Henning Berg: Bajnokok akarunk lenni!

BORSI GERGELY JELENTI MARBELLÁBÓLBORSI GERGELY JELENTI MARBELLÁBÓL
Vágólapra másolva!
2017.01.26. 23:45
null
Borsi Gergely végigköveti a Videoton marbellai edzőtáborozását
Lapunk munkatársa, Borsi Gergely a Videoton teljes spanyolországi edzőtáborozását végigköveti  Marbellában, és interjút készített Henning Berg vezetőedzővel, aki őszintén hisz benne, hogy hamarosan ismét jó lehet a magyar labdarúgás. A Manchester United korábbi norvég válogatottja, a kiváló hátvédből lett szakvezető beszélt a bajnoki versenyfutásról, a reménybeli nemzetközi kupaszereplésről, de arról, hogy tetszik-e neki a tizenkét csapatot felvonultató NB I, hogyan segíti a szövetségi kapitány munkáját, illetve mi a véleménye korábbi csatáráról, a Legia gólkirályáról Nikolics Nemanjáról, s hogy jó ötletnek tartja-e vagy sem a támadó amerikai szerződését a pénteken megjelenő Nemzeti Sportban olvashatnak bővebben.

 


– Alighogy hazaértek az Emírségekből, máris indultak tovább Spanyolországba edzőtáborba. Nem sok ez?
– Nem Dubaiban kezdődött ám a munka! – válaszolta lapunk munkatársának Henning Berg, a Videoton vezetőedzője a marbellai edzőtáborban. – Az őszi szezon végén rövid szünetet kaptak a játékosok, de akkor is edzettek, hogy megfelelő erőnléti állapotban térjenek vissza. Az első edzőtáborban még nagyobb erőnléti terhelést kaptak, ezúttal azonban a játék, a mérkőzések a legfontosabbak.

– Bajnok lesz a Videoton?
– Azon dolgozunk, aranyérmesek akarunk lenni. Készülünk a mérkőzésekre, hogy jó formában várjuk a tavaszt, fejlődni akarunk erőnlétileg, mentálisan, minden területen. Támadófutballra törekszünk, ám ehhez rengeteg munkára, koncentrációra van szükség, fontos, hogy összetartozzunk és jó legyen a csapatszellem.

– Mi a hitvallása edzőként?
– Mindig törekszem a fejlődésre.

– Ez jó szlogen, mert ebből a magyar futball is profitálhat.
– Az ország futballmúltja elképesztően sikeres, de... Abból nem lehet megélni, ellenben lehet rá építeni. Hiszem, hogy újra jó lehet a magyar labdarúgás, van lehetőség a fejlődésre. A javulás már most érzékelhető, a kormány is mindent megtesz, hogy az ország segítse a klubokat. Stadionok épülnek, a körülmények, az infrastruktúra egyre jobb, a klubok profik, vagyis a futballipar egyre jobb minőséget képvisel Magyarországon. Nem látom akadályát, hogy a közeljövőben a magyar csapatok az Európa-ligában vagy időnként a Bajnokok Ligájában szerepeljenek.

– Követte válogatottunk Eb-szereplését?
– Természetesen. Nagyszerű eredményt ért el a csapat, a portugálok elleni döntetlen nagy tett volt. Fontos volt a siker, pontosan tudom, miről beszélek, mert amikor a norvég válogatottban szerepeltem, és ezerkilencszázkilencvennégyben kijutottunk a világbajnokságra, hihetetlen volt a labdarúgást körülvevő légkör odahaza. Így volt ez önöknél is, látható volt, mennyire rajonganak az emberek a csapatért, mindenki követte az eseményeket, euforikus hangulat uralkodott. Az lenne a feladat, hogy fenntartsuk ezt az érdeklődést a klubfutball és a válogatott iránt is.

– Jól érzi magát nálunk?
– Kiválóan! Persze úgy könnyű ezt mondani, hogy az első helyen állunk a bajnokságban, de tényleg nincs okom panaszra. A klub profi, jól szervezett, a játékosok keményen dolgoznak, fejlődni szeretnének, és fejlődnek is. A körülmények adva vannak a minőségi munkához, és élvezem, hogy remek helyen dolgozhatok.

KÍVÁNCSI RÁ, MIT TART HENNING BERG A MAGYAR FUTBALL EGYIK LEGNAGYOBB PROBLÉMÁJÁNAK, MIKÉNT VÉLEKEDIK EGYKORI JÁTÉKOSA, A TÉLEN CHICAGÓBA IGAZOLÓ NIKOLICS NEMANJA KLUBVÁLTÁSÁRÓL, ÉS GONDOL-E NÉHA A BAJNOKOK LIGÁJA-INDULÁSRA? SOK EGYÉB ÉRDEKESSÉG MELLETT EZEKRE A KÉRDÉSEKRE IS VÁLASZT KAPHAT, HA ELOLVASSA A VIDEOTON EDZŐJÉVEL KÉSZÍTETT TERJEDELMES INTERJÚT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Szolnoki Roland (30) sokat gyakorol a társaival, hogy tavasszal sikeres legyen a Vidi (Fotó: vidi.hu/Cuhorka Ádám)
Szolnoki Roland (30) sokat gyakorol a társaival, hogy tavasszal sikeres legyen a Vidi (Fotó: vidi.hu/Cuhorka Ádám)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik