk a dobogótól, ehhez azonban hasonlóan szenzációs tavaszt kell produkálnunk, mint tavaly. Marco Rossi edző nyárig bizonyosan marad, a folytatásról vele majd a tavasz ismeretében döntünk. A csapatunk erősebb lesz, főleg a fiatalok beérésével; persze szerződtettük Bonazzolit, de én nem tőle várom a csodát. Őt vezérszerepre szánjuk, a pályán pedig meg kell majd tartania elöl a labdákat. Hogy mekkora fogás ő? A pedigréje megmutatja. A receptünk nem változik: fiatal magyarok rutinos légiósokkal keverve. Belső védőposzton nem állunk olyan jól, ezért szerződtetünk még egy nagyon fiatal panamai válogatott játékost, ezzel zárjuk az igazolásokat. A szenegáli Tandiát illetően pedig csak annyit: furcsa ember, jó játékos, kedvelem, de kiszámíthatatlan, gyakran eltűnik. Ha holnap visszajön, még mindig visszavennénk" – mondta el tavaszi terveikről.

„A fiatalok külföldi szerződtetése jobbára szóbeszéd, nem kell félni az eláramlástól, húszból jó ha egy kikerül, ami nem baj, menjenek a jók, én kiengedem őket. Vegyük Vécsei Bálintot: a Galata és a Juve is figyeli, ő már egy felnőtt játékos. Próbajátéka kizárólag az érdemei miatt történt, tárgyalunk róla, ha van komoly érdeklődés. Ugyanakkor ő már a csapatunk oszlopa. A Bobál testvéreknek viszont sajnos komoly sérüléseik voltak, még nem érték utol magukat, bár Dávid kezd rendbe jönni, de ezért nem hallani róluk" – jelezte George F. Hemingway.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik