Hertha: Petry jövő héten ír alá; Dibuszt említette Preetz...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.19. 08:35
A korábbi válogatott kapus, a legutóbbi szezonban még a Hoffenheim kapusedzőjeként dolgozó Petry Zsolt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a Hertháról és a berliniek kiszemeltjéről, Dibusz Dénesről is beszélt.

A német sajtó már napok óta tényként kezeli, hogy Petry Zsolt lesz a Hertha kapusedzője a következő szezontól, kétéves szerződésben egyezett meg a klubbal. A szakember a DIGI Sportnak arról beszélt, a sajtóhírek „99 százalékig megfelelnek a valóságnak", de a szerződését még nem írta alá. Erre jövő héten kerül sor, mert jelenleg Michael Preetz, a berliniek sportigazgatója is a szabadságát tölti.A német sajtó már napok óta tényként kezeli, hogy Petry Zsolt lesz a Hertha kapusedzője a következő szezontól, kétéves szerződésben egyezett meg a klubbal. A szakember a DIGI Sportnak arról beszélt, a sajtóhírek „99 százalékig megfelelnek a valóságnak", de a szerződését még nem írta alá. Erre jövő héten kerül sor, mert jelenleg Michael Preetz, a berliniek sportigazgatója is a szabadságát tölti.

Petry elmondta, amikor szezon közben a Hoffenheimnél közölték, hogy nem számítanak rá a jövőben, felhívta Dárdai Pált, hogy szívesen dolgozna a Herthánál. A szakembert akkor nevezték ki a berlinieknél, de még csak ideiglenesen, ezért akkor azt felelte Petrynek, várják meg a végleges kinevezést. Miután ez a nyáron megtörtént, Dárdai felhívta Petryt, hogy számítana rá új stábjában.

A Hertha leendő kapusedzője a német klub ferencvárosi kiszemeltjéről, Dibusz Dénesről is szót ejtett.

„Michael Preetz valóban említette Dibusz nevét, szeretnének ugyanis az első számú kapus, Thomas Kraft mellé, mögé egy vetélytársat, hogy nyílt harc legyen a kapuba kerülésért" – fogalmazott Petry.

A Nemzeti Sport Online ferencvárosi forrásokból ugyanakkor úgy tudja, kicsi az esélye annak, hogy az FTC a nyáron elengedi a kapust.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik